FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA // FOTO Imagini groaznice la Reykjavík! Terenul pe care „tricolorii” vor juca la baraj arată deplorabil + Islanda a câștigat și cel de-al doilea amical

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 13:45

Islanda - România // Peste două luni, „tricolorii” lui Mirel Rădoi se vor deplasa la Reykjavík pentru duelul cu Islanda, semifinala barajului pentru EURO 2020. 

UPDATE: Chiar înainte de apariția acestor imagini, FRF, care cunoștea situația terenului din capitala Islandei, s-a adresat direct la UEFA, cerând verificarea stării gazonului. 

Procedura presupune ca, înainte cu 60 de zile de meci, gazdele să anunțe forul continental unde se va disputa partida. Până la meciul de baraj mai sunt 66 de zile! Islandezii mai au șase zile să anunțe locul disputării partidei. 
 

Dacă UEFA va considera că terenul nu corespunde, forul continental poate schimba locul de desfășurare al meciului.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

Până atunci, islandezii fac eforturi mari pentru a „scoate la lumină” suprafața de joc a stadionului care va găzdui confruntarea cu România. În prezent, terenul e îmbibat cu apă după precipitațiile din ultimele zile, iar îngrijitorii desemnați de Federația Islandeză luptă din răsputeri pentru a curăța gazonul. 

„În prezent nu se poate juca fotbal aici. Angajații federației au curățat terenul de zăpadă, cu două luni înaintea meciului cu România. Totul plutește pe gazon. 

Federația a trimis un plan bine stabilit către UEFA, astfel încât terenul să se prezinte în condiții optime la ora meciului. Îngrijitorii apelează la diferite metode pentru a curăța terenul, întrucât nu există o instalație de încălzire”, a scris presa din Islanda. 

ISLANDA - ROMÂNIA // FOTO Imagini groaznice la Reykjavík! Terenul pe care „tricolorii” vor juca la baraj arată deplorabil + Islanda a câștigat și cel de-al doilea amical
ISLANDA - ROMÂNIA // FOTO Imagini groaznice la Reykjavík! Terenul pe care „tricolorii” vor juca la baraj arată deplorabil + Islanda a câștigat și cel de-al doilea amical

Islanda - El Salvador 1-0 // O nouă victorie la limită pentru nordici

Tot cu doar doi titulari, Halldórsson şi Árnason, şi cu Sigþórsson intrat pe final, islandezii au repetat scorul cu Canada din urmă cu câteva zile. 

Islanda şi-a încheiat azi stagiul de pregătire şi selecţie în perspectiva semifinalei barajului Euro 2020, de pe 26 martie, cu al doilea succes în California. A fost tot 1-0 cu El Salvador (la fel ca joi împotriva Canadei), cu golul lui Kjartan Finnbogason (65). 

Selecţionerul Erik Hamrén a folosit din nou numai doi titulari obişnuiţi, pe portarul Halldórsson şi stoperul Árnason, în timp ce Sigþórsson l-a schimbat în minutul 75 pe autorul golului.

Teren bun în LA 

"Condiţiile oferite de terenul lui LA Galaxy au fost foarte bune, iar trialul ne-a ajutat mult pentru proiectul de viitor al naţionalei. Jucătorii tineri au luat astfel contact cu echipa mare, iar titularii care joacă în Islanda s-au încălzit pentru examenul din martie", explică secundul Freyr Alexandersson. 

Dar la Reykjavik va fi o cu totul altă suprafaţă de joc. Hamrén a operat 8 modificări faţă de formula 4-4-2 cu Canada mizând pe: 

Halldórsson - Sævarsson (46 Sampsted), Árnason, Leifsson, Sverrisson - Haraldsson, Thrandarson (78 Hauksson), Antonsson, Karlsson - Kjartan Finnbogason (75 Sigthórsson), Kristján Finnbogason (46 Kjartansson)

Vezi și: 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

VIDEO // EXCLUSIV Basarab Panduru nu-l menajează pe Mirel Rădoi: „La echipa națională trebuia un antrenor ca Mircea Lucescu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
10206189239047084
Dante Lazarescu  •  21 Ianuarie 2020, 13:05

Ingrijorati si.. prosti.. Asta inseamna ca peste 66 de zile gazonul va arata la fel!?

deusdat
deusdat  •  21 Ianuarie 2020, 00:51

Ei n-au teren, noi n-avem echipă... O să fie 0-0.

bigbolo
bigbolo  •  20 Ianuarie 2020, 20:53

Daca terenul va fi bun, ii batem pe islandezi de se *** pe noi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează