FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Infernul civilizat » Maghiarii pregătesc un spectacol cu 20.000 de suporteri în piaţa Hosok din Budapesta

Budapesta începe să freamăte în așteptarea jocului de vineri +2   FOTO
Budapesta începe să freamăte în așteptarea jocului de vineri

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 martie 2013 21:19

Federaţia din ţara vecină desenează un show incredibil: meciul va rula pe ecrane gigantice şi va fi precedat de un concert al celei mai în vogă trupe rock din ţara vecină, Magna Cum Laudae. Cea mai mare teamă a organizatorilor e ca fanii să nu se alăture celor din jurul arenei şi să forţeze intrarea în stadion!

Budapesta a început să se umple cu afişe ale Federaţiei maghiare care anunţă show-ul de vineri seară: în piaţa Hosok, la capătul bulevardului Andrasi, poate cel mai celebru din oraş, sînt aşteptaţi 20.000 de fani să urmărească disputa cu "tricolorii". Meciul va rula pe ecrane gigantice, iar primii 3.500 de fani maghiari care trimit un SMS vor prinde locurile cele mai bune!

Deocamdată, zona nu anunţă nimic: e, în fapt, o parcare uriaşă, la marginea parcului Varosliget. "Va fi infern adevărat", încearcă să ne convingă paznicii, anunţînd că montarea scenei şi a ecranelor se va face chiar în ziua meciului.

Riscul despre care se vorbeşte în şoaptă
Maghiarii se aşteaptă să fie vreo 20.000, organizatorii ar merge, neoficial, spre 30.000 de suporteri. Problema numărul unu, despre care localnicii vorbesc făţiş, dar pe care oamenii implicaţi în organizarea evenimentului o admit cu jumătate de gură: fanii din piaţa publică s-ar putea grupa şi să parcurgă cei 3 kilometri pînă la stadion.

Acolo s-ar putea alătura celor cîteva mii de suporteri care e posibil să urmărească partida din faţa ecranelor pe care politicenii au promis că le vor monta. Şi de-aici riscul intrării cu forţa pe arenă! "Nu este exclus, dar sînt şanse minime. Vor fi blocaţi cu mult înainte să ajungă la arenă", ne asigură colegii din presa maghiară.

Românii, cu drapelul ars şi soarele după ei
La televiziunea maghiară, ştirile din sport încep cu drapelul naţional ars de un suporter al Rapidului la meciul cu CFR. Comentariile sînt de prisos, nici traducerea nu ne-ar explica mai multe decît chipul oamenilor din cafenea care urmăresc alături de noi. Nu sînt indignaţi, cît înţepeniţi în mirare. "Nu înţeleg de ce l-au ars. Serios, motivul! Care e!?". Szabolcs are 24 de ani, e student la jurnalism şi munceşte ca recepţioner. Chiar, care Dumnezeu e motivul?

Atmosfera nu e mai tulbure acum la Budapesta, rivalităţile au combustia lor specială şi un gest în plus poate are efecte pe termen lung. Acum însă, capitala Ungariei s-a umplut de soare, de parcă "tricolorii" au adus cu ei schimbarea.

Regal în presă, dar cu inima strînsă
"Nemszeti Sport" a ieşit ieri cu portarul Bogdan pe prima pagină şi un mesaj de genul "Acum trebuie să conving!". Poate-i bine că maghiarii se concentrează pe goalkeeper, pe defensivă, lăsîndu-ne impresia că se tem. Vineri, ziarul maghiar va ieşi într-un număr de colecţie: aniversează 110 ani de existenţă şi pregăteşte pagini speciale pentru meciul crucial cu Romania.

"Ne păcălim cu miza locului la baraj", ne declară franc un jurnalist maghiar cu rădăcini în Covasna. "Chiar dacă termină pe 2, Ungaria va fi cea mai slabă din echipele de la baraj, zero şanse. Dar, sincer să fiu, asta e valabil şi pentru România!" Ok, nu-i momentul să-l contrazicem: dar hai să fim noi pe 2!

Hagi în Puskas Pub, apoi jurnalist!
"Regele" a onorat invitaţia premierului maghiar Viktor Orban şi va participa azi, de la 12, la tragerea la sorţi pentru Cupa Puskas-Suzuki U17. Evenimentul are loc la Budapesta, în fan-clubul dedicat marelui jucător maghiar, după care Hagi se va afla, vineri, în tribune la Ungaria-România. Pentru a-i facilita accesul, în condiţiile în care partida se desfăşoară fără spectatori, organizatorii îl vor trece pe român pe lista jurnaliştilor maghiari acreditaţi!

26.000 de fani au fost pe "Ferenc Puskas" în octombrie 2012 la Ungaria-Turcia 3-1, în preliminariile CM 2014: de două ori mai mulţi suporteri sînt aşteptaţi să trăiască împreună meciul cu România

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
spinoza
spinoza  •  21 Martie 2013, 22:03
Postat de marius_alin20 pe 21 Martie 2013, 14:02

Pot spune unii ce vor,insa un lucru e clar :ungurii sunt mai civilizati ca noi romanii si nu spun asta doar sa ma aflu in treaba.Am fost in Budapesta de 3 ori pana acum si stiu ce inseamna un oras mai civilizat ca Bucurestiul nostru drag.Insa cand vine vorba de fotbal trebuie ca noi sa stam la catedra.

Mi-au spart masina in centrul Budapestei in parcarea din fata hotelului si mi-au furat si covorasele de la picioare, ziua in amiaza mare! Foamea-i mare la unguri!

marius_alin20
marius_alin20  •  21 Martie 2013, 14:02

Pot spune unii ce vor,insa un lucru e clar :ungurii sunt mai civilizati ca noi romanii si nu spun asta doar sa ma aflu in treaba.Am fost in Budapesta de 3 ori pana acum si stiu ce inseamna un oras mai civilizat ca Bucurestiul nostru drag.Insa cand vine vorba de fotbal trebuie ca noi sa stam la catedra.

sasquatchro
sasquatchro  •  21 Martie 2013, 13:02
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Serios, nu mai polemizati atat, ca n-are obiect discutia! Stadion?! Poate scorbura au astia 300, lasa ca vine caisaru' ala si le schimba scaunele, si le monteaza 2 latrine ecologice. Pai de-al naibii o sa vin de la Brasov si o sa imi imbrac pisicile in rosu si albastru! "Ciangaii" isi "infratesc" galeriile, astia 299+/- 1 raman hateri! Probabil o sa se alieze cu "pasaroii" ceilalti si de oftica vor sustine "nationala" maghiara!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează