FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMICAL

EXCLUSIV I-au dat planurile peste cap lui Edi Iordănescu » Cine l-a supărat pe selecționer și ce plan are pentru următoare acțiune a naționalei

Articol de , - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2022 14:41 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2022 15:32

Reticența unor cluburi de a da jucători la echipa națională, dar și accidentările l-au determinat pe selecționerul Edward Iordănescu să regândească strategia pentru amicalele cu Slovenia și Moldova, pentru care intenționează să convoace mai mulți jucători de la lotul U21.

Amicalele României:

  • România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, ora 18:30, Cluj Arena (Cluj-Napoca)
  • Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, Stadion Zimbru (Chișinău)

După partidele de la finalul campaniei de Liga Națiunilor, 1-1 în Finlanda și 4-1 cu Bosnia Herțegovina în Giulești, selecționerul Edward Iordănescu își dorea ca aceste rezultate să fie fundamentul pentru viitoarele preliminarii și conta pe continuitate la următoarele acțiuni ale „tricolorilor”, partidele amicale cu Slovenia (17 noiembrie, Cluj) și Moldova (20 noiembrie, Chișinău).

În timp ce Edi Iordănescu e refuzat de cluburi, Slovenia vine cu vedetele » Oblak și Sesko, în lotul pentru amicalul de la Cluj
ROMÂNIA - SLOVENIA
În timp ce Edi Iordănescu e refuzat de cluburi, Slovenia vine cu vedetele » Oblak și Sesko, în lotul pentru amicalul de la Cluj

Numai că respectivele date nu sunt oficiale decât pentru echipele calificate la Mondialul din Qatar, care va începe în curând. Cum România nu este printre ele, au apărut problemele, unele cluburi nedorind să-și lase jucătorii să vină la convocări.

Edi Iordănescu e supărat pe antrenorul de la Rakow

Cele mai mari incertitudini sunt, deocamdată, susțin surse federale, în cazul convocărilor lui Andrei Rațiu (Huesca, Spania, liga a 2-a) și Deian Sorescu (Rakow, Polonia, prima ligă), pe care cluburile nu ar vrea să-i lase să vină la lot în noiembrie.

În cazul primului e o situație mai complicată, liga secundă din Spania continuând să se dispute și pe timpul Mondialului. În schimb, în Polonia, Racow are ultimul joc pe 12 noiembrie, după care campionatul se reia pe 28 ianuarie 2023.

„Edi e chiar supărat pe antrenorul celor de la Racow, care nu îi permite lui Deian să vină la echipa națională, deși nu mai au meciuri”, susțin aceleași surse federale. 

Și în cazul lui Răzvan Marin se poartă discuții, cei de la Empoli intenționând să-l lase la națională doar pentru meciul cu Slovenia, dar nu și la cel din Moldova. Deși și Serie A se întrerupe din 11 noiembrie și se reia pe 4 ianuarie.

Iordănescu discută azi cu Săndoi

Acestora li se adaugă Valentin Mihăilă și Dennis Man, care nu și-au revenit după mai vechi accidentări și sunt încă incerți pentru o convocare. 

Într-o situație și mai dificilă se află alți doi jucători, Vlad Chiricheș și Ionuț Radu, care au și ei probleme medicale ce nu se pot rezolva până la partidele cu Slovenia și Moldova. Nici Nicolae Sanciu nu va fi prezent la această acțiune, dar în cazul său se știa acest lucru, selecționerul convenind cu acesta, încă după partida cu Bosnia Herțegovina, să nu-l mai cheme din China.

„Toate planurile lui Edi au fost date peste cap. Își făcuse o strategie, dar acum trebuie să regândească tot. Cel mai probabil se va axa pe mulți jucători tineri. 

Ar intenționa să convoace chiar mai mulți jucători din țară, din actuala generație de U21. În niciun caz nu va apela la jucători trecuți de 32-34 de ani, chiar dacă sunt probleme în alcătuirea lotului”, au concluzionat apropiați ai naționalei.

O variantă plauzibilă, cu atât mai mult cu cât „tineretul” lui Emil Săndoi se va reuni în perioada 15-25 noiembrie. Dar, cum nu s-au găsit adversari în această perioadă, lotul U21 va juca cel mai probabil două partide de verificare cu echipe de club din țară.

Azi, cei doi selecționeri se vor întâlni pentru a discuta pe tema selecției. Edward Iordănescu ar urma să decidă ce jucători va lua de la lotul lui Emil Săndoi, în funcție de răspunsurile de la echipele de club, dar și de posturile rămase neacoperite.

VIDEO Hagi visează cu ochii deschiși la un nou titlu de campioană: „Farul are cel mai bun manager, dar jucătorii îl fac mare!"

Citește și: 

Un antrenor din Liga 1 vrea să demisioneze după ultimul rezultat! Reacția patronului: „Nu cred că mai are dorința de a continua”

Ionuț Radu, OUT și din echipa lui Cremonese?! Situație teribilă pentru portarul român

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
o_bic
o_bic  •  10 Noiembrie 2022, 01:15

***,poți sa demisionezi si dupa meciuri amicale. Doar sa vrei

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  09 Noiembrie 2022, 17:36

Uita-te la Rapid, Sepsi, Farul , UCluj , Craiova și gasesti oameni care merita Nationala. Nu experimenta cu tinerii ca Radoi ca nu te obliga Burleanu sa bagi 2 tineri în echipa. Doar ești la Nationala...nu te obliga nimeni la nimic....doar REZULTATUL. ....și lasa-i pe cei din divizia B din Italia sa ajungă în Liga performantelor vorba lui Anceloti.... nu găsești numai acolo??? Înseamnă că ești pe o mana cu ei....

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  09 Noiembrie 2022, 17:30

Face greșelile lui Radoi...și promovează interesele impresarilor. Ia te rog jucătorii cei mai în forma din campionat...cum făcea Lucescu..... nu lua nea trenatii de la Fcsb!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează