FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SUNT 15 ZILE PÂNĂ LA MECIUL DIN POLONIA

INTERVIU » Obiectivul lui Benzar: "Vreau să fiu cel mai bun de pe teren la Varșovia!"

Benzar speră să îi dedice fiului său un gol în meciul de la Varșovia
Benzar speră să îi dedice fiului său un gol în meciul de la Varșovia

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2017 00:00

Romario Benzar a revăzut de trei ori înfrângerea cu Polonia de la București și spune că nu se mai gândește decât la revanșă. 

Căpitanul campioanei, Romario Benzar, n-a avut timp de vacanță. A rămas acasă, cu familia, motivul fiind micuțul Mario, băiețelul său care împlinește azi două luni.

"N-am prea putut să sărbătoresc titlul, să mergem în vreo vacanță. Mario a avut colici, dar acum am mai scăpat", spune jucătorul, fericit că a putut să petreacă alături de fiul său câteva zile.

- Romario, cum e, a trecut euforia de după titlu?
- A trecut, gata! Au venit grijile de familie, nici nu m-am mai gândit la asta. Iar duminică trebuie să mă prezint la lot.

- Dar au rămas emoțiile cu acțiunea Stelei la TAS.
- Eu tot nu pot să cred că se mai gândesc la asta! Ce mai vor? Am câștigat cinstit, pe teren. Dacă punem punctele din toate meciurile de campionat, inclusiv play-off-ul, avem mai multe cu două. Dacă luăm rezultatele din play-off, am luat patru puncte din șase. Nu mă interesează ce fac ei. Eu nu le cedez tricoul de campion și medalia! Că doar n-o să vină acasă la mine să mi le ia!

"Le arăt steliștilor poze cu noi campioni!"

- Apropo de lot, o să te întâlnești și cu steliști.
- Și ce dacă? La echipa națională nu se mai discută despre problemele de la club. Nu e nicio problemă, acolo suntem colegi, avem același scop.

- Și dacă totuși te tachinează?
- O să le arăt pozele cu noi campioni, cu medaliile, cu trofeul. O să trebuiască să se mulțumească doar cu pozele de la bucuria noastră. Viitorul e adevărata campioană, nu e niciun dubiu, n-au nicio șansă.

"Putem mai mult"

- Cum e să întâlnești o echipă, Polonia, care te-a surclasat acasă, de data asta pe terenul ei, în condițiile în care ne jucăm ultima șansă de a ajunge la Mondial?
- Greu de dat un răspuns. Normal că o să fie greu. Uite, deja am început să mă gândesc la meciul cu ei, chiar dacă sunt acasă. Am revăzut partida aia de trei ori, singur. Nu mi-e teamă, nu trebuie să ne fie niciunuia dintre noi! Înfrângerea aia trebuie să ne ambiționeze, să facem un meci mai bun decât la București. Am fost și atunci determinați, dar cred că am prins o zi proastă. OK, sunt tari polonezii, dar noi trebuie să fim mai buni. Mergem acolo să câștigăm! Sau în cel mai rău caz să nu pierdem, dacă vrem să mai sperăm la locul doi.

- Spuneai că ai revăzut meciul de trei ori. Ai ceva să-ți reproșezi pentru acea partidă?
- Nu ceva în mod special, dar, sincer, n-am fost mulțumit de jocul meu, puteam să fac mai multe. Știu că pot mai mult, că noi putem mai mult. Sunt pregătit, vreau să fiu cel mai bun de pe teren la Varșovia!

- Atmosfera o să fie infernală, vor fi aproape 60.000 de oameni în tribune.
- Și ce, crezi că mi-e frică? În niciun caz, asta mă motivează și mai mult. I-am promis lui Mario că tatăl lui o să fie campion și m-am ținut de cuvânt. O să-i promit și că nu venim învinși din Polonia și am de gând să respect și promisiunea asta. Și așa n-o să-l mai văd aproape o lună, fiindcă după partidele cu Polonia și cu Chile, plec direct în cantonament cu Viitorul.

Au venit și oltenii

De ieri, alți doi jucători s-au alăturat celor 5 internaționali de la Steaua și Viitorul, la antrenamentele de la Mogoșoaia. Este vorba despre jucătorii de la CSU Craiova, Andrei Ivan și Alexandru Băluță.

De săptămâna viitoare, tot mai mulți fotbaliști, inclusiv stranieri, se vor alătura programului de pregătire, iar pe 3 iunie este programată reunirea totală a lotului pentru meciurile cu Polonia și cu Chile.

"Să nu ne bazăm că polonezii ne vor lua mai ușor fiindcă ne-au bătut la București. Sunt profesioniști, vor da sută la sută. Înseamnă că noi trebuie să dăm și mai mult".
Romario Benzar, internațional român

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (4)
brandremist
brandremist  •  26 Mai 2017, 10:52

Mie îmi place Benzar. E unul din puținii care intră cu curaj și determinare pe teren și se luptă acolo, cu morile de vânt, dar măcar se luptă. :)) N-aștept minuni de la meci, gen un egal, dar dacă și alții ar avea atitudinea băiatului ăsta și nu s-ar duce acolo ca niște speriați în drum spre ghilotină, eu aș fi mulțumit. Când n-ai prea multă valoare/talent, trebuie să compensezi prin muncă. Aș fi împăcat să știu că măcar s-au străduit, chiar dacă nu s-a putut mai mult decât să îi văd predându-se fără să încerce nimic.

florar
florar  •  26 Mai 2017, 09:58

Singura intrebare pentru Benzar: de cate ori se poate autoaccidenta intr- un meci?

bratia2003
bratia2003  •  26 Mai 2017, 09:23

Esti tare modest. Adica, ceilallti sunt prosti. Noroc cu tine. Credeam ca esti mai serios, sa te lauzi mai putin si sa realizezi mai multe.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează