FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM

Noua senzație a lui Bayern Munchen s-a decis: a refuzat Anglia și va juca împotriva României în preliminariile Cupei Mondiale!

Jamal Musiala, Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages +12   FOTO
Jamal Musiala, Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 12:22 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 23:50

Pe Jamal Musiala, mijlocașul care marți a înscris pentru Bayern cu Lazio (4-1) îl vom vedea împotriva „tricolorilor”, pe 28 martie. Vineri va împlini 18 ani și a refuzat Anglia ca să joace pentru nemți.

La noi, cu excepția lui Gică Hagi și a vreo doi alți antrenori, restul critică vehement regula U21. Occidentalii, în schimb, aleargă cu arcanul după puști talentați. Pentru un astfel de jucător, Jamal Musiala, care vineri va împlini 18 ani, Germania a dus un adevărat război cu Anglia. Și, după cum anunță tabloidul Bild, l-ar fi câștigat.

Musiala a marcat marți, pentru Bayern, la 4-1 cu Lazio în „optimile” Ligii și a făcut un joc convingător. Mijlocaș central, în spatele „vârfului” Lewandowski, poziție din care și-a valorificat tehnica de excepție și șutul puternic, cu care l-a învins pe portarul Pepe Reina.

Jamal Musiala a ales Germania

La finele săptămânii, după ce va deveni major, el este așteptat să semneze un contract profesionist cu campioana Europei, pe 5 ani, și să anunțe oficial că s-a decis să evolueze pentru adversara „tricolorilor” în preliminariile CM 2022. Ceea ce înseamnă că îl vom vedea la București pe 28 martie, când întâlnim Germania.

Născut la Stuttgart, din mamă nemțoaică și tată nigerian, Jamal a jucat până acum pentru Germania U16 și pentru Anglia U21. Dar cum n-a bifat niciun minut la vreuna din naționalele mari ale celor doi coloși, conform regulamentelor FIFA poate alege între acestea. Teoretic, inclusiv Nigeria este o opțiune.

Britanicii s-au dat peste cap să-l păstreze, prezentându-i un proiect foarte atragător. Numai că, în cele din urmă, decisive s-au dovedit discuțiile cu selecționerul Mannschaftului, Joachim Low, și faptul că, la Munchen, Musiala joacă alături de mulți internaționali germani, care l-au influențat în luarea unei hotărâri.

16 aparițiiare Musiala în Bundesliga, 407 minute jucate, și 4 în Ligă (195 min.)

4 goluria marcat mijlocașul ofensiv în acest sezon, primul la Bayern. Are 3 reușite în Bundesliga și una în Ligă

17 ani,11 luni și 28 de zile avea Musiala marți, când a înscris primul său gol în UCL. Cel mai tânăr marcator al lui Bayern în competiție

Musiala va face furori în Bundesliga multă vreme de acum încolo - Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

E decizia lui Jamal pentru ce națională va evolua. Trebuie s-o ia singur, cu inima. M-aș bucura să jucăm împreună pentru Germania - Leon Goretzka, mijlocaș Bayern

VIDEO. Jamal Musiala, impresionant la Bayern Munchen

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Robert Lewandowski, gol uriaș în Lazio - Bayern! A devenit al treilea cel mai bun marcator din istoria Ligii

Supergol pe Arena Națională! Olivier Giroud, „foarfecă” de senzație, după o fază controversată

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
robby73
robby73  •  25 Februarie 2021, 15:27
Postat de alenb pe 25 Februarie 2021, 14:16

Pai in Ardeal acu 900 de ani erau unguri, germani, cumani, pecenegi si alte specii, nu prea erau romani, sau macar nu sunt documentati, deci migrantii sunt de fapt romanii. Si oricum comparatia intre populatii care s-au mutat cu sute de ani in urma si africanii din zilele noastre care invadeaza Germania este idi oata rau.

Acum 900 de ani trăiau DACII în Transilvania!!! Popoarele asiatice, despre care vorbești tu, au invadat Transilvania. Adică au migrat din Asia în Europa. Dacii sunt strămoșii noștri (adică strămoșii poporului român). Nu știu de unde ai tu teoriile tale, că românii au migrat în Ardeal, dar trebuie să îți spun că ești pe lângă subiect.

alenb
alenb  •  25 Februarie 2021, 14:16

Pai in Ardeal acu 900 de ani erau unguri, germani, cumani, pecenegi si alte specii, nu prea erau romani, sau macar nu sunt documentati, deci migrantii sunt de fapt romanii. Si oricum comparatia intre populatii care s-au mutat cu sute de ani in urma si africanii din zilele noastre care invadeaza Germania este idi oata rau.

robby73
robby73  •  25 Februarie 2021, 08:12
Postat de catalin.palcu pe 25 Februarie 2021, 07:16

Liverpool are succes de 50 de ani, nu se prabusesc ei daca pleaca patronul! O sa vina altul oricum, e o echipa atat de iubita la scara planetara. City da, probabil ar ramane o echipa mijlocul clasamentului in Anglia fara seici. PSG nu si-ar mai permite nici ei atatea vedete, asta e clar, dar ei au mai avut si inainte cateva generatii f faine, dar nu ar mai lua 8 campionate in 9 ani in niciun caz.

Corect ce spui, dar depind totuși financiar de alții, pe când la un sistem cum e la Bayern, totul depinde doar de succesul lor. Ei au totul în mână. Sunt echipe cu o tradiție mare, care nu se vor prăbușii, dar totuși clubul nu mai aparține clubului (sună aiurea) , așa cum e la Bayern.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează