FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO „Părintele” știe de ce s-a pierdut partida cu Armenia: „Mirel a mușcat momeala lui Stoichiță”

România - Armenia 2-3 FOTO Reuters +24   FOTO
România - Armenia 2-3 FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 20 aprilie 2021 14:08 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 14:33

Fostul antrenor Ioan Sdrobiș (75 de ani), poreclit „Părintele”, a fost invitatul lui Costin Ștucan în această dimineață la GSP Live. Consideră că fotbalul românesc este în cădere liberă și l-a criticat pe Mirel Rădoi (39 de ani).

Echipa națională a României riscă să rateze un nou Campionat Mondial, după startul dezastruos din preliminariile pentru Qatar 2022. „Tricolorii” au obținut doar 3 puncte după primele meciuri, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, iar Ioan Sdrobiș crede că postul de selecționer este o pălărie prea mare pentru Mirel Rădoi. Fostul antrenor a spus unde crede că s-a pierdut jocul de la Erevan cu Armenia, scor 2-3.

Ioan Sdrobiș: „Fotbalul românesc este în cădere liberă”

Fotbalul românesc este de câțiva ani buni în cădere liberă. Să dea Dumnezeu să mă contrazică pe mine! Să ne calificăm și în situația asta, când avem puține puncte. Trebuie să batem Macedonia la ea, Armenia acasă, Germania în deplasare. Atunci vom vorbi despre fotbalul în creștere. Deocamdată, ne bucurăm când pierdem cu 1-0.

M-au sunat niște băieți de la radio și mi-au zis după meciul cu Austria că s-a născut un mare antrenor. Le-am zis să aibă răbdare. Cum puteți să faceți o remarcă de genul ăsta? Că s-a născut un mare antrenor. Am avut și noi antrenor: Ștefan Kovacs, Angelo Niculescu, Anghel Iordănescu, chiar și Pițurcă, care a fost mușcat din toate colțurile. Dar el se califica, urâcios așa cum era el. Asta e datoria antrenorului. Să își facă echipă. Să îi găsească pe cei mai buni din fotbalul românesc”, a declarat Ioan Sdrobiș la GSP Live.

1985-2014este perioada în care Ioan Sdrobiș a antrenat în fotbalul românesc. Acesta a pregătit mai multe echipe de tradiție, precum Oțelul Galați, U Cluj, Ceahlăul, Bacău, FC Vaslui, Jiul Petroșani sau Farul Constanța.

Ioan Sdrobiș: „Sunt legi nescrise ale fotbalului, dar scrise cu fierul roșu în creierul unui antrenor”

„Mirel a mușcat momeala lui Stoichiță. Ei, ca să scape de problemele populiste, i-au pus pe Rădoi, Mutu, Contra și așa mai departe. Ați văzut ce înseamnă lipsa de experiență. Mirel a avut noroc cu Germania, puteam să pierdem cu 6-0. Dacă pierdea cu scorul ăsta, era salvat. Îl trimiteau să se odihnească și aduceau un antrenor principal. În Armenia a fost problema.

Am avut o discuție cu Victor Pițurcă. Era 1-0 pentru Steaua, iar apoi 1-1 în minutul 89. I-am zis: «Băi Victore, astea sunt legi nescrise ale fotbalului, dar scrise cu fierul roșu în creierul unui antrenor». Din minutul 80, indiferent cu cine joci, dacă conduci, conservă rezultatul. Sunt atâtea metode. O echipă slabă îți dă un gol sau chiar te învinge. Din minutul 80, antrenorul trebuie să fie în margine, cu un pas în teren și să îi meargă mintea”, a mai spus fostul antrenor la GSP Live.

VIDEO. Părerea lui Ioan Sdrobiș despre Mirel Rădoi: „Din minutul 80, dacă conduci, trebuie să conservi rezultatul”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Surpriză! Lasă Adrian Mutu naționala de tineret? Echipa la care ar putea ajunge

107 ani de la primul meci interțări al unei reprezentative a României » Victorie cu Imperiul Otoman condus de Ali Sami Yen

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează