FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Iordănescu a sunat la GSP să ofere clarificări după atacurile LPF: "Unde e demagogia, Gino?!"

Iordănescu e foc și pară pe conducerea LPF
Iordănescu e foc și pară pe conducerea LPF

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2016 00:00

Atacurile Ligii Profesioniste la adresa lui Iordănescu l-au făcut pe selecționer să iasă și să ofere clarificări.

LPF și FRF se bat în comunicate! Declarațiile lui Anghel Iordănescu din ultima perioadă i-au deranjat pe oficialii Ligii, care marți i-au răspuns în termeni duri selecționerului.

La doar 24 de ore de la postarea comunicatului și selecționerul a oferit replica, tot printr-un comunicat.

Înainte cu două ore de apariția reacției pe site-ul FRF, Iordănescu a sunat reporterii GSP și a reacționat în urma articolului publicat de Gazeta Sporturilor, cu privire la solicitarea pe care a avut-o, de a devansa cu o săptămână finalul sezonului intern.

"Venim după cel mai greu sezon"

- Bună ziua, în legătură cu articolul pe care l-ați scris în ziarul de azi (miercuri).

- Bună ziua! Vă rog, ce e în neregulă?
- Sunteți într-o mare eroare!

- Care ar fi aceea?
- E fie o răutate, fie o invenție ceea ce ați scris.

- Îmi și spuneți care e eroarea?
- Am dat și un comunicat, în care răspund celor de la Liga Profesionistă de Fotbal, să-l citiți!

- Tot nu înțeleg care e eroarea din articol.
- Eu am solicitat de la început că vreau să facem în așa fel programul încât să putem să oferim jucătorilor din competiția internă o vacanță de 7 zile, pentru că vin după cel mai greu greu sezon, cu play-off, play-out.

"N-am primit nici un răspuns"

- Și...
- Eu am avut două solicitări. Una către LPF, de devansare cu o săptămână a programului intern, finalul sezonului adică, și o a doua solicitare către Comitetul Executiv, care să ne asigure un program de jocuri amicale. Legat de toată această chestiune cu programul, ceream un răspuns, că e el alb sau negru pentru noi, care să vină cât mai rapid pentru a ști și noi cum ne organizăm.

- Eroarea tot nu mi-ați spus-o, atunci puteți să mă lămuriți de ce Anglia, care are ultima etapă de campionat pe 15 mai și finala Cupei pe 21 mai, poate juca amical, iar România, care termină sezonul cu totul pe 14 mai, n-a putut onora amicalul?
- E foarte simplu, dacă analizați exact ce v-am spus. În plus, vă rog să citiți comunicatul pe care l-am dat azi. O zi bună vă doresc!

"Nu-mi puneți vorbe în gură"

Apoi a apărut comunicatul pe frf.ro. Iată cum a răspuns Iordănescu atacurilor LPF:

  1. "Nu am folosit nicio strategie în situația creată de refuzul clubului Steaua de a pune la dispoziție jucători echipei naționale. Și nu am spus niciodată că «nu am nevoie de jucătorii echipei campioane, deoarece îi cunosc foarte bine». Sunt martori toți membrii CEx, iar dovadă stă înregistrarea ședinței respective! Vă rog să nu îmi puneți în gură vorbe pe care nu le-am spus. E ca și cum, în palmaresul dumneavoastră de jucător, v-ar fi adăugate erori pe care nu le-ați comis în teren"
  2. "Vă reamintesc, domnule președinte Iorgulescu, faptul că în ședința CEx din 29 octombrie 2015 ați declarat că susțineți echipa națională necondiționat, dar că aveți în vedere și interesul cluburilor. Peste câteva minute, în aceeași ședință, v-ați abținut la votul pentru turneul de pregătire din Antalya. Să înțeleagă opinia publică unde e susținerea necondiționată și unde e demagogia"
  3. "Vă asigur de faptul că nu îmi caut scuze în avans. Cariera mea, atât ca jucător, cât și ca antrenor, nu a stat sub semnul eșecului, ci sub semnul încrederii, al victoriei și al performanței. Iar la Euro 2016 am toată încrederea că vom face o figură frumoasă. Cu un sprijin real, în această perioadă esențială de pregătire, nu cu declarații de dragoste egale cu zero și cu zero fapte"

S-au schimbat datele finalelor

Comitetul de Urgență al FRF a decis ieri, cu unanimitate de voturi, modificarea programului competițional al Cupei României și al Cupei Ligii.

La întâlnire au participat Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, și Octavian Goga, vicepreședinte FRF.

Aceștia au decis ca finala Cupei României, programată inițial pe data de 14 mai 2016, să se desfășoare pe 10 mai 2016, iar finala Cupei Ligii, programată inițial pe 11 mai, se va desfășura pe 17 iulie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close