FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

În Alpi, la 1.224 de metri » ”Tricolorii” vor pregăti Europeanul în stațiunea italiană de lux Courmayeur

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2016 00:00

Iordănescu lucrează în aceste zile la organizarea turneului anterior lui Euro. Iar din variantele Elveția - Italia s-ar fi decis deja să ducă lotul în "Cizmă".

"Nu e încă totul bătut în cuie, dar preferințele merg clar în acest moment către Vale d'Aosta", spun oficiali federali. Mai precis, e vorba despre localitatea Courmayeur, o perlă montană, situată la granița dintre Italia, Franța și Elveția.

Pe lângă pârtiile de schi faimoase, mai există în stațiune un punct special: grădina botanică aflată la cel mai înalt punct din Europa. Localitatea cu 2.800 de locuitori e plasată la umbra Mont Blancului, "acoperișul" Alpilor (4.810 m). Selecționerul a dorit în mod special un cantonament la altitudine: "tricolorii" vor sta la 1.224 m.

Tata Puiu va opta în zilele următoare și pentru hotelul ales, dintre cele patru vizitate în zonă. Va fi, oricum, un stabiliment de 5 stele, apropiat de baza sportivă, înconjurată de munți, într-un peisaj formidabil.

Există un teren de iarbă de dimensiuni normale și alte două pentru minifotbal, plus o sală de forță. Aici se organizează anual un turneu internațional pentru juniori, la care participă cluburi din toate colțurile globului.

Încurcături cu stranierii

Sejurul va începe pe 16 mai și va dura între 10 și 14 zile. În prima parte, Iordănescu va miza numai pe jucători din țară. De aceea, a lansat tema comprimării calendarului intern, astfel încât Cupa României să încheie distracția pe 7 mai, după care, înainte de convocare, fotbaliștii chemați la lot să poată beneficia de o săptămână de vacanță. Mingea e acum în curtea LPF.

Va trebui ca stranierii să se prezinte în a doua jumătate a stagiului. Asta tot pentru a le da internaționalilor de afară o perioadă de respiro după întrecerile în care sunt angrenați.

Bunăoară, Pantilimon (Anglia), Tătărușanu, Chiricheș (Italia), Raț (Spania) și Maxim (Germania) termină socotelile la cluburi în week-endul 13-15 mai. Dar situațiile cele mai complicate se anunță pentru Keșeru, Moți, Torje, Stancu, Rusescu și Fl. Andone.

În Turcia, ultima etapă e pe 22 mai, în Bulgaria se termină pe 29 mai, iar Segunda Division are actul final pe 5 iunie! Toate sunt date care ar putea bloca prezența jucătorilor implicați la stagiul din Italia, dacă FRF nu va găsi soluții amiabile cu fiecare formație în parte.

2amicale urmează să dispute România în Italia, pe 22 și 26 mai: unul dintre jocuri ar putea fi împotriva unei "naționale" africane

2.000.000 €costă pregătirea "naționalei" pentru Euro, conform lui Andrei Vochin, consilierul lui Burleanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1745flo
1745flo  •  24 Februarie 2016, 11:38

Numele localitatii Curmayeu asta se potriveste manusa la valoarea nationalei noastre!

ray51
ray51  •  24 Februarie 2016, 11:13

Nea Puiule, parca ati juca europeanul prin Bogota sau in Tibet... Da-o incolo de scumpete, n-ar fi fost bine pe plaiurile bistritene? Si asa cu baietii astia 'ghiftuiti' de cantonamente si trai selectiv (de la foarte bine in sus), nu mai era cazul de un cadou in stațiunea italiană de lux Courmayeur !... Fotbalul s-a invatat de pe la grupa mica, acum se fac anumite artificii tehnice si mai multa pregatire tactica.

valiza.epo
valiza.epo  •  24 Februarie 2016, 10:22

Se repeta scenariul din 1996?! Si atunci Iordanescu a dus echipa in Alpi si a pregatit-o in secret. La Euro 1996 singurii care au jucat bine au fost cei care ... NU au participat la acea pregatire! Iar la final Iordanescu a dat vina pe... MEDIC pentru ca... ar fi gresit doza...!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează