FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

UPDATE. Islanda - România în pericol din cauza coronavirusului?! Duelul ar rămâne pentru joi, dar aproape sigur fără spectatori! Anunțul prim-ministrului islandez

Articol de - Publicat marti, 06 octombrie 2020 20:50 / Actualizat marti, 06 octombrie 2020 21:57

În această seară, la Reykjavik a avut loc o ședință a autorităților locale legată de coronavirus, după ce numărul cazurilor a crescut în Islanda în ultimele zile. Iar meciul Islanda - România era în pericol să fie amânat. Totuși, anunțul de ultimă oră al premierului Islandei lasă de înțeles că partida se va juca până la urmă conform programului. 

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

UPDATE ora 21:50. Katrin Jakobsdottir, prim-ministrul Islandei, lasă de înțeles că meciul se va juca joi, dar exclude posibilitatea ca pe stadion să asiste suporteri: „Mă aștept ca meciul să aibă loc, dar trebuie sa-l vedem la televizor". 

_______________________________

 ȘTIREA INIȚIALĂ:

Potrivit cotidianului Visir, șeful poliției, Vidir Reynisson, și epidemiologul șef, Thorolfur Gudnason, nu au putut confirma că meciul de joi seară se va juca! Epidemiologul șef cere ministrului sănătății înăsprirea măsurilor de siguranță în zona capitalei și recomandă amânarea tuturor activităților sportive din Reykjavik pentru două săptămâni.

Întrebat dacă barajul cu „tricolorii" se va putea desfășura, șeful poliției a declarat: „Depinde de decizia finală asupra activităților sportive". Acesta a precizat totuși: „Se pot face excepții în anumite cazuri, depinde de importanța evenimentului. Am fost informați de către Federația de fotbal că la acest meci sunt în joc miliarde de coroane și că e foarte important".

„Numai pentru calificarea la Euro, UEFA oferă echipelor câte 9,25 milioane de euro, echivalentul a 1,5 miliarde de coroane", a comentat Visir, precizând că forul continental poate amâna sau muta partida în altă țară. Federația islandeză cere ca meciul să fie considerat o excepție pentru importanța lui și să se joace totuși.

VIDEO Imagini filmate azi de echipa GSP în Islanda

Citește mai multe știri despre naționala României: 

De ce ne-a fost frică n-am scăpat! » Ce se întâmplă la arena din Reykjavik: imagini de azi de la echipa GSP în Islanda

I-am depășit pe islandezi » Mai multe minute, mai mulți titulari, mai multe goluri pentru „tricolori” în weekend

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
prazberg
prazberg  •  07 Octombrie 2020, 14:30
Postat de Nedelcu Dan pe 07 Octombrie 2020, 03:20

Prazberg, mai usor cu filmele americane caci faci confuzie intre fictiune si realitate. Si, oricum, n-are nici o legatura cu subiectul de fata.

Filme sunt in capul tau amice, eu am lucrat pe 3 baze militare in zona DC-ului. Nu are Romania buget cat risipesc americanii pe o baza militara. Stiu ca e pe langa subiect, eu ii raspundeam lui randoom care crede ca se pricepe la toate.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  07 Octombrie 2020, 09:20

Pana la urma s-a schimbat modificarea.

digei
digei  •  07 Octombrie 2020, 05:08

Asta era problema? Ca se joaca fara spectatori? Din partea mea asa sa ramana inca 100 de ani dar sa nu se mai intrerupa competitiile, deja ne-am obisnuit fara ei!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează