FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Anghel Iordănescu, laude pentru Mirel Rădoi după victoria din Islanda: „După un an de zile și selecționerul nostru a înțeles”

Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 20:35 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 21:20

Anghel Iordănescu (71 de ani), fost selecționer al „naționalei” României, a lăudat prestația „tricolorilor” din meciul cu Islanda, câștigat de echipa noastră cu 2-0. 

Toate detaliile despre Islanda - România, AICI!

Iordănescu s-a arătat fericit cu cele 3 puncte obținute de România la Reykjavik și îl laudă pe Mirel Rădoi pentru titularizarea lui Nedelcu în fața apărării.

„Din punctul meu de vedere, este o victorie extrem de importantă. Este o victorie obținută după un joc bun, acceptabil, ținând cont și de ceea ce au prezentat adversarii noști. Până la urmă sunt 3 puncte importante care ne țin în cursă și ne dau speranțe. 

Spunea Mirel Rădoi că se bucură pentru jucători și se bucură pentru el. În momentul de față, eu m-aș bucura în primul rând pentru cele 3 puncte și pentru speranța noastră că putem încheia grupa pe locul 2 și după aceea vom vedea. Advesrarul nu a avut 5-6 jucători în contextul în care au avut problemele pe care l-au avut. 

Pot spune că echipa noastră națională a avut momente foarte bune de joc. Ce mă bucură cel mai mult este că până la urmă, după un an de zile, și selecționerul nostru a înțeles că un controlor de joc în fața apărării, gen Nedelcu îi poate aduce mai multă siguranță în joc. 

La fotbal ca să câștigi îți trebuie în primul rând o bună organizare și o apărare sigură. Nedelcu a venit cu acea liniște din fața celor doi fundași centrali. Un jucător care în inițierea construcției poate să vină cu o pasă de profunzime și este omul care poate schimba foarte rapid jocul dintr-o parte în alta”, a declarat Anghel Iordănescu la emisiunea „Fotbal Club” pe Digi Sport.

+35 FOTO

Islanda - România 0-2 » Revansson

România a început tare partida, iar Sorescu putea sparge gheața în minutul 4. Doar că n-a cadrat. A urmat încercarea lui Alibec din lateral. Neinspirat, atacantul CFR-ului nu a profitat de larghețea cu care Runarsson a părăsit buturile (5). 

Prima ocazie a Islandei tot elevii lui Radoi au creat-o. Camora nu a înțeles intenția lui Niță și a deviat în corner, prea aproape de bară (9). Nordicii au continuat să vină peste noi. Vidar Orn Kjartansson, scăpat de marcajul lui Chiricheș, a ajuns într-o poziție excelentă de finalizare. Degeaba: „cap” în brațele lui Niță (15). 

Birkir Bjarnason, cel mai bun jucător de la Islanda, a trimis apoi din 4 metri direct pe direcția portarului de la Sparta Praga, ieșit la sacrificiu (29). A urmat replica lui Sorescu - șut sub transversală (31), scos de Runarsson. Și execuția înghesuită semnată de Man (42). 0-0 după 45 de minute, 2-0 la „galbene” pentru români, Nedelcu și Chiricheș fiind avertizați. 

Rădoi nu schimbă la pauză. Inspirat? Da. Man marchează în minutul 47, la capătul unei acțiuni purtate de Stanciu. Ajutor și de la Brynjar Ingi Bjarnason, care a deviat fericit pentru jucătorul celor de la Parma. Culmea, naționala a știut să țină de rezultat, profitând și de lipsa de inspirație a gazdelor. 

Stanciu și Sorescu au stârnit în câteva momente huiduieli din tribune, prelungind intenționat câteva pauze. După intrarea lui Ianis Hagi (68), partida s-a animat. Mai întâi, România a irosit un contraatac prin Alibec (70). Imediat după, chiar am introdus mingea în plasă, dar „centralul” Kulbakov a sancționat un presupus fault al lui Ianis la Palsson. 

Birkir Bjarnason l-a protejat pe Niță (avertizat pentru trageri de timp în minutul 77), ratând din toate pozițiile. Dincolo, Stanciu a majorat avantajul spre final (83), din pasa lui Răzvan Marin, de-abia introdus. Play-maker-ul Slaviei a plecat dintr-o poziție suspectă de ofsaid, iar lipsa VAR-ului la acest meci e posibil să ne fi ajutat. 

Și cu noroc, România învinge și speră încă la calificare. Chiar dacă nu suntem favoriți în această grupă, ne luăm revanșa în fața Islandei și îi scoatem în principiu pe nordici (3 puncte) din ecuația locului de baraj.

Citește alte știri de actualitate:

Becali, peste Hagi și Mutu! :) Topul în care Șumudică și Bonetti NU EXISTĂ

Propunere-surpriză pentru Mirel Rădoi: „Poate fi vârf cu Liechtenstein”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
elgabri
elgabri  •  04 Septembrie 2021, 09:21

Incompetentii se lauda intre ei

ortega
ortega  •  03 Septembrie 2021, 23:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  03 Septembrie 2021, 21:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează