FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

EXCLUSIV Ștefan Iovan așteaptă miracole din partea naționalei: „Ne calificăm la EURO, poate trecem și de grupe”

Naționala e aproape de o calificare pe care microbiștii o așteaptă de opt ani / foto: Raed Krishan +39   FOTO
Naționala e aproape de o calificare pe care microbiștii o așteaptă de opt ani / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 13:45 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 00:08

Ștefan Iovan (63 de ani), un nume cu greutate din istoria Stelei, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986, simte că a venit momentul ca naționala să conteze din nou în plan extern.

  • Israel - România va avea loc sâmbătă, pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV. Trei zile mai târziu, întâlnim Elveția acasă, pe Arena Națională. 

„Tancul” de la Sevilla, supranumele dobândit de Iovan după prestația avută în fața Barcelonei, în finala din urmă cu 37 de ani, abordează un discurs încrezător înaintea partidei vitale pe care România o are în compania Israelului, în preliminariile EURO 2024.

Fostul mare fundaș, cu 34 de prezențe sub tricolor, întrezărește la orizont calificarea „tricolorilor” la turneul final, unde așteaptă nu doar un simplu act de prezență, ci un parcurs care să inspire întreg fotbalul românesc. Naționala noastră n-a mai depășit faza grupelor de la EURO 2000.  

„Toată lumea ne denigrează, fiți mai patrioți!” »  Discursul unei legende în săptămâna decisivă a naționalei: „Alții mai buni nu sunt!”
ROMÂNIA
„Toată lumea ne denigrează, fiți mai patrioți!” » Discursul unei legende în săptămâna decisivă a naționalei: „Alții mai buni nu sunt!”

Ștefan Iovan: „Avem nevoie de calificare pentru a ne descătușa! Și poate că vom face o figură frumoasă acolo”

„Îmi place sau nu-mi place actuala națională, eu știu că trebuie să ne calificăm! Trebuie să ajungem la un turneu final pentru a ne descătușa. Calificându-ne, căpătăm experiență, ne mai maturizăm si noi. E bine din toate punctele de vedere să ajungem la Campionatul European. 

Ștefan Iovan așteaptă miracole din partea naționalei: „Ne calificăm la EURO, poate trecem și de grupe”
Ștefan Iovan, fostul mare fundaș al Stelei

Ar fi o provocare și poate că vom face și o figură frumoasă acolo, asta însemnând să trecem de grupe. Ar fi ceva fantastic, așa se formează o echipă, prin astfel de performanțe. Lăsând ceva în urmă, devin și ei modele (n.r. - fotbaliștii). 

Și, ușor-ușor, ne-am mai perfecționa și noi, cei de pe la Copii si Juniori, cei de la echipele de club. Cu echipele calificate în cupele europene și cu naționala la turnee finale, încep lucrurile să se pună în mișcare”, a declarat Iovan, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Ștefan Iovan, înainte de Israel - România: „De ce să mergem la egal? Nu există așa ceva”

Ștefan Iovan îi consideră favoriți pe „tricolori” sâmbătă, contra Israelului, și nu vede utilitatea unei abordări defensive din partea naționalei în confruntarea care va avea loc în Ungaria, la Felcsut.

„Noi suntem favoriți, ținând cont de împrejurări și de toate lucrurule care se întâmplă acum în Israel. Ei n-au mai avut competiție (n.r. - campionatul Israelului e suspendat). Sigur, au ceva jucători care evoluează în străinătate, dar cred că suntem favoriți la câștigarea meciului.

De ce să mergem la egal? Nu există așa ceva. Garantează cineva ca iese egalul? Trebuie să mergi cu atitudinea că poți să câștigi, asa ne-am ușura drumul către victorie și calificare. Avem nevoie de luciditate. Eu cred că-i batem!”.

+35 FOTO

Progres la națională? Ce a observat Ștefan Iovan: „Poate un plus de omogenitate”

Fostul mare fundaș stelist crede că prima reprezentativă a progresat la capitolul omogenitate:

[Ați observat ceva în plus față de precedenții ani și precedentele campanii ratate?] „Poate un plus de omogenitate, s-a mers pe un nucleu de jucători. A rămas un anumit nucleu, iar acest lucru este important. Am avut și șansă, fără șansă nu se poate în fotbal”, a mai spus Iovan, care nu s-a aventurat să numească un lider al actualei generații: 

„Dacă sunt acolo, toți sunt valoroși. N-aș vrea să fiu subiectiv. Toți sunt buni, dacă joacă în echipa națională”. 

VIDEO Imagini de la antrenamentul echipei naționale, înaintea duelurilor decisive pentru Campionatul European

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Plecare de urgență din lotul României » Primele detalii oferite de club

EXCLUSIV „Toată lumea ne denigrează, fiți mai patrioți!” » Discursul unei legende în săptămâna decisivă a naționalei: „Alții mai buni nu sunt!”

Un alt atu pentru calificarea României la EURO 2024

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  15 Noiembrie 2023, 07:55

Sunt asa de multi cei care vad deja echipa calificata,incat devine tot mai clar ca nu ne vom califica prin fortele proprii ci doar cu "ajutorul" altora.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează