FOTBAL  »  NATIONALA  »  FCSB

Încă un „Mbappe” la FCSB » Noul talent al „roș-albaștrilor” e gata să debuteze în tricoul României: „Credeam că o să joc la U20”

Ianis Stoica, primul din stânga, la FCSB // foto: Imago
Ianis Stoica, primul din stânga, la FCSB // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 15:44 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 17:28

Ianis Stoica (18 ani), atacant la FCSB, a fost convocat de Florin Bratu la echipa națională U21 a României pentru meciul cu Georgia de pe 7 septembrie. În cantonament, a oferit un interviu pentru FRF TV.

Tânărul jucător de atac de la FCSB a oferit un răspuns curajos atunci când a fost întrebat cu cine crede că se aseamănă ca stil de joc dintre jucătorii care evoluează în afara țării. „Cred că Mbappe”, a spus fiul lui Pompiliu Stoica, fost jucător la Steaua, FCSB și Petrolul.

„Dintre fotbaliștii români îl am ca idol pe Dennis Man”, a mai spus el. 

Ianis Stoica: „Tatăl meu m-a anunțat că sunt convocat”

Pentru Ianis Stoica, convocarea la U21 a fost o surpriză totală: „Mă așteptam să fiu la U20, a fost o surpriză imensă să aflu că sunt convocat la U21. Mă bucur, sper să dau totul. Mă pregătesc 100% la fiecare antrenament, îmi aștept șansa și sper să înscriu cât mai multe goluri în continuare”, a declarat fotbalistul.

Ianis a povestit cum a aflat de convocare: „Tatăl meu m-a anunțat că sunt conovocat. Era foarte fericit, aproape că avea lacrimi în ochi. Mi-a spus să dau totul, să mă antrenez 100% și dacă voi intra să joc cât mai bine”. 

Suntem foarte mulți jucători cu calitate la naționala U21, cel mai mult mi-a plăcut de Cîmpanu.

Îmi place foarte mult de dânsul (selecționerul Florin Bratu, n.r.), se aseamănă ca stil de joc cu mine și am foarte multe de învățat de la dânsul.

Locul 8 din campionat (la FCSB, n.r.) nu este unul cu care suntem obișnuiți, dar sperăm că după această pauză competițională ne vom reveni. Edi Iordănescu cred că a adus mai multă bărbăție.

- Ianis Stoica, atacant România U21

Crescut de academia celor de la FCSB, Ianis Stoica a fost împrumutat la Dunărea Călărași, Petrolul, Metaloglobus și CSM Slatina în ultimii 2 ani. În această vară a revenit la FCSB, unde în începutul de sezon a înscris două goluri în doar 125 de minute jucate.

Alt „Mbappe” la FCSB

Pe Ianis Stoica nu îl văd număr 9, dar este un jucător extrem de interesant, de mare viitor. Este jucător cu personalitate, care ia acțiuni individuale. Are personalitate, imediat cum are culoare, dă la poartă și finalizează. Este un copil foarte bun.

- Ilie Dumitrescu, pe 8 august, la DigiSport 

Ianis Stoica nu este singurul jucător de la FCSB care s-a autocomparat sau a fost comparat cu Kylian Mbappe, starul lui PSG pentru care Real Madrid a oferit 200 de milioane de euro zilele trecute. În trecut, Gigi Becali, patronul de la FCSB, l-a asemănat pe Florinel Coman cu Mbappe.

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: 

Ce lovitură încearcă Dario Bonetti! Antrenorul, dat de gol că negociază cu un fost „câine roșu”

A început să râdă când a auzit de clauza din contractul lui Edi Iordănescu: „Pentru Gigi nu înseamnă nimic!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
steaua1986.
steaua1986.  •  03 Septembrie 2021, 20:16

Varza si domnul goe asta.....mbappe de berceni.

ilie33
ilie33  •  03 Septembrie 2021, 19:56
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Prost mai ești

freddy
freddy  •  03 Septembrie 2021, 19:48
Postat de catalynn pe 03 Septembrie 2021, 19:30

Încă un destin frânt … păcat!

Ipocritule. Ati dus forumul asta fix in peluza sud. Tu si toti cei ca tine. Numai mizerii. Injuraturi. Violenta verbala. Provocari. Ce faceti in viata reala faceti si aici. Va ajunge curand judecata. tic tac

Vezi toate comentariile (11)
Comentează