FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

EXCLUSIV Schimbări importante pregătite de Edi Iordănescu în echipa României » 8 jucători noi pentru meciul cu Israel + nou-veniții Olaru și Petrila, anunțați titulari

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2022 20:10 / Actualizat luni, 28 martie 2022 22:44

Edi Iordănescu va păstra doar trei dintre titularii din meciul cu Grecia pentru partida de marți seară împotriva Israelului. Are în plan să-i arunce în luptă de la început pe Tavi Popescu, Petrila și Olaru.

  • Israel - România se joacă marți, de la ora 20:45, la Netanya. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și este televizat pe Pro X.
Edi Iordănescu, conferință înaintea meciului cu Israel: „Asta m-a nemulțumit cu Grecia” + ce probleme au mai apărut în lot: „Starea de spirit e modificată”
Israel - România
Edi Iordănescu, conferință înaintea meciului cu Israel: „Asta m-a nemulțumit cu Grecia” + ce probleme au mai apărut în lot: „Starea de spirit e modificată”

Naționala României dispută marți seară, la Netanya, cel de-al doilea meci din mandatul noului selecționer. Presiunea este deja destul de mare pe antrenor, după debutul ratat, 0-1 cu Grecia, pe fondul unui joc neconcludent. 

Iordănescu jr. are nevoie ca de aer de un rezultat pozitiv împotriva Israelului, pentru a nu începe debusolat și cu multe îndoieli campania din Liga Națiunilor, cu patru meciuri în iunie, primele două în deplasare cu Muntenegru și Bosnia Herțegovina. 

Înfrângerea cu elenii i-a developat lui Edi concluzii dureroase în privința anumitor jucători, iar mâine seară selecționerul va încerca să schimbe radical fața echipei. Iordănescu își dorește ca „tricolorii” să arate și să joace cel puțin ca în repriza secundă a amicalului cu Grecia, când au fost mult mai dinamici și și-au creat ocazii.

Punctele fixe Niță, Chiricheș și Cicâldău

Sunt preconizate nu mai puțin de 8 modificări în formula de start. Patru dintre titularii cu Grecia au devenit indisponibili din rațiuni medicale și n-au mai făcut deplasarea în Țara Sfântă: Răzvan Marin, Mitriță, ambii depistați pozitivi cu Covid-19, Maxim, puternic afectat de o viroză respiratorie, și Camora, cu probleme musculare. 

Edi nu-i mai are la dispoziție nici pe Fl. Tănase și Sorescu, și ei confirmați cu Covid. Singurele puncte fixe râmân Niță, Chiricheș și Cicâldău.

Atac inedit

Noutățile din defensivă ar putea fi Manea, Burcă și Toșca. În condițiile în care experimentul Bordeianu s-a dovedit a fi falimentar, la mijloc, lângă Cicâldău, sunt șanse foarte mari să apară Olaru, convocat de urgență, și Tavi Popescu, jucător care a impulsionat exprimarea naționalei în ultima jumătate de oră a întâlnirii din Ghencea. Ar fi primul meci ca titular pentru puștiul-minune de 19 ani de la FCSB, care a avut, de altfel, o prestație curajoasă la debut..  

Linia ofensivă ar putea fi alcătuită numai din jucători de viteză, Petrila, adus de la tineret, Ivan, în centru, și Mihăilă.  

Echipa probabilă a României (4-3-3): Niță - Manea, Chiricheș, Burcă, Toșca - Olaru, Cicâldău, Oct. Popescu - Petrila, Ivan, Mihăilă
Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Rațiu, Ad. Rus, Drăgușin, Nedelcearu, Bancu, M. Marin, Bordeianu, Man, Alibec, G. Pușcaș

Man, noul decar

Naționala noastră va avea un nou decar pentru amicalul cu Israel. În lipsa lui Maxim, tricoul cu numărul 10 a fost preluat de Dennis Man (23 de ani). Extrema Parmei (Serie B) s-a aflat printre cei patru „tricolori” care au ratat amicalul cu Grecia din cauza simptomelor de viroză respiratorie. Ceilalți au fost Manea, Bancu și Alibec.

Citește alte știri despre echipa națională:

Naționala lui Lobonț, umilită în Elveția » Parcurs horror în deplasare pentru România U20
ELVEȚIA U20 - ROMÂNIA U20
Naționala lui Lobonț, umilită în Elveția » Parcurs horror în deplasare pentru România U20
Mihai Stoichiță, luat la țintă de un patron din Liga 1: „Ne trebuie un alt director tehnic la FRF!”
FRF
Mihai Stoichiță, luat la țintă de un patron din Liga 1: „Ne trebuie un alt director tehnic la FRF!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
sibelius
sibelius  •  29 Martie 2022, 08:16
Postat de Amedeo Fuq pe 28 Martie 2022, 22:42

Nu e chip sa scapam de Chiriches, nici microbii nu se lipesc de el.

Așa slab cum e, e singurul care joaca la o echipă de mijlocul clasamentului la o echipă dintr-un campionat de top 5...și asta spune multe despre "valoarea" celorlalți.

radu876
radu876  •  29 Martie 2022, 08:00

daca asta va fi primul xi, batem cu 5:0

legio.sud
legio.sud  •  29 Martie 2022, 06:48
Postat de vasileroalta pe 28 Martie 2022, 22:31

Exact, dragostea mea!

Iubaretilor !!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează