FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN ISLANDA

ISLANDA - ROMÂNIA // EXCLUSIV Islandezii au stat de vorbă cu GSP: „Terenul nu va fi bun, dar tot aici jucăm și noi” + „Knattspyrnufelag e cea mai bună echipă de la noi, a voastră care e?”

Articol de , - Publicat miercuri, 26 februarie 2020 09:00

ISLANDA - ROMÂNIA // Kristinn Johannsson, administratorul terenului pe care se va disputa partida României din Islanda, recunoaște, în exclusivitate pentru GSP.ro, că e exclus ca suprafața să arate bine în martie, asigură doar că el și oamenii lui fac tot ce pot încât iarba să nu-i încurce pe jucători. 

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

- Credeți că terenul va fi în condiții bune la meciul cu România, din martie? 

- Nu va fi în condițiile cele mai bune, însă asta e situația, noi facem tot ce putem, dată fiind vremea din perioada asta a anului. Naționala Islandei nu a mai jucat în Reykjavik în martie sau nu țin eu minte să fi jucat vreodată. Facem ce putem ca să se poată juca meciul. 

- Dacă terenul n-o să fie bun, ăsta va fi un avantaj pentru Islanda! 

- Nu sunt sigur că o să conteze. Până la urmă, islandezii și românii vor avea parte de aceeași suprafață, nu doar voi veți călca pe terenul acesta. 

- Prelata care acoperă terenul ce rol are? 

- E un teren natural, cu iarbă, nu e gazon artificial, nici măcar hibrid. Și nu avem nici instalație de încălzire sub pământ, deci singura soluție e să acoperim iarba cu prelată. Cu 5 zile în urmă am dat prelata la o parte, apoi am montat-o din nou. Acum, după cum vedeți și voi, s-a așezat din nou destul de multă zăpadă. Rolul prelatei e să prevină înghețul, trebuie să facem în așa fel încât iarba să înghețe cât mai puțin. E unica soluție. 

"Într-o săptămână facem vestiarele" 

- În afara prelatei mai aveți și alte metode de protejare a terenului? 

- Mai avem unelte pentru dat zăpada. Peste câteva zile o să mai ridicăm prelata, să se mai usuce iarba. 

- Am văzut că aveți oameni care lucrează și la vestiare. Ele vor fi gata până la meci? 

- Da, da... Au început luni munca, schimbă podeaua. Probabil în 7 zile vor termina lucrarea. Asta era singura problemă din zona vestiarelor, podeaua. Nu era la fel peste tot și atunci montăm una nouă, identică în toate cabinele și pe holuri. 

- Ce fac jucătorii islandezi în perioada aceasta în care e frig, e zăpadă și campionatul e întrerupt din septembrie până în aprilie? 

- Cei mai mulți internaționali joacă în străinătate, în Anglia, în Germania, în Italia, în Scandinavia. 

- Cei care sunt legitimați la cluburi din țară ce fac? 

- Au o pauză în octombrie. Pe urmă, din noiembrie, încep tot felul de turnee, cele mai multe indoor. Sunt mai multe săli în Reykjavik cu gazon artificial sau natural, în care se poate juca fotbal și acum, când e frig. 

"Aducem aparatură să uscăm iarba"

+7 FOTO

 - Copiii unde se antrenează? Cum de Islanda produce fotbaliști în condițiile astea, în care în aproape jumătate din an e imposibil de jucat fotbal în aer liber? 

- Așa cum v-am zis, există sală. Avem condiții foarte bune pentru juniori aici, în Reykjavik, sunt 15 sau 20 de săli cu gazon natural, în care copiii fac antrenamentele. Și mai sunt terenuri cu iarbă sintetică, în aer liber, pe care se poate juca fotbal, de asemenea, pe o perioadă destul de mare din iarnă. Aceste terenuri descoperite au instalații de încălzire, așa că zăpada nu le acoperă niciodată. 

- Spuneți că Sigurdsson, Sightorsson așa au crescut, prin zăpadă sau pe terenuri acoperite cu baloane încălzite? 

- Da, da, dar condițiile sunt bune! În România câte grade sunt acum? 

- 15, chiar 20 de grade am avut în iarna asta. A fost o iarnă neobișnuită, în trecut era frig și la noi în perioada aceasta. 

- Am înțeles. Iarna noastră a fost OK. 

- Vorbeam cu unul dintre muncitori și ne spunea că în ianuarie a fost mai rău. 

- Da, problema în ianuarie a fost că au alternat zăpada și ploaia. Ba a plouat, ba a nins, ceea ce e rău pentru gazon, fiindcă favorizează înghețul. În ultima vreme doar a nins, nu a mai plouat și se pare că va mai ninge, ceea ce e bine.

- E bine că ninge? Dar iarba e deja acoperită cu o prelată peste care e zăpadă! 

- Da, însă zăpada ne asigură că iarba nu va îngheța, ceea ce e bine. Cam în 10 zile vom îndepărta prelata și o să aducem și un sistem nou, o aparatură cu care o să încălzim iarba. Facem tot ce putem pentru ca terenul să fie îndeajuns de bun încât meciul cu voi să se poată disputa fără probleme. M-ați întrebat cum de produce Islanda jucători buni. Voi l-ați avut pe Hagi, nu? 

- Da, însă generațiile noi nu au mai fost la fel de bune. Ar putea juca un Hagi și aici, în martie. E vorba despre Ianis, fiul lui Hagi din trecut. 

- Aaa, da? E cel mai bun din echipa voastră? 

- E printre cei mai buni tineri, joacă acum la Glasgow Rangers. 

- Echipa de club cea mai bună din România care e? 

- CFR Cluj. E campioana și e în fazele eliminatorii din Europa League, tocmai a remizat cu Sevilla. 

- Aha! Din Islanda, Knattspyrnufelag e cea mai bună.

"Nu am cum să susțin că terenul va fi excelent, uitați-vă în jurul vostru la câtă zăpadă e! E iarnă! Tot ce pot să promit e că fotbaliștii români vor fi în siguranță pe acest teren, nu riscă nimeni nimic!" - Kristinn Johannsson, administratorul stadionului Laugardalsvollur

Knattspyrnufelag a eliminat-o pe Dinamo!

Cea mai bună echipă din Islanda este coșmarul „câinilor”! În sezonul 1997/1998 al Cupei UEFA, dinamoviștii au dat în turul I preliminar peste Knattspyrnufelag. Și au pierdut ambele manșe! Islandezii s-au impus atunci cu 2-0 acasă și cu 2-1 în „Ștefan cel Mare”. La Dinamo evolua atunci jucători ca Prunea, Bătrânu, Contra, Hâldan, Tararache, Fl. Petre sau Mihalcea. Singurul gol al românilor a fost marcat de Mihalcea, când formația din Reykjavik avea deja 2-0 și la București. 

VIDEO // Remus Răureanu, informații din Islanda acolo unde România va juca pe 26 martie, barajul pentru calificarea la Euro 2020

Vezi și: 

VIDEO Îi trădează pe Gică Hagi și Gică Popescu? Ilie Dumitrescu vrea să lucreze cu Răzvan Burleanu: „Îmi doresc asta! Vreau un post în care să ajut Federația”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
maccsero
maccsero  •  26 Februarie 2020, 17:35

Văd că islandezii n-au ”infrastructura” aia grozavă pe care o tot cer de la guvern deștepții noștri din sport, dar treabă fac de trei ori mai bine. Ca și croații, evident. Însă noi trebuie să luăm exemplu de la Viktor Orban, că de aia e Ungaria mare în fotbal...

parpalache
parpalache  •  26 Februarie 2020, 17:04
Postat de planetfun pe 26 Februarie 2020, 15:36

Ce va mai.bucurati cand boro elimina steaua.

Vad ca ai uitat de St.Gallen!

planetfun
planetfun  •  26 Februarie 2020, 15:36
Postat de mario_rdfe pe 26 Februarie 2020, 13:34

Cfr are maine un meci capital ptr viitorul fotbalului romanesc..iar voua v a arde de articole facute la misto, sa aprindeti spiritele aici. Chiar sa nu existe un articol cu Cfr ? Chiar v a bateti joc de clubul ala in asa hal ? Chiar nu ii apreciati deloc ? Faceti 17 articole cu gigi si vintila..? Si mistouri d astea ieftine cu kna.*** ! Hai ma nene...

Ce va mai.bucurati cand boro elimina steaua.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează