FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

Helmut Duckadam intervine în „cazul Ianis Hagi”: „Gică a greșit impardonabil aici”

Gică Hagi // sursă foto: Imago Images
Gică Hagi // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 07:14 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 08:14

Helmut Duckadam (63 de ani) consideră că Gică Hagi (58) a greșit atunci când l-a adus pe Alexi Pitu în discuția referitoare la faptul că Ianis Hagi nu a fost convocat la echipa națională.

În urmă cu 5 zile, Gică Hagi a intervenit furibund la TV, întrebându-se de ce nu a fost convocat Ianis Hagi măcar pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile naționalei din martie (Andorra pe 25 martie și Belarus pe 28), în condițiile în care selecționerul Edi Iordănescu afirmase că Ianis este un jucător important pentru proiectul lui.

Panduru, savuros după FCSB - CSU Craiova: „La 20:45 am sunat la Interpol! Autocarul era acolo, ei nu”
FCSB - CSU Craiova 1-1
Panduru, savuros după FCSB - CSU Craiova: „La 20:45 am sunat la Interpol! Autocarul era acolo, ei nu”

Pentru a întări ideea că Ianis trebuia convocat, Gică Hagi a apelat la o comparație între fiul său și Alexi Pitu, jucător pe care l-a avut sub comanda sa la Farul și care este acum legitimat la Bordeaux, în Ligue 2. Helmut Duckadam consideră că „Regele” a comis o greșeală aici.

Helmut Duckadam intervine în „cazul Ianis Hagi:” „Gică a greșit impardonabil”

„Cred că Gică a greșit în momentul în care l-a menționat în discursul lui pe Pitu. Nu cred că a făcut bine. E un jucător de-ai lui, care a plecat, pe care a luat niște bani. Cred că acolo a fost o greșeală impardonabilă”, a opinat Duckadam la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Ilie Dumitrescu s-a pronunțat la rândul lui pe marginea subiectului: „Indicat ar fi fost (n.r. - ca Edi Iordănescu) să vorbească cu Ianis, să-l convoace, să simtă din nou atmosfera de la lot, să-i dea importanță.

Dacă te ajută rezultatul, chiar să-i dai și minute, pentru că este un jucător de care la un anumit moment vei avea nevoie. Ianis trece printr-un moment complicat și are nevoie de asta”.

Gică Hagi: „Pitu de ce este pe listă?”

În intervenția de la TV de zilele trecute, Gică Hagi a întrebat cum de Alexi Pitu a prins lista preliminară a stranierilor, dar Ianis nu. Până la urmă, Pitu nu a fost păstrat și pe lista finală a convocaților.

„Pitu cât joacă? Vorbim despre ultimele 10 meciuri, că astea contează la forma lui. Vorbesc tot despre unul de-ai mei, ca să nu mă acuze cineva. De ce este pe listă, iar Ianis nu?

Este același lucru, au aceleași minute amândoi, dar Ianis joacă la o echipă unde a demonstrat mult mai multe sau poate face mai multe în 10 minute decât Pitu, la ce experiență are, chiar la nivel european. Cred că antrenorul ne-a dat un mesaj foarte clar”, spusese Hagi senior.

Mai multe știri de actualitate: 

„Este frustrant!” » Ivan rupe tăcerea, după ce a fost ignorat de Edi Iordănescu: „Cui să-i cer scuze?!”

Emoții cu un „tricolor” convocat de Edi Iordănescu, cu doar o săptămână înainte de startul preliminariilor Euro 2024

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
muzica
muzica  •  21 Martie 2023, 13:49

Are mare dreptate Dukadam,nu se poate ca Hagi,care se da mare patriot si SUSTINATOR AL ROMANIEI,SA AFIRME CA IANIS,TREBUIA SA FIE SELECTIONAT,el stiind ca selectionerul i-a explicat fiului sa la telefon motivele in mod realist si profesional ptr care ,INCA NU POATE AJUTA LOTUL!!!Scandalul provocat de marele Hagi,inainte de inceputul unei campanii dificile de calificari la Euro,(datorita unor orgolii care nu sunt deloc productive !),A FOST CONTRAPRODUCTIV, PTR O ATMOSFERA TENSIONATA CREATA IN SANUL NATIONALEI !Oare Hagi in postura lui Edi,ca selectioner,cum ar fi reactionat la o interventie al lui Anghel Iordanescu,in aceiasi maniera ?!Cred ca ,Edi nu mai calca in viata lui la Nationala !De multe ori,aceste exccese de orgolii pot caracteriza,caractere umanef.dubioase !HAGI, A PATAT,DIN PACATE ,MARELE RENUME DE CARE SE BUCURA SI I-A PRODUS O SITUATIE DE DISCONFORT LUI HANIS,PE CARE N-O MERITA !!!VOR PIERDE,PRIN ACEASTA PROSTIE AMANDOI !Unde nu-i cap...VAI DE CONSECINTE !

laur_gr
laur_gr  •  19 Martie 2023, 18:48

Irelevant daca Ianis Hagi este sau nu brand, sau daca este sau nu 100%. Romania are un singur selectioner! Parerile celorlalti nu conteaza. Daca amatorii isi dau cu parerea, antrenorii profesionisti doar se fac de *** comentand. Ca sa nu mai zic ca Gica este si tatal lui Ianis, deci ce spune el nu poate fi privit ca obiectiv. Ca sa nu mai zic ca Gica Hagi poate fi in viitor selectioner si deci cum comenteaza el alegerile selectionerului? Asta e doar pentru amatori ca noi care sciem pe aici.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Timofte87
Timofte87  •  19 Martie 2023, 15:18
Postat de username_2 pe 19 Martie 2023, 11:12

vezi ce a zis Ilie Dumitrescu aseară la Digisport pe subiectul Ianis, zic că are dreptate...și cum spuneam, marii giornalliști n-au avut argumente să-l contrazică, tăcură ei

Pe cine intereseaza ce spune Ilie Dumitrescu ... Ilie e cu arta , pictor ,om de cultura , ce treaba are el cu fotbalul ...s-a lqsat la 25 ani

Vezi toate comentariile (18)
Comentează