FOTBAL  »  NATIONALA  »  CULISE

VIDEO & FOTO Ianis Hagi, Stanciu, Alibec, pe marile ecrane » Dezvăluiri din culise: „Cele mai multe povești au potențialul de a fi block-buster”

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2024 14:38 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2024 15:25

Începând cu 17 mai, în cinematografele din România va putea fi urmărit filmul „În inima Naționalei - Din vestiar până în Germania”, proiecție care urmărește campania de calificare a echipei naționale la Campionatul European din vara acestui an.

Este vorba despre un film făcut în urma a 160 de ore de material video din timpul campaniei de calificare la Euro 2024.

Dintre acestea, peste 100 au fost filmate în cantonamentele naționalei, la antrenamente, în vestiar sau în deplasările din străinătate.

Filmul este regizat de Remus Achim (41 de ani), cu o experiență de 20 de ani în producție video, fiind implicat în proiectele „Știrile Pro TV”, „România, te iubesc” sau „După 20 de ani”.

„Cea mai mare provocare a fost și a rămas timpul”

Într-un interviu pentru FRF acesta dezvăluie că „pentru mine sportul, în general, e dincolo de perspectiva unui simplu suporter. Înseamnă ambiție, determinare, curajul de a te autodepăși”.

Iar ideea de a face un documentar cu temă sportivă a venit „în seara meciului Israel – România 2-1”.

Cu peste 160 de ore de imagini brute, regizorul recunoaște că „cea mai mare provocare a fost și a rămas timpul! Un timp destul de scurt pe care îl ai la dispoziție pentru ca acest produs chiar să fie formidabil”.

21 de specialiștiau fost implicați în producție: 7 video la filmare, 3 editori video, 4 documentariști și specialiști în comunicare, 2 coordonatori pentru sonorizare, 2 scenariști și alți 2 pentru colorizarea filmului

„Această generație de fotbaliști are o capacitate uluitoare de a comunica”

Din documentar nu lipsesc interviurile cu jucătorii care au pus umărul la această campanie de calificare.

Iar Remus Achim recunoaște că „am fost total surprins, în mod plăcut, de faptul că această generație de fotbaliști are o capacitate uluitoare de a comunica”.

sursă fotografii: frf.ro
+8 FOTO

„Sunt jucători expresivi în transmiterea ideilor și sentimentelor. Mai mult decât atât, am fost bucuros să descopăr o zonă despre care nu știam prea multe lucruri. Iar descoperirea a fost impresionantă: cât de profesioniști sunt acești băieți în tot ce ține de profesia lor”, a mai spus acesta.

Nu e nicio urmă de falsitate nici în tatuajul lui Nicolae Stanciu pentru România, nici în declarațiile lui Ianis Hagi sau ale lui Andrei Burcă. Simți în cel mai concret mod posibil afecțiunea lor pentru România

Remus Achim, regizor film echipa națională

Despre poveștile din spatele jucătorilor, Achim a declarat că „cele mai multe au potențialul de a fi block-buster, fără nicio exagerare!”.

+44 FOTO

Apoi s-a oprit în dreptul lui Ianis Hagi: „Am descoperit secretele lui Ianis, pe care le vor descoperi și spectatorii. Cum a schimbat școli, contexte, cum a evoluat într-o presiune publică uriașă încă de la bun început”.

Iar cea mai mare surpriză a avut-o la întâlnirea cu George Pușcaș, care „m-a impresionat cel mai tare. S-a deschis mult către oameni”.

„Dar am fost impresionat și de omul Răzvan Marin, și de sacrificiile lui Horațiu Moldovan, și de sinceritatea lui Alibec și a lui Mihăilă, dar și de gândirea sănătoasă a lui Florinel Coman sau a lui Radu Drăgușin, și, nu în ultimul rând, de maturitatea lui Nicolae Stanciu”, a mai spus regizorul.

Este copleșitor felul în care Edi Iordănescu a reușit, într-un timp foarte scurt, să le insufle acestor băieți o mentalitate incredibilă. Mental, suntem cu zece clase peste multe alte echipe naționale de fotbal ale României, din diferite perioade. Și aici e meritul lui Edi Iordănescu

Remus Achim, regizor film echipa națională

Citește și:

Edi Iordănescu dărâmă vestiarele, schimbă complet gazonul și aduce aparatură „de luptă” din țară! GSP a mers la baza de pregătire a României din Würzburg
GSP E ÎN GERMANIA
Edi Iordănescu dărâmă vestiarele, schimbă complet gazonul și aduce aparatură „de luptă” din țară! GSP a mers la baza de pregătire a României din Würzburg
Pentagon la Euro 2024! » GSP a intrat în fortăreața din Würzburg a echipei naționale și a aflat toate cerințele lui Edward Iordănescu: „«Ascundeți» clădirea!”
GSP E ÎN GERMANIA
Pentagon la Euro 2024! » GSP a intrat în fortăreața din Würzburg a echipei naționale și a aflat toate cerințele lui Edward Iordănescu: „«Ascundeți» clădirea!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
1945sv0509
1945sv0509  •  06 Aprilie 2024, 21:52

Echipa nationala ar trebui sa aiba in dotare cateva banci pe care sa le puna la dispozitia ocupantilor de drept.

janus_mirror
janus_mirror  •  06 Aprilie 2024, 17:11

La toti le dorim numai succese. Sa speram ca lunaticii demon rats din Holywood ptr Oscar o sa-i nominalizeze. Sa dea D-nul sa ajungacasav de faimosi ca actori incat de fotbal sa nu aiba timp sa se ocupe pe an mai mult de trei ori. La Paste, La Craciun si de ziua lor de nastere. Cu Achim inainte, pe ei, pe tatii lor de PDei Huni de Holywood sa-i cuceriti ca la 1919. Lol

enigmaticul
enigmaticul  •  06 Aprilie 2024, 16:18

Da, sunt cu totul de acord!! De fapt, aici era locul lui potrivit, nicidecum în fotbalul profesionist, dar *** cel bătrân a vrut altceva, însă stupoare, nu i-a ieșit așa. De acum își poate organiza retragerea din fotbalul ”mare”, că tot este la modă acum, chiar și după 30 ani(meciuri de........adio).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează