FOTBAL  »  NATIONALA  »  REPLICĂ

Blat în Spania - România la Euro '96? Ilie Dumitrescu, răspuns tare pentru Răducioiu + Momentul care îl bântuie: „O să mă urmărească toată viața”

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Articol de GSP - Publicat joi, 04 martie 2021 10:34 / Actualizat joi, 04 martie 2021 11:15

Ilie Dumitrescu (52 de ani), component al „Generației de Aur” a României, neagă vehement că la meciul României cu Spania (1-2) de la EURO 1996 „tricolorii” s-ar fi dat la o parte.

Editorial Costin Ștucan în urma declarațiilor făcute de Răducioiu despre meciul cu Spania: 

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

Florin Răducioiu a provocat valuri cu o declarație prin care a lăsat de înțeles că jucătorii echipei naționale i-au lăsat pe spanioli să câștige în ultimul meci jucat de „tricolori” la EURO 1996. „Nu vreau să fac declarații care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns”, a spus Răducioiu la TV Telekom Sport.

Ilie Dumitrescu: „Răducioiu să spună lucrurilor pe nume!”

Ilie Dumitrescu, fost coleg cu Răducioiu la „națională”, neagă cu tărie varianta unui „blat”: „Cum să vii cu așa ceva? Cum să declari așa ceva? Pentru mine, a fost cel mai bun atacant, Răducioiu. Are dreptul să spună ce vrea, dar să spună lucrurilor pe nume. Nu văd rostul declarațiilor sale. 

Când nu mai ai șanse la calificare, la un meci ca ăsta nu mai ești concentrat, chiar dacă vrei. Toți erau cu gândurile la vacanță. Nu vreau să justific în locul lor, nici nu am fost acolo. Nu pot să cred așa ceva eu, la cum cunosc eu generația asta și toți colegii mei. Nu există așa ceva. Pot să admit că la un meci nu mai ești la fel de concentrat. Asta da”, a spus Dumitrescu la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

România a încheiat grupa de la EURO 1996 pe ultima poziție, cu 3 înfrângeri, 0-1 cu Franța și Bulgaria și 1-2 cu Spania.

Meciul cu Suedia din 1994, coșmarul lui Ilie Dumitrescu

Totodată, Dumitrescu a amintit de meciul dramatic cu Suedia de la Cupa Mondială din 1994, la finalul căruia România a părăsit competiția, în faza sferturilor. „Eu sunt frământat că mai erau două minute până să se termine meciul cu Suedia și am primit gol. Sunt frământat de chestia asta. O să mă urmărească toata viața faza aceea cu Prunea, da? Că am primit gol cu Suedia. O să mă urmărească toată viața”.

După 2-2 în 120 de minute, România a pierdut la loviturile de departajare în fața Suediei, scor 4-5. „Tricolorii” au ratat șansa de a se califica în semifinalele turneului final din SUA, ceea ce ar fi reprezentat cea mai mare performanță din istoria echipei noastre naționale.

A fost 1-1 în timpul regulamentar, Florin Răducioiu a înscris pentru 2-1 în minutul 101, dar în minutul 115 Kennet Anderson a egalat și a dus meciul la loviturile de departajare. Masivul atacant blond s-a înălţat ca un zmeu şi l-a învins fără emoţii pe Florin Prunea, portarul din acel meci al „tricolorilor”, care ieșise neinspirat din poartă. 

VIDEO. Florin Prunea, dezvăluire după 27 de ani de la coșmarul cu Suedia: „Nea Puiu, eu nu ies. Uite ce-i aici! Mă omoară ăștia!”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

ANALIZĂ GSP. Cât se mai pricepe Stoichiță la fotbal? » Directorul tehnic al FRF anunță că Olanda U21 e mai slabă decât noi. Realitatea îl contrazice crunt!

Basarab Panduru, mesaj clar pentru Mirel Rădoi: „Nu-l mai poți chema la națională!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
893496014006517
Marian Dinu  •  05 Martie 2021, 17:06

Sau facut multe blaturi in trecut iar unii chiar au tupeul sa spună cum au făcut ei blat sau stiau de asa ceva, dar se pare ca, dacă spui după mulți ani este ok, te poți lauda cu asa ceva, nimeni nu pateste nimic.

101691431963926
Taylor Cruz  •  04 Martie 2021, 19:01

Sa nu mai mentionam ca la primul gol al suedezilor prazarul ghencist gica popescu sta ca o momaie la excutarea loviturii libere

101691431963926
Taylor Cruz  •  04 Martie 2021, 18:53

neica ilie da de blatistii ghencisti petresu si belodedici care au executat la misto penaltiurile nu ai nimic de comentat???

Vezi toate comentariile (9)
Comentează