FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA 2-1. „Mitriță ar fi fost bun peste 7 zile” » Pompiliu Popescu e de părere că utilizarea lui Alex Mitriță cu Islanda a fost o greșeală!

foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP

Articol de , , - Publicat sambata, 10 octombrie 2020 09:00 / Actualizat sambata, 10 octombrie 2020 13:23

Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei, crede că utilizarea lui Alex Mitriță în Islanda a constituit o greșeală, fiindcă el nu ar fi avut cum să ajungă atât de rapid într-o formă bună, după ce zburase America-România-Islanda.

Alex Mitriță a fost unul dintre cei mai slabi "tricolori" în partida cu Islanda, o prestație pe care a produs-o în urma unei călătorii ca într-un roman al lui Jules Verne: New York-București-Reykjavik.

Atacantul a povestit că a petrecut 14 ore pe drum din Statele Unite ale Americii până în România și apoi încă cinci ore de la București până în capitala Islandei. În condițiile acestea, a fost utilizarea lui o decizie potrivită?

Pompiliu Popescu, fost medic al echipei naționale inclusiv în perioada "Generației de Aur", crede că Mitriță nu ar fi avut cum să joace, în condițiile date: "La fiecare oră diferență de fus orar e nevoie de o zi de acomodare. Mitriță de unde a venit? Din America, da? New York, șapte ore. Asta înseamnă că el ar fi fost bun de joc după șapte zile".

Doctorul explică de ce nu a fost normală utilizarea lui în Islanda: "Călătoria te obosește, da, dar cel mai mult contează fusul orar. Și nu e vorba despre somn, așa cum credea Halagian, care le spunea jucătorilor "Dormiți și gata, v-ați revenit, jucăm!". Aia era o prostie! Trecerea de la un fus orar la altul, mai ales când e vorba despre o diferență mare, dereglează enzime, hormoni. Degeaba dormi, că tot nu te adaptezi!".Mitriță, pe care Rădoi îl ocolise la prima sa acțiune ca selecționer, partidele cu Irlanda de Nord și cu Austria, a fost titular în Islanda. Jocul lui slab a determinat înlocuirea sa după prima repriză

12 meciuri și două goluriare Mitriță în echipa națională. El a marcat împotriva Norvegiei la București, o partidă în care olteanul a deschis scorul, apoi nordicii au egalat spre final

4 goluria înscris Mitriță în 12 partide la New York City în sezonul acesta din MLS, în care a fost titular de opt ori. În stagiunea precedentă marcase de 12 ori în 29 de jocuri

33 de partide și două goluria contabilizat Mitriță la Pescara, celălalt club la care a evoluat în afara României. A jucat pentru "delfini" un sezon în Serie A și unul în "B". A fost titular doar de șase ori în doi ani și italienii l-au vândut la Craiova cu 800.000 de euro, în 2017

Match Preview. Norvegia - România

Citește și alte știri despre naționala României:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
thebluestlion
thebluestlion  •  10 Octombrie 2020, 17:00

Ceilalți au fost și ei în vizită pe la Mitriță? Că parcă toți veneau din America!

risc_mix
risc_mix  •  10 Octombrie 2020, 15:19

Pai Mitrita n-a jucat niciodata nimic la ,,nationala'' nici cand juca in tara. Asa ca asta e o gluma. Radoi a gresit insa cu Alibec. Ce o fi fost in capul lui cand l-a folosit titular daca la incalzire i s-a facut rau? Pt orice prost era clar ca nu va putea juca la capacitate maxima. Ca n-a jucat nimic, e alta discutie.

steaua.libera
steaua.libera  •  10 Octombrie 2020, 15:08

Greșeala asta a făcut-o și Contra în Suedia. E inuman sa ceri unui jucător care vine de la -7 ore sa joace in 2-3 zile. Dacă nu vine cu o săptămână înainte, poate sa nu mai vină deloc. Dacă se transferă la arabi e altă poveste.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează