FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

I-a uimit şi pe paznici! » Piţurcă a transformat baza de la Mogoşoaia într-o cazemată

Tricolorii vor evolua pe 10 august împotriva lui San Marino
Tricolorii vor evolua pe 10 august împotriva lui San Marino

Articol de - Publicat vineri, 05 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 04 august 2011 21:32

”Tricolorii” au trecut ieri prin cea mai grea zi: trei antrenamente! Disciplina şi rigoarea selecţionerului i-a lăsat cu gura căscată pînă şi pe portarii bazei de la Mogoşoaia: ”Nici un jucător n-a mai ieşit din cantonament de cînd s-au reunit”.

Piţurcă nu glumeşte. A instaurat de la prima acţiune un regim strict de cantonament. Nimic nu mai seamănă cu viaţa dulce din timpul mandatului lui Răzvan Lucescu, cînd "tricolorii" stăteau mai mult prin oraş decît la Mogoşoaia înaintea meciurilor.
Schimbarea de program i-a surprins pînă şi pe paznicii bazei: "De luni, de cînd s-a reunit lotul, n-a ieşit nici un jucător pe poartă. Înainte era o vînzoleală continuă. Unii plecau, alţii veneau. Maşinile fotbaliştilor intrau şi ieşeau, ziua şi noaptea. Cu Piţurcă e mai multă disciplină!".

Fizic de dimineaţă, 45 de minute
"Tricolorii" prezenţi la Mogoşoaia au avut parte, ieri, de cea mai grea zi. Selecţionerul i-a supus la trei antrenamente. Primul dis-de-dimineaţă. La ora 7:00 a sunat deşteptarea, iar la 7:40 cei 22 de jucători erau deja pe terenul 1.

Cu ochii cîrpiţi de somn, fotbaliştii au efectuat timp de 45 de minute ture de alergare şi exerciţii de stretching. Sesiunea matinală s-a încheiat cu o scurtă şedinţă ţinută chiar pe gazon de Piţi. "Nici nu mai contează la ce oră ne trezim, important e să facem treabă acum la echipă", a fost reacţia unanimă a celor prezenţi la lot.

Tactic la prînz
Selecţionerul şi-a scos din nou elevii la antrenament la 11:00. De data aceasta pentru două ore în care s-a pus accentul pe lucrul cu mingea şi pe exersarea unor scheme tehnico-tactice.

Spre final, Piţurcă a lucrat cu compartimentul defensiv format din Tătăruşanu - Nicoliţă, Gardoş, Chiricheş, Nicoară şi închizătorul Mureşan, pe care l-a testat împotriva jucătorilor ofensivi Strătilă, Herea, Chipciu şi Curelea. Cea mai grea zi pentru "tricolori" s-a încheiat cu a treia şedinţă, susţinută de la ora 19:00.

"La lot venim din două în două luni, nu venim să mergem la restaurant. E simplu, cine vrea să se ducă la restaurant se duce, dar nu va mai fi convocat" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Trebuie să rezistăm pentru a face faţă adversarilor puternici. Putem lua şase puncte din «dubla» cu Luxemburg şi cu Franţa" (Florin Gardoş, fundaş România)

"Am simţit pe pielea noastră cu cîtă seriozitate lucrează şi cît de exigent e domnul Piţurcă. Pentru mine e o experienţă nouă, modul de lucru şi tot ce se întîmplă aici" (Srdjan Luchin, fundaş România)

"La naţională e frumos, oricît de grele ar fi antrenamentele" (Vlad Chiricheş, fundaş România)

"E normal ca domnul Piţurcă să fie strict, doar cu disciplină se face performanţă" (Costin Curelea, atacant România)

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
hofer
hofer  •  05 August 2011, 13:37

No aseee Baieti, ca numa aseee se face treaba cu seriozitate, sacrificiu si devotament. Bravo Piti!

barba_albastra
barba_albastra  •  05 August 2011, 13:28

Barbugiu,nebarbugiu asta ne-a calificat la ultimele doua turnee finale.

alpin
alpin  •  05 August 2011, 07:56

Asa arata fotbalul nostru! Cu fundul in sus!!! Sau... poate Barbugiul face exercitii de aparare anti-aeriana?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează