FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

Ionuț Lupescu la Mihai Gâdea: ode ca în "epoca de aur"! » Sir Alex Ferguson a fost în direct prin videocall la Antena 3

Articol de GSP - Publicat luni, 16 aprilie 2018 20:42

Ionuț Lupescu, văzut de mulți drept principalul favorit al alegerilor de la Federație, e invitat în această seară la emisiunea "Sinteza Zilei", moderată de Mihai Gâdea la Antena 3.

  • În studio s-au aflat Mircea Lucescu, Dorinel Munteanu, Florin Răducioiu, Ciprian Marica și Ioan Andone, iar atmosfera a fost încărcată de complimente și ode peste ode aduse candidatului la șefia FRF;
  • Realizatorul Mihai Gâdea a insistat pe calitățile lui Lupescu, folosindu-se de fiecare ocazie pentru a-l peria pe Lupescu: "Toată țara îl susține pe Ionuț Lupescu. E nevoie de un om care să facă minuni, nu credeți că Ionuț Lupescu poate face minuni? Este România gata să facă ceea ce trebuie făcut miercuri?
    De câte ori am greșit în ultimele secunde? Ar fi păcat ca acest lucru să se întâmple din nou. Mult succes, Ionuț Lupescu".
  • Complimentele au fost întoarse de Ionuț Lupescu, care a strigat la Sir Alex Ferguson: "Sir Alex, mai ești acolo? Ți-am zis că televiziunea română este mai bună decât BBC?".

La un moment dat, Sir Alex Ferguson a intervenit printr-un videocall în studioul Antena 3:

"Am o legătură foarte bună cu Lupescu, am lucrat împreună la UEFA. Avea un rol foarte important, este foarte bine pentru mine că pot să-l susțin. Ce făcea la UEFA era extraordinar. Nu era simplu ce făcea. Trebuie să spun că Lupescu s-a descurcat extraordinar, e un om inteligent, a luptat întotdeauna pentru România și trebuie să spun că în tot timpul petrecut acolo nu am întâlnit un om mai potrivit decât el.

Cred că Ionuț înțelege foarte bine jocul pentru că a evoluat pentru echipa națională și a avut rezultate extraordinare. Are un CV impresionant și cred că e un nume în fotbalul modern. Este nevoie de cineva care să înțeleagă fotbalul pentru că nu mai e același ca acum 25 de ani. Nimeni nu e mai potrivit decât el să se descurce în asemenea situații. 

Sper să fie președinte, dar cred că el știe cum să rezolve toate problemele și sunt convins că o va face foarte bine. Trebuie să fie serios, așa cum știu că e, și să spună întotdeauna adevărul pentru că adevărul este cel mai bun. 

Să iei decizii e cel mai important. Din perspectiva problematicii, toată lumea poate lua decizii, dar nu toate sunt bune. Dacă pe parcurs nu decizi cum trebuie, se duce totul pe râpă. Lupescu are calități, are valori foarte bune și cred că asta îl va ajuta

Cred că e foarte greu să fii antrenorul echipei naționale. Cred că a manageria o echipă națională necesită experiență, multă forță de luptă și abnegație. L-aș recomanda imediat pe Mircea Lucescu pentru naționala României

Cred că Lupescu trebuie să câștige respect pentru munca pe care o va face. Trebuie să folosească istoria și trecutul pentru a le da tinerilor șansa să se manifeste și să se gândească la fiecae lucru foarte bine, pas cu pas. Să dea oportunități tinerilor, aceștia sunt cei importanți. Acesta este un pas foarte important pentru fotbalul românesc." a declarat Sir Alex, la Antena 3. 

Toate declarațiile sunt aici:

Ionuț Lupescu: "Pentru mine, nu funcția de președinte e importantă. Vorbeam de starea fotbalului românesc pentru că de aici am plecat toți. Trebuie să încercăm să redresăm fotbalul. Experiența căpătată la FRF și la UEFA vreau să o pun în slujba fotbalului românesc. A venit un moment în care trebuie să fim responsabili. Merităm să avem această șansă. Mi-am luat inima în dinți și am venit să ajut

Din păcate, un accident nefericit, ca moartea lui Didi Prodan, ne-a făcut să ne unim și să fim împreună. Nu m-aș fi întors în țară dacă Gică Popescu era președintele Federației. Dar m-am întors pentru a redresa fotbalul românesc și a rezolva această lipsă de performanțe. Marea noastră problemă este baza. Nu avem modele".

"Sir Alex, mai sunteți aici? Televiziunea română e mai bună decât BBC" Ionuț Lupescu, către Sir Alex

 Gică Popescu: "Are experiența necesară, l-ați auzit și pe Sir Alex ce a spus. Din tot ce oferă fotbalul românesc, cred că Lupescu e cea mai bună variană. Am văzut că era apreciat de toți oamenii de la UEFA, am văzut ce lume îl înconjoară. Cu toții trebuie să fim alături de el și să-l susținem la aceste alegeri. Oricum, vom rămâne împreună indiferent de  care va fi deznodământul alegerilor."

Mircea Lucescu: "Mi-am dăruit toată viața fotbalului și am o dorință în a da înapoi ceva fotbalului. În ultimul timp am suferit și eu alături de suporterii români. Orice eșec al fotbalului românesc se resfrângea și asupra mea. N-am făcut ceea ce trebuia să facem alături de jucătorii din Generați de Aur, nu am făcut o școală de fotbal, am pierdut foare multe talente. Toată lumea își dorește o schimbare. Cel mai important lucru este acela de a menține la un nivel important numele care au făcut istorie și tradiție la noi în țară. În ultimul timp, noi n-am putut să mai apărem în marile competiții internaționale.

Din fericire pentru noi, a apărut un om ca Ionuț Lupescu, care a lăsat totul în spate pentru a reveni în țară și ne-a strâns pe toți în jurul lui. Venirea lui Lupescu a apărut în cel mai bun moment" 

Ioan Ovidiu Sabău: "Îl susțin pentru că e un om cu care se poate dialoga, un om cu o foarte mare experiență. Dacă Lucescu și Sir Alex îl susțin, înseamnă că e un om foarte capabil și are soluții pentru a redresa fotbalul românesc".

Ioan Andone: "Lupescu are un plan, sperăm că va ajunge președinte și va reuși. Dar legislația trebuie schimbată pentru că distanța față de noi și fotbalul din vest e impresionantă".

Dorinel Munteanu: "A venit momentul să ne implicăm în fotbal! Să ne gândim că mai e foarte puțin până la alegeri. Trebuie să schimbăm ceva, iar asta nu se poate fără votul alegătorilor. Din punctul meu de vedere, Ionuț este cel mai îndreptățit pentru a ocupa această funcție. Are experiență managerială și nu cred că avem în România la momentul actual un om cu un potențial atât de bogat."

Ciprian Marica: "Am remarcat la Ionuț Lupescu deschiderea față de decizii. Are acest spirit de echipă. Înțelege că trebuie să se sfătuiască cu oameni competenți, care au făcut ceva și respectă tradiția fotbalului românesc. Avem nevoie de oameni liberi, independenți. Am văzut la Ionuț echilibru, deschidere. Nu degeaba a jucat în Germania, nu degeaba a fost la UEFA. Nu putem găsi o comparație între el și Răzvan Burleanu, care reprezintă cea mai neagră perioadă din istoria fotbalului românesc. Burleanu a atras doar oameni pentru imagine, ca să-și mai spele păcatele. În mandatul lui, 29 de echipe au fost desființate.

Acum, avem o șansă! Cu toții suntem uniți pentru Ionuț. El trebuie să vină cu acest spirit nou, modern, pentru a salva fotbalul românesc!"

  • Alegerile de la Federație vor avea loc miercuri, 18 aprilie. Răzvan Burleanu, Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan sunt cei patru candidați. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (112)
comabi
comabi  •  17 Aprilie 2018, 13:05
Postat de crimson.veritas pe 17 Aprilie 2018, 00:09

Ma vad nevoit sa-ti indic definitia din DEX a cuvantului mercenar si sa SPER ca posezi o capacitate intelectuala superioara ... presedintelui Statului Roman asa incat ... sa o si intelegi ... fiinca esti #rezist ... vorbom de 50%-50% ... 1x2 ... here ...'Mercenar' ... 'Ostaș angajat cu leafă într-o armată (străină); fig. persoană care, pentru bani sau pentru unele avantaje materiale, face orice fel de servicii.' ...:)) Mercenarii sunt pe BANI, intelegi? ... sunt capitalistii pur-sange ...:)) Pe cand ... 'Teoretic, în comunism toate bunurile aparțin societății ca întreg, și toți membrii acesteia se bucură de același statut social și economic' ...:)) Deci ... vorbim de 2 cuvinte ... antitetice ... pe care de regula #rezistii le flutura in aceeasi propozitie ca si cuvantul 'corupt' .. .care are la baza tot elementul material de natura capitalista! Sa-ti traduc ... in #lingo ... amesteci mere cu pere ... ***e ...:))

Mai du-te unde a dus mutu' iapa cu tampeniile debitate despre #rezist, amice. Sunt fff multi oameni acolo cu studii si limbaj peste tot ceea ce propune PSD-ul simpatizat de tine ca ministrii si parlamentari. Tind sa cred ca esti doar *** (da, mercenar) ori, spre binele tau (desi tot prost pici), un pesedist veritabil (iar aici inseamna ca esti un egoist mic). So, keep your ideas for yourself. Ne-am saturat pana in gat de d-astia ca voi. Sunt total nonviolent, dar persoane de genul tau merita macar ceva violenta verbala, daca nu si fizica (altfel nu cred ca va veti opri; sunteti prea nesimtiti).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

998863256935583
Cosmin Stachie  •  17 Aprilie 2018, 12:52

penibil...gretos...jalnic

endervisa
endervisa  •  17 Aprilie 2018, 12:34

Vina este a fituicii acesteia de isi spune gazeta sportiva. Nu Dragnea i-a cautat sa le spune, ci ei l-au cautat pe el sa il intrebe... de ce un ‘jurnalist’ sportiv a implicat politicul nu stiu... ah ba da... poate ca se inchidea ziarul daca nu faceau asta...

Vezi toate comentariile (112)
Comentează