FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

Exclusiv Delegare controversată la meciul Israel - România » Pentru cine trage UEFA sforile

Federația de fotbal din Israel a primit acceptul UEFA să organizeze meciul cu România, din preliminariile EURO 2024, în Ungaria, la Felcsut, pe stadionul formației Akademia Pușkaș.
Federația de fotbal din Israel a primit acceptul UEFA să organizeze meciul cu România, din preliminariile EURO 2024, în Ungaria, la Felcsut, pe stadionul formației Akademia Pușkaș.

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 11:52 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 12:19

Naționala României joacă sâmbătă, 18 noiembrie, cu Israel, în Ungaria, la Felcsut, un meci ce poate fi capital pentru calificarea la Euro 2024, pentru ambele echipe. UEFA l-a delegat ca observator de arbitri pe elvețianul Andreas Schluchter (66 de ani), o delegarea foarte ciudată, ținând cont de faptul că România și Israel luptă pentru calificare și cu naționala Elveției.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Forul european de la Nyon a anunțat pe site-ul UEFA delegarea elvețianului Andreas Schluchter. Brigada de arbitri urmează să fie comunicată în zilele următoare.

Cine transmite la TV Kosovo - Israel » Meciul se dispută azi, de la ora 21:45
PRELIMINARII EURO 2024
Cine transmite la TV Kosovo - Israel » Meciul se dispută azi, de la ora 21:45

Delegare controversată la meciul Israel - România

În acest moment, România este liderul grupei I, la un punct de Elveţia, care are un joc mai puțin, și la 5 puncte de Israel, cu două restanțe.

„Tricolorii” mai au de disputat două partide, cu Israel, pe teren neutru, în Ungaria, la Felcsut, și cu Elveția, pe Arena Națională din București.

Indiferent de rezultatele pe care naționala din Țara Sfântă le va înregistra în restanțele cu Kosovo (12 noiembrie) și cu Elveția (15 noiembrie), meciul Israel - România va avea conotații decisive. Rămâne de văzut dacă vom avea și varianta egalului. 

Delegare controversată la meciul Israel - România » Pentru cine trage UEFA sforile
UEFA l-a delegat pe Andreas Schluchter din Elveția ca observator de arbitri la meciul Israel - România

GSP a contactat FRF pentru un punct de vedere. Oficialii de la Casa Fotbalului au refuzat însă să comenteze delegarea făcută de UEFA. 

Cum poate fi calificată România la Euro 2024 înaintea meciului cu Elveția

România ar putea fi deja calificată la Euro 2024 la ora disputei cu elvețienii. Pentru asta e nevoie ca tricolorii să păstreze o distanță de cel puțin 4 puncte față de Israel, după meciul direct. 

În cazul în care Israel nu obține mai mult de un punct din "dubla" cu Kosovo și Elveția, "tricolorii" se pot califica și cu un egal contra Israelului, iar ultimul meci cu Elveția, de pe Arena Națională, n-ar mai conta decât pentru palmares. Distanța dintre România și Israel ar fi de 4 puncte înaintea ultimei etape.

Altfel, misiunea „tricolorilor” devine mult mai complicată, iar victoria cu Israel va fi obligatorie. În cel mai dramatic scenariu, soarta calificării s-ar putea decide în ultima rundă, când sunt programate jocurile România - Elveția și Andorra - Israel.

Clasamentul la zi din Grupa I a preliminariilor EURO 2024

Următoarele meciuri:

  • 12 noiembrie: Kosovo – Israel (21:45 / TV: Prima Sport 2, Digi Sport 2)
  • 15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45 / TV: Prima Sport 1, Digi Sport 1)
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Citește și alte articole:

Convocat în premieră la națională, Artean admite: „Sincer, nu mă așteptam. Băluță mi-a spus câteva secrete”

Denis Drăguș a sosit astăzi în România: „Dacă mă aștept să fiu titular la națională?”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (25)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  13 Noiembrie 2023, 08:54
Postat de valentindragobete pe 12 Noiembrie 2023, 14:51

Dar unde ai vrea băi Janos ? Nu mai vorbesc că de la FCSB este selecționat doar Coman dar așa este când ești frustrat prost !

asta vrea sa jucam ca sfantu gheorghe.. sa poata linistit sa strige ria ria hungaria!

Marba1948
Marba1948  •  12 Noiembrie 2023, 19:02

Mai ”ziaristilor”, mai cititi-va intre voi, ca sunteti la acelasi ziar! Vassaras cum poate fi observator la Kosovo-Israel? https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/kyros-vassaras-observator-kosovo-israel-preliminarii-euro-2024-718461.html

valentindragobete
valentindragobete  •  12 Noiembrie 2023, 18:20
Postat de JanosHorvath07 pe 12 Noiembrie 2023, 15:17

Olaru s-a transferat cumva si nu stiu eu? Oricum, nu stii sa intelegi un comentariu simplu, vorbeam de impresari, iar Giovanni Becali nu detine doar jucatori de la fc fcsb. Uita-te in Ungaria cum se face o selectie, pe merit. De aia ei nu doar ca sunt calificati, dar aproape sigur vor fi in urna 1 la tragerea grupelor. In schimb, voi, bucurestenii, inca aveti emotii chiar si pentru locul 2.

Băi este clar cu tine-i mai greu că deh in neuron ai comentariul in maghiară, îl traduci ca să-l scrii in română, după ce l-ai scris îl citești in română ca să ți-l traduci in neuron in maghiară că sa vezi daca este ce ai vrut sa spui și gata ițe așa ți-a ieșit de fapt frustrarea cu impresarii. Despre Ungaria scutește-mă, ce să spun ce mare echipa are Ungaria acum?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close