FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Ionuț Radu, Vlad Chiricheș și Vasile Mogoș, blocați în Italia! Șanse infime să joace cu Islanda: zboruri anulate + carantină 14 zile

Articol de GSP - Publicat luni, 09 martie 2020 14:10

Epidemia de Coronavirus din Italia și măsurile de ultimă oră luate de autoritățile române blochează convocările lui Ionuț Radu, Vasile Mogoș și Vlad Chiricheș la naționala României pentru meciul cu Islanda, din barajul pentru EURO 2020.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

Duminică seară, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cel al Sănătății, Victor Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Bode și Raed Arafat, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au susținut o conferință de presă și au anunțat măsuri fără precedent pentru a bloca răspândirea coronavirusului în România. Astfel, s-a decis ca toate zborurile din Italia să fie suspendate începând de azi și până pe 23 martie. Mai mult, românii vor intra în carantină timp de 14 zile.

3 internaționali afectați 

Ionuț Radu, Vlad Chiricheș și Vasile Mogoș, aflați pe lista preliminară de convocări trimisă de Mirel Rădoi, sunt astfel blocați și nu au cum să onoreze conovocarea. Chiar dacă cei trei ajung la timp în țară, cu mașina, vor fi nevoiți să stea în carantină timp de 14 zile. Mai mult, cei trei se află în provincia Lombardia, pusă în carantină de autorități, și nu se știe dacă pot părăsi zona în perioada următoare. 

„Ce izolare? De ce să stea jucătorii la izolare? Vezi-ți, mă, de treabă! E lege? E fotbalist, deci joacă! El s-a dus la adunare? La teatru? El a fost pe gazon. Nu e lege la fotbaliști. Nu s-a dat o lege, ci e o măsură. Măsura e măsură, legea e lege! Cică să nu mai merge la Biserică până după Paște. Păi noi prin rugăciune eliminăm boala. Lumea a luat-o razna! A înnebunit!” 
Gigi Becali, patron FCSB, la Pro X

Nu ar fi o pierdere 

Chiar dacă Mirel Rădoi îi convoca, Ionuț Radu și Vasile Mogoș ar fi avut șanse mici să fie titular. Portarul este rezervă la Parma și nu poate emite pretenții la postul de titular, care îi aparține lui Ciprian Tătărușanu. O situație complicată ar putea apărea doar dacă Tătărușanu s-ar accidenta. De partea cealaltă, Mogoș joacă la US Cremonese, locul 17 în Serie B, și are și el șanse mici la un loc în primul „11”.

Chiricheș ar putea reprezenta o pierdere doar în ceea ce privește calitățile sale de lider și capacitatea de a-i motiva pe jucători în vestiar. Fundașul lui Sassuolo revine după o accidentare gravă și nu a mai jucat din 29 septembrie.

Citește și: 

Islanda nu e de speriat! Cel mai bun jucător nu a mai înscris de aproape patru luni + ESPN anunță: „Nordicii se califică”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
ochirosi
ochirosi  •  09 Martie 2020, 18:47

Mai bine???? Doar asa sa iasa selectia mai buna.

cornelconasu
cornelconasu  •  09 Martie 2020, 17:21

A trebuit să vină o molimă internațională să scăpăm de acest clown în chiloți !!!!

schwartz69
schwartz69  •  09 Martie 2020, 16:09

ce noroc pe noi cu Covidu asta, ca am scapat de Chiriches :))))))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează