FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFERINȚĂ

VIDEO Așchia nu sare departe de trunchi » Şi pe Edi Iordănescu îl „încurcă” anumite cuvinte

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) a comis o mică eroare lingvistică în timpul conferinței de presă care a prefațat meciul amical dintre Israel și România.
Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) a comis o mică eroare lingvistică în timpul conferinței de presă care a prefațat meciul amical dintre Israel și România.

Articol de GSP - Publicat luni, 28 martie 2022 20:08 / Actualizat luni, 28 martie 2022 20:23

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) a comis o mică eroare lingvistică în timpul conferinței de presă care a prefațat meciul amical dintre Israel și România. 

  • Israel - România se joacă marți, de la ora 20:45, la Netanya. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și este televizat pe Pro X.

În timp ce vorbea despre problemele de lot, provocate de viroză și de Covid-19, selecționerul a pronunțat greșit cuvântul „ceilalți” În aceeași frază, Iordănescu Jr. uitase și prepoziția „pe”, specifică acuzativului: „Din cei patru jucători care nu i-ați văzut la meciul cu Grecia, cu probleme de viroză și gripă, am reușit să recuperăm doi, să vedem cu ceilanți doi care va fi starea”.

Anghel Iordănescu, gafe antologice

Eroarea lui Edi aduce aminte de gafele seniorului, din timpul mandatelor avute pe banca primei reprezentative. „Generalul” nu a fost un virtuoz al cuvintelor, dar nici nu a contat, atât timp cât a livrat rezultate. Multe dintre cuvintele „sluțite” au rămas în antologia fotbalului românesc. 

Cele mai celebre sunt „cașchetă”, „sectembrie” sau „Licheştain”. Nici notițele lui Anghel Iordănescu nu erau mai „curate”, fotografii remarcând că „atrenametul” includea și „presing de întâpinare”.

Cele mai importante declarații oferite de Edi Iordănescu înainte de Israel - România

Întrebat despre părțile care nu i-au plăcut în eșecul cu Grecia, scor 0-1, Iordănescu a spus: „În primul rând, lucrăm foarte mult la a consolida o identitate de joc. Încercăm să construim o structură de joc, să ne uităm după un anumit profil de jucători. A apărut Sorescu, noi vorbisem deja cu el, voiam să îl lăsăm să se integreze la club, l-am adus și pe Olaru, pe Petrila.

Istoria este una lungă, au fost multe meciuri amicale între noi și Israel. Tradiția are rolul ei, dar nu ne facem viața în funcție de asta. Contextul este foarte important pentru noi. Nu vreau să construiesc alibiuri. Chiar rog presa să nu folosească nici ea. Pentru mine nu a fost deloc ușor, mi-am dorit cât mai multă interacțiune cu jucătorii. Am vrut să cunoscut jucătorii, să pregătesc terenul, să implementez anumite idei
- Edi Iordănescu

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Vlad Chiricheș promite o altă atitudine în meciul cu Israel: „Să fim mai agresivi, să avem o dăruire mai mare!” + reacție după atentatul din Hadera

Mihai Stoichiță, luat la țintă de un patron din Liga 1: „Ne trebuie un alt director tehnic la FRF!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
105644358246528
Khan Oliver  •  28 Martie 2022, 20:29

Nu cred ca putem inainta cu astfel de (semi)***... pupam icoane si speram sa se impiedice adversarii! Eu l-as pune la zid pe cascheta ptr irosirea sansei de a juca semifinale, restul e cancan mioritic... a, mai e ceva, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează