FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Iar Hagi, după 18 ani! Naționala are din nou un Hagi în lot, la 35 de ani de la debutul lui Gică

Articol de - Publicat luni, 12 noiembrie 2018 14:33

Aseară, la Mogoșoaia, au fost prezenți doar 15 dintre cei 25 de jucători convocați pentru ultimele două partide din faza grupelor Ligii Națiunilor, cu Lituania (17 noiembrie, ora 21:45, la Ploiești, fără spectatori) și cu Muntenegru (20 noiembrie, ora 21:45, la Podgorica).

Ce ironie, s-au antrenat pe un gazon mult mai bun decât cel pe care, doar câteva ore mai târziu, avea să se joace Dinamo- FCSB! Cosmin Contra, proaspăt operat, a venit la antrenament tot cu orteza, dar ajutându-se la mers de două cârje. Se deplasează mai greu decât înainte de operație.

Ianis cu generația lui

La prima sa convocare printre "tricolorii" mari, Ianis Hagi a ținut aproape de colegul de la club, cu Tudor Băluță, care e deja "veteran", are două prezențe la echipa condusă de Contra. La scurta repriză de jonglerii, lui Ianis, degajat și cu zâmbetul pe buze, i s-au mai alăturat Alexandru Cicâldău și portarul Florin Niță.

La ture a alergat tot lângă colegii de generație, Băluță și Pașcanu, iar în dreapta i-a stat Bancu. A prins din mers apoi exercițiile comandate de Contra. Lovește mingea cu ambele picioare, nu e o problemă. Se aude un "Bravo, Ianis!" din partea secunzilor.

La repriza de tenis de picior a făcut echipă cu Băluță, Manea și Niță. Au avut "meci" cu Mitriță, Bancu, Pașcanu și Cicâldău. Ianis a stat pe spate, la serviciu, mai ales pentru Niță, care s-a încumetat la mai multe execuții spectaculoase, printre care și o foarfecă.

Îi băteau ceilalți până când a intervenit Mihalcea: "Gata, e 0-0. De acum se pune! Joacă!". Până la urmă, Ianis și ai lui au câștigat, dar după o confruntare echilibrată.
Contra privea de pe bancă, alături de Pantilimon, singurul "tricolor" prezent la Mogoșoaia, dar care nu s-a pregătit cu restul colegilor. La final, la stretching, Ianis a lucrat tot cu Băluță.

A fost primul pas la echipa națională. După 18 ani de la retragerea lui Gică, România are iar un Hagi!

Jucătorii prezenți la reunire: Pantilimon, Niță, Cr. Manea, Bancu, Săpunaru, Pașcanu, Cicâldău, T. Băluță, P. Anton, Chipciu, N. Stanciu, Mitriță, I. Hagi, C. Deac, Țucudean

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  12 Noiembrie 2018, 22:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

weissburgund
weissburgund  •  12 Noiembrie 2018, 18:18

Încă o rușine pentru fotbalul românesc.

fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  12 Noiembrie 2018, 17:40
Postat de fcsbist.de.mic pe 12 Noiembrie 2018, 17:39

Daca se vroia calificare trebuia convocat Dragomir sau Morutan. Dar la noi convocarile se fac nu dupa cum joci, ci dupa fiul cui esti sau cine ti-e impresar. Dar ce ma mai mira. Mai deunazi citeam ca nepoata primarului din Alexandria, proaspata absolventa a unei facultati particulare si a unui curs de machiaj a fost angajata la MAE pentru pregatirea presedentiei Romaniei la consiliul Europei :)

Si Nistor ar fi mai bun ca Printu pentru nationala.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează