FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Un nume important din „Generația de Aur” nu e de acord cu numirea lui Edi Iordănescu: „Naționala are nevoie de un alt tip de selecționer”

Edi Iordănescu urmează să fie instalat pe banca naționalei / FOTO: GSP
Edi Iordănescu urmează să fie instalat pe banca naționalei / FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 ianuarie 2022 19:52 / Actualizat vineri, 21 ianuarie 2022 20:08

Numirea lui Edi Iordănescu pe banca primei reprezentative e iminentă, însă nu toată lumea e de acord cu alegerea finală a  federalilor. Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani), fostul mare jucător al naționalei, ar fi mizat pe un selecționer cu mai multă experiență.

  • Ioan Ovidiu Sabău este una dintre cele mai mari personalități din fotbalul românesc. Cu 55 de prezențe și 8 goluri în tricoul naționalei, fostul internațional român și-a lăsat amprenta la fiecare echipă la care a fost;

Edi Iordănescu va fi numit în orele următoare pe banca echipei naționale, după mai bine de două luni de negocieri cu diverse nume din fotbalul românesc. Chestionat pe marginea acestui subiect, Ioan Ovidiu Sabău n-a stat mult pe gânduri:

„Înțeleg situația de la națională, nu e ușor să iei o decizie în acest moment. Îl apreciez foarte mult pe Edi, a acumulat foarte multă experiență, dar echipa națională are nevoie de un selecționer cu multă, multă experiență și trecut prin fotbal”, a spus Neluțu Sabău, în cadrul emisiunii „Liga DigiSport”. 

Ioan Ovidiu Sabău: „Mă așteptam să accepte Dan Petrescu”

„Eu mă așteptam să accepte Dan Petrescu. Din ce am mai vorbit cu el, simțeam că își dorește să antreneze naționala. (...) Poate selecționerii cu care s-a discutat n-au acceptat anumite clauze, anumite condiții sau n-au acceptat să lucreze cu Stoichiță sau Burleanu.

Dezbaterea zilei, 21 ianuarie » Va avea echipa națională rezultate mai bune cu Edward Iordănescu?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 21 ianuarie » Va avea echipa națională rezultate mai bune cu Edward Iordănescu?

Eu sunt convins că au făcut cea mai bună alegere. S-au orientat către un antrenor tânăr, cu foarte bună experiență a campionatului românesc, care știe foarte bine jucătorii. Echipa națională nu e foarte competitivă, dar va încerca să o califice. 

Nu știu cum o va face, dar îi urez mult succes, va fi o misiune foarte complicată. Vreau să califice echipa României printr-un joc realist, nu cum au făcut alți antrenori, care au promis joc spectaculos, fotbal-șampanie. 

- Florin Răducioiu, team-manager Dinamo

VIDEO Dezbaterea zilei, 21 ianuarie » Va avea echipa națională rezultate mai bune cu Edward Iordănescu?

Citește și alte știri despre naționala României: 

VIDEO Dezbaterea zilei, 21 ianuarie » Va avea echipa națională rezultate mai bune cu Edward Iordănescu?

VIDEO Sfatul lui Florin Răducioiu pentru noul selecționer: „Să nu facă greșeala lui Rădoi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  21 Ianuarie 2022, 20:42

Boloni e al treilea cel mai bun antrenor roman din istorie dupa Mircea Lucescu si Stefan Kovacs (sa ma ierte marele Emerich Ienei dar titlul cu Sporting Lisabona in 20001 si cu Standard Liege in Belgia si locul 4 in Ligue 1 cu Rennes sunt mai mult decat traseul Kuusisy-Veijle-Honved-Anderlecht- egal cu Barcelona din 86). Si-au batut joc fe el si de tara asta cu propunerea de a-l da afara dupa 6 meciuri in Liga Natiunilor daca nu suntem pe primele 2 locuri. Pai pe Boloni il chemi sa il judece dupa 6 luni Comisia Tehnica???,

Vezi toate comentariile (1)
Comentează