FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM 2030

Întâlnire decisivă pentru organizarea Euro 2028 și CM 2030 » Ultimele detalii despre candidatura României, Serbiei, Greciei și Bulgariei

Gică Popescu, Bogdan Matei, Răzvan Burleanu // FOTO: Faceobok
Gică Popescu, Bogdan Matei, Răzvan Burleanu // FOTO: Faceobok

Articol de GSP - Publicat luni, 25 februarie 2019 17:51

Azi, la Sofia, a avut loc o întâlnire între reprezentații Guvernelor României, Bulgariei, Greciei și Serbiei pentru a pune la punct candidatura comună pentru organizarea Campionatului European din 2028 și a Campionatului Mondial din 2030.

Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului, s-a întâlnit cu omologii săi, fiind însoțit de președintele FRF, Răzvan Burleanu, și de Gică Popescu, consilierul Primului Ministru al României. Într-un comunicat al MTS, citat de Agerpres, se arată că se va forma un Comitet de organizare în vederea depunerii candidaturii pentru organizarea EURO 2028 și a CM 2030.

„A fost redactat un Memorandum de înţelegere între Guvernele Serbiei, României, Bulgariei şi Greciei pentru constituirea Comitetului iniţial de organizare în vederea depunerii celor două candidaturi comune amintite. Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia Comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte 6 luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni” se arată în comunicat

CE A SPUS BOGDAN MATEI

Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sporturului, a dat detalii despre planul pus la punct de România, Grecia, Serbia și Bulgaria.

„Proiectul de a avea o candidatură comună pentru o competiţie de o asemenea anvergură este extrem de solicitant şi, de ce să nu fim realişti, este şi foarte dificil. La întâlnirea de astăzi am adunat toate datele şi informaţiile din cele patru părţi şi am făcut un pas înainte, pentru a realiza ce avem de făcut concret în următoarea perioadă. Cu siguranţă un pas înainte este şi memorandumul de înţelegere stabilit astăzi.

Peste puţin timp, prim-miniştrii noştri vor avea o nouă reuniune la nivel înalt şi ar însemna mult ca la acea dată să le prezentăm progresul pe care l-am făcut”, a declarat Bogdan Matei potrivit Agerpress.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  26 Februarie 2019, 09:37

A inebunit lupul! Precis au facut insolatie si nici nu au venit caldurile verii. Poate si-au dat seama ca altfel nu mai apucam sa jucam si noi la un CM.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  25 Februarie 2019, 22:20

la ce infrastructura avem,ca stadioane pt un euro am avea si cu alte investitii in ele,mi e greu sa cred ca pana in 2040 vom organiza un campionat european sau mondial,insa ar fi ceva fantastic@

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  25 Februarie 2019, 19:41
Postat de joze_maurinio pe 25 Februarie 2019, 18:37

Sa intelegem ca cele 3 stadioane vor fi gata pana in 2028? Ghencea, Giulesti, Arcul de Triumf?

Pana atunci mai sifoneaza vreo doua, trei miliarde in ele.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează