FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 0-0

Herr, te pricepi la miracole? Daum ar trebui să obțină rezultate spectaculoase în partea a doua a campaniei pentru a mai merge în barajul pentru CM 2018

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2017 00:00

Nu ne ajută nici programul viitor, nici clasamentul locurilor secunde, care oferă 8 locuri din 9 grupe pentru play-off

Remiza înregistrată duminică la Cluj, coroborată cu eșecul Muntenegrului acasă cu Polonia, ar lăsa teoretic încă deschise căile naționalei pentru locul doi, cu posibilitatea de a intra în barajul pentru Mondiale. Lewandowski și compania s-au desprins deja în câștigători indubitabili ai grupei, au șase lungimi în fața poziției secunde, dar "tricolorii" sunt la numai un punct în spatele lui Eriksen și Jovetici la jumătatea campaniei pentru Rusia 2018.

Două puncte și un gol cu contracandidatele

În realitate, lucrurile sunt însă mult mai complicate. Din următoarele cinci jocuri, România are programate trei deplasări infernale, exact cu ocupantele podiumului din prezent: Polonia, Muntenegru și Danemarca.

Am obținut doar două puncte în fața lor la partidele de pe teren propriu, le-am dat un singur gol, astfel încât e greu de crezut că vom izbuti un parcurs miraculos pe linie la întâlnirile retur. Ca să reintrăm clar în calcule ar trebui să învingem la Podgorica și la Copenhaga și, eventual, să bifăm un bonus de un punct la Varșovia, în iunie!

Cel mai slab loc 2

Apoi, grupa României pare până acum cea mai expusă pentru a oferi unicul loc doi necalificant în barajul pentru Mondiale. În play-off vor merge cele mai bune 8 din 9 ocupante ale pozițiilor secunde.

Dacă acum s-ar face această ierarhie, Muntenegru, actualul loc 2 din grupa noastră, ar fi out pentru baraj! Asta deoarece clasamentul la zi ar locurilor doi arată astfel, cu mențiunea că sunt eliminate rezultatele înregistrate împotriva ultimei clasate din fiecare serie:

  1. Italia 10p
  2. Portugalia 9p
  3. Grecia 8p (+4)
  4. Irlanda 8p (+2)
  5. Suedia 7p (+6)
  6. Irlanda de Nord 7p (+4)
  7. Islanda 7p (+1)
  8. Slovacia 6p
  9. Muntenegru 4p

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează