FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - SLOVACIA U21 2-0

Încă sperăm! » "Tineretul" a învins Slovacia şi rămîne în cursa pentru CE 2013

Răduţ (dreapta) a marcat primul gol pentru
Răduţ (dreapta) a marcat primul gol pentru "tineret" în şapte selecţii

Articol de - Publicat miercuri, 06 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 05 iunie 2012 21:55

Trupa lui Săndoi a răpus iar Slovacia cu golurile lui Răduţ şi Filip. Ca să ajungem în playoff-ul pentru Euro 2012 (7 meciuri de baraj, 14 formaţii) avem nevoie de multă şansă la finalul preliminariilor.

În atletism, ai voie să ratezi startul o singură dată. "Tineretul" a făcut-o de două ori, egaluri cu anonimii din Kazahstan. Săptămîna trecută am învins însă în Slovacia (2-0). Speram.

Ieri, la Mogoşoaia, am fost iar peste slovaci. Iar bucuria s-a născut, în special, din ghetele "italianului" Stoian, care a tras după el garnitura "tricoloră".

Răduţ şi Filip ne ţin în viaţă
Stoian a şi obţinut un penaltz, ocazia perfectă care a deschis drumul către alte trei puncte cruciale pentru trupa lui Săndoi. Căpitanul Răduţ a transformat lejer (66). Apoi a fost simplu. Ei au capitulat, noi am mai lovit o dată prin noul şi vechiul stelist Filip (88).

Mitul păsării Phoenix rămîne în picioare pentru România. Care are însă nevoie de mulţi paşi greşiţi ai altora. Plus, obligatoriu!, de încă o victorie, în deplasarea din Letonia, cu "lanterna" grupei.

Cum ne putem califica în barajul pentru CE 2013 (7 meciuri, 14 formaţii)
- învingem şi în ultima partidă, din Letonia
- Slovacia obţine maximum 4 puncte din meciurile cu Franţa şi Letonia, ambele acasă
- obţinem punctaj suficient pentru a ne clasa în primele 4 formaţii de pe locul secund din cele 10 serii preliminare (înaintea jocurilor disputate ieri, România era doar pe locul 9!)

"Mai sperăm. Păcat de startul ratat cu Kazahstan. E greu fiindcă nu jucăm la echipele de club" (Mihai Răduţ, căpitan România)

"Doar o minune ne mai poate duce la play-off, dar trebuie să cîştigăm pentru a acumula moral" (Emil Săndoi, antrenor România)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close