FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA, MARŢI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

În faţa noastră e un zid! » Olanda nu a mai primit gol acasă de 1.066 de minute în preliminariile CM

Martins Indi (dreapta) pare un uriaş care îl opreşte cu efort minim pe liliputanul Torje. Dar olandezul nu are mai mult de 1,81 m. Însă forţa sa este enormă
Martins Indi (dreapta) pare un uriaş care îl opreşte cu efort minim pe liliputanul Torje. Dar olandezul nu are mai mult de 1,81 m. Însă forţa sa este enormă

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 martie 2013 20:55

Defensiva batavă a rezistat 11 partide consecutive! Ultimul care a înscris în Olanda în drum spre Mondial a fost finlandezul Tainio, pe 13 octombrie 2004.

Cu maghiarii, la Budapesta, am avut în faţă o apărare subţire ca o foaie de calc şi tot ne-am împiedicat. Mîine, pe ArenA, va fi de o mie de ori mai greu. Pentru că olandezii nu primesc gol acasă, în preliminariile CM. Se închid foarte bine, au şi un strop de noroc, iar adversarii nu mai reuşesc să înscrie.

Priviţi ce apărare tînără au!
Chiar dacă, la ultimul meci, împotriva Estoniei (3-0), selecţionerul Louis van Gaal a aliniat o defensivă tînără, neexperimentată, cu o medie de vîrstă de 22 de ani şi cu un total de 19 selecţii la "naţională", pe care o va repeta probabil cu "tricolorii".
- Janmaat, 23 de ani, 5 selecţii
- De Vrij, 21 de ani, 4 selecţii
- Martins Indi, 21 de ani, 8 selecţii
- Blind, 23 de ani, două selecţii

14 victorii consecutive au olandezii pînă acum în preliminariile CM; sînt la numai trei succese distanţă de recordul deţinut de Germania federală (1969-1985)

În drum spre Mondial, batavii şi-au menţinut plasa neatinsă în ultimele 11 partide, trei în actuala campanie de calificare, spre Brazilia 2014:
- 2-0 cu Turcia
- 3-0 cu Andorra
- 3-0 cu Estonia

Van Gaal: "Nu ne scapă nici un detaliu"
"Chiar dacă sîntem o echipă de atac, căreia îi place să controleze jocul, să facă spectacol, întotdeauna pregătim la milimetru faza defensivă, nu ne scapă nici un detaliu pentru a ne bloca rivalii cît mai departe de poarta noastră", afirmă Van Gaal.

Explicînd astfel de ce nimeni nu mai găseşte drumul spre careul portocaliu. De opt ani şi jumătate, din 13 octombrie 2004, cînd finlandezul Tainio l-a învins pe Van der Sar, fanii olandezi n-au mai văzut echipă care să înscrie contra favoriţilor în Ţara Lalelelor.

17 meciuri fără gol primit acasă este recordul all-time, ce aparţine URSS-ului din perioada 1965-1989

În acelaşi timp, batavii au cîştigat ultimele lor 15 partide jucate acasă în preliminariile CM şi CE. Numărătoarea a început din martie 2007, după egalul în faţa României, 0-0 la Rotterdam în seria de calificare pentru un loc la Euro.

32 de partide la rînd fără înfrîngere au batavii pe teren propriu în preliminariile CM şi CE (ultimul eşec, 0-2 cu Portugalia în 11 octombrie 2000)

3 eşecuri în meciuri oficiale a suferit Ţara Lalelelor acasă în întreaga sa istorie (Ungaria a învins-o de două ori, Portugalia, o dată)

Martins Indi, preferatul lui Van Gaal
De cînd a revenit la Portocala Mecanică, în august 2012, Louis van Gaal a folosit un singur jucător în toate meciurile: Bruno Martins Indi. Selecţionerul l-a promovat pe apărătorul lui Feyenoord şi n-a renunţat nici o clipă la el. Pentru Martins Indi şi Clasie (19 ani, aflat de asemenea în lotul Olandei), Arsenal oferă 25,7 milioane de euro.

Maher, în locul accidentatului Sneijder
Ieri, Van Gaal a decis să cheme un înlocuitor pentru Wesley Sneijder, devenit indisponibil pentru meciul de marţi din cauza unei leziuni la aductori. Tehnicianul a apelat la Adam Maher, mijlocaşul în vîrstă de 19 ani de la AZ Alkmaar, convocat de la tineret după ce a fost folosit în amicalul de joi al "naţionalei" U21, 2-1 cu Israelul.

Opinie de Theodor Jumătate: "Ce rău e pentru noi că le lipseşte liderul!"

Paradoxal, accidentarea lui Sneijder şi absenţa căpitanului olandez în faţa noastră nu ar trebui să ne bucure. Chiar deloc. Ar fi fost bine să joace şi el mîine. Pentru că, în acest moment, chiar dacă are doar 29 de ani, Sneijder e un fel de Mutu al portocaliilor.

Toţi îşi caută liderul în teren, iar Wesley le încetineşte jocul, îi taie din viteză, cu prea multe atingeri în căutarea pasei geniale, a şutului devastator, pe care le găseşte din ce în ce mai rar. Sneijder e departe de vîrful de formă la Galatasaray.

Nu va fi el pe ArenA, Van der Vaart îi va lua locul şi iată de ce ne alarmăm! Pe 16 octombrie, Van der Vaart a fost titular la Bucureşti - Sneijder era şi atunci accidentat - şi a oferit Olandei exact ce avea nevoie: fantezie, simplitate, eficacitate. A fost cel mai bun, nota 8 în Gazetă, a marcat o dată, iar batavii ne-au învins cu 4-1. Mîine, Rafa va fi din nou titular. Atenţie, Bourceanu!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
c.on
c.on  •  25 Martie 2013, 10:51

nu au o aparare cine stie ce, au demonstrat-o la Euro....dar nici noi n-avem atac.

salaaurel
salaaurel  •  25 Martie 2013, 10:13

Au mai fost ziduri in fata noastra si am terminat cu ele,acum a ce ne impiedica vointa sa avem.

myke82
myke82  •  25 Martie 2013, 08:58

Nu avem nici o sansa cu Olanda. Am jucat execrabil cu Ungaria si probabil asa vom juca si cu Olanda. Sa ne rugam sa nu ne dea multe goluri si sa nu plecam umiliti de acolo.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close