FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROPUNERE

EXCLUSIV Schimbare majoră propusă la națională: „Sabău trebuie să vină în locul lui!”

Vladimir Cohn, fost finanțator la Dinamo, îl propune pe Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani) în funcția de director al Comisiei Tehnice, în locul lui Mihai Stoichiță (66 de ani) .
Vladimir Cohn, fost finanțator la Dinamo, îl propune pe Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani) în funcția de director al Comisiei Tehnice, în locul lui Mihai Stoichiță (66 de ani) .

Articol de - Publicat luni, 05 aprilie 2021 18:01 / Actualizat luni, 05 aprilie 2021 19:32

Vladimir Cohn, fost finanțator la Dinamo, îl propune pe Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani) în funcția de director al Comisiei Tehnice, în locul lui Mihai Stoichiță (66 de ani) . 

Mirel Rădoi va continua în funcția de selecționer al României și după eșecul din Armenia, scor 2-3, ce compromite sever șansele tricolorilor pentru a prinde, în premieră după 1998, un loc la Campionatul Mondial. Decizia nu este pe placul multor specialiști și microbiștilor, fiind criticată, mai ales că, în afara selecționerului, la fel de dur sunt contrați oficialii FRF.

De asemenea, Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, este arătat cu degetul. I se solicită să facă un pas în spate, după 4 ani în funcția federală. Ex-dinamovistul Vladimir Cohn consideră că Ioan Ovidiu Sabău ar putea juca mai bine acest rol, deținut în prezent de cel poreclit „Lippi”.

Ioan Ovidiu Sabău, propus în locul lui Mihai Stoichiță

„După decizia înțelepților B și S (n.r. - Burleanu și Stoichiță) de a-l păstra pe pe Mirel Rădoi, ar trebui susținută ideea aducerii lui Ioan Ovidiu Sabău în locul lui Stoichiță. Până în septembrie are posibilitatea de a ajuta naționala. 

Ce l-ar recomanda? Are ochi la fotbaliști, știe jucătorii din țară, este școlit, a văzut cât de slabi sunt antrenorii din România, are experiență, este respectat, este corect, are performanțe ca fotbalist, nu este de gașcă din nu face parte din gașcă, nu juca pentru cooperative, aviz amatorilor de acum!”, a reacționat fostul acționar și conducător dinamovist, Vladimir Cohn.

Schimbare majoră propusă la națională: „Sabău trebuie să vină în locul lui!”
Vladimir Cohn, omul care îl propune pe Sabău la FRF

Ioan Ovidiu Sabău, membru al Generației de Aur

Cu 8 goluri în 55 de selecții, Neluțu Sabău, membru al Generației de Aur, a cochetat și cu meseria de antrenor. Clujeanul a început la U Cluj, a trecut apoi la Gaz Metan Mediaș și Gloria Bistrița, aici având ochi în lansarea lui Gabi Mureșan și Laszlo Sepsi. În ediția 2006/2007, a terminat campionatul pe locul 6, urmând apoi o victorie de palmares, 2-1 cu Atletico Madrid, sezonul viitor, în defuncta de acum Cupa UEFA Intertoto.

În 2009, pentru o noapte, a fost antrenorul lui Dinamo București, după ce Mircea Rednic a fost demis, însă a renunțat la post din cauza unui conflict mai vechi cu Ioan Becali. A ajuns la Poli Timișoara, producând șocul ediției preliminariilor Champions League, eliminând Șahtior Donețk (cu Mircea Lucescu antrenor) din turul III preliminar al UCL.

În vara 2012, a semnat cu Rapid București, dar în octombrie același an a reziliat cu giuleștenii. În trei mandate, a mai antrenat la Târgu Mureș, iar din 2014 s-a lăsat de antrenorat. Locuiește la Cluj Napoca, unde-și vede de familie.

Ar fi Ioan Ovidiu Sabău o soluție mai bună decât Mihai Stoichiță?

Da
Nu

VIDEO. Ioan Ovidiu Sabău, sfaturi pentru jucătorii români: „Banii sunt importanți, dar trofeele sunt cele mai importante”

Citește și alte știri despre echipa națională: 

„Rădoi vede dușmani unde nu sunt” » Ce probleme crede Andrei Vochin că are selecționerul

Fostul director din FRF face acuzații grave: „3.000 euro selectarea, 5.000 euro folosirea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
21lva
21lva  •  05 Aprilie 2021, 21:26

cine este vladimir cohn si de ce tot apare el in gsp? e sponsor la gsp sau doar un prieten de pahar?

ucv1948
ucv1948  •  05 Aprilie 2021, 21:22

Va fi greu ... Sabau este un tip corect si nu o sa fie acceptat de ignorantii de la frf

367678170245994
Gabriel Miulescu  •  05 Aprilie 2021, 21:11

Sabau a fost un mare jucator, e un tip inteligent, foarte serios si stie mult fotbal. Este incoruptibil, ceea ce nu convine unora....Lasand gluma la o parte, ar fi o foarte buna alegere.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează