FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Ţi-l amintesti, Prunea? :) Kennet Anderson: "Mă întrebam unde e portarul şi mi-am dat seama că am cale liberă spre gol"

Faza golului care a trimis meciul la penaltyuri
Faza golului care a trimis meciul la penaltyuri

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 27 iunie 2011 12:03

10 iulie 1994. O zi, sau mai bine zis o seară pe care mulţi români nu au uitat-o. A fost seara în care am jucat "sfertul" cu Suedia la Mondialul American şi ne-am aflat la numai cinci minute de semifinala cu Brazilia.

Omul care a marcat pe finalul prelungirilor şi a trimis partida la loviturile de departajare, Kennet Andersson, a vorbit într-un interviu acordat EVZ despre meciul din urmă cu 17 ani.

Momentul decisiv al meciului a fost golul marcat chiar de tine în ultimele minute ale prelungirilor...
Îmi aduc aminte bine golul acela. Era 2-1 pentru România, iar noi jucam cu un om mai puţin, după eliminarea lui Schwartz. Mai mult, Dhalin era accidentat. Am deschis scorul, însă voi ne-aţi egalat şi apoi ne-aţi mai dat un gol. Singura strategie pe care o mai aveam erau mingile lungi. Eu eram mereu ţinta acestor baloane.

La începutul fazei golului am crezut că pasa e prea lungă şi că nu am să o ajung. Am alergat repede, însă. Apoi, m-am gândit că o să fiu luat în primire de un fundaş. În timp ce mingea se apropia tot mai tare, ţin minte că mă întrebam unde e portarul. Când mi-am dat seama că am cale liberă spre gol, nu am ezitat niciun moment şi am înscris.

Citeşte interviul integral AICI!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
redmantovano
redmantovano  •  27 Iunie 2011, 12:58
Postat de veverita_catalin pe 27 Iunie 2011, 10:40

Numai noi puteam lua gol in conditiile date si mai ales ca noi eram echipa care venise de la 0-1 la 2-1, adica eram pe val ! Dupa cum se vede si din fotografie, sortul lui K. Andersson este la nivelul capului lui Didi Prodan, iar Prunea abia ajunge cu mainile la umarul suedezului ! Dupa parerea mea, asta a fost cea mai "dureroasa" faza traita de romani intr-un meci de fotbal ! Pacat ! Mai prindeam inca doua meciuri, semifinala cu Brazilia si cel putin finala mica ! Dar la vremea aia ne-am multumit cu putin, alt defect al natiei noastre !

totul a pornit de la indecizia lui prodan,prunea vazand ezitarea acestuia s-a decis sa intervina el dar...a fost prea tarziu si a cazut de papagal... dupa golul lui anderson a avut doua interventii salvatoare.

redmantovano
redmantovano  •  27 Iunie 2011, 12:51
Postat de cneius pe 27 Iunie 2011, 11:57

Scoaterea lui Stelea din poarta a fost cea mai mare greseala, era cu 2 clase peste Prunea...ne-am pus singuri piedica...

stelea a incasat 4 goluri cu elvetienii,de asta a fost scos din primul 11 in primul meci,cel cu columbia,a aparat bine.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Iunie 2011, 12:19
Postat de boss_imperator pe 27 Iunie 2011, 11:39

uitati-va in poza cum a sarit Anderson si cum Prunea cu plumb in ghete , nu am sa uit niciodata acea faza...:((

Detenta lui Prunea este coplesitoare....a reusit sa se desprinda 5 cm de la sol.....o performanta notabila pentru el......ma rog, il intelegem acum de ce nu a reusit sa sara prea mult in viata lui: avea o greutate foarte mare in zona inghinala. Cand ma gandesc ca parodii de portari tip Prunea, Stelea, sLobont au fost "portarii nationalei" ma apuca rasu'-plansu'....macar generatia actuala are portari mai buni (chiar daca restul jucatorilor sunt praf).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează