FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO-ROMÂNIA

EXCLUSIV Avertisment pentru România înaintea duelului de la Priștina: „E un joc vital pentru Alain Giresse!”

Foto: Naționala României
Foto: Naționala României

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2023 13:56 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 16:28

Înaintea duelului din această seară de la Priștina, Jetmir Krasniqi (28 de ani), fundaș al celor de la FC Schaffhausen și internațional al naționalei din Kosovo a acceptat un dialog cu GSP pentru a prefața partida din această seară.

  • Kosovo - România e programat vineri, 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1. 

Fundașul dreapta  a prins începutul naționalei din Kosovo, apoi a fost convocat pentru Nations League și consideră că acesta este un de-a dreptul vital pentru naționala țării sale dacă își doresc cu adevărat calificarea la Euro 2024. De asemenea, acesta consideră că România poate avea un plus în atac prin titularizarea lui Denis Alibec.

Luptăm și ne calificăm! România joacă prost, dar obține un punct important în tranșeele din Kosovo » Clasamentul ACUM
Kosovo - România
Luptăm și ne calificăm! România joacă prost, dar obține un punct important în tranșeele din Kosovo » Clasamentul ACUM

VIDEO. Jetmir Krasniqi: „Cu Andorra au fost superficiali, acum va fi altceva”

- Salut, Jetmir! Care sunt așteptările tale pentru jocul dintre Kosovo și România? 
- Nu va fi ușor pentru Kosovo, dacă stăm să ne uităm la ultimele jocurile ale României, două victorii la rând și un joc bun. Sunt pe locul doi în grupă și au un avantaj, dar ținând cont că se va juca la Priștina lucrurile vor sta diferit. Vor fi mulți fani în tribună! Aici toată lumea este pătimașă și dacă vor mai pierde și azi le va fi foarte greu în drumul spre Euro.

- E presiune pe Kosovo și după acel egal neașteptat cu Andorra?
- Categoric! Atunci au tratat jocul mult prea superficial și s-au gândit că vor câștiga lejer. Trebuie să te pregătești tot timpul la fel de bine și în mod cert au făcut o greșeală atunci. Dar în seara asta sunt pregătiți.

- Pe hârtie aveți un avantaj cu 5 jucători din primele 5 ligi ale Europei. 
- Clar! Avem jucători foarte buni și aici l-aș numi pe Rrahmani care a cucerit Serie A cu Napoli. Totuși, aceștia sunt obosiți pentru că vin după foarte multe jocuri în campionatele puternice. În acest caz nu pot avea un avantaj foarte mare. Și voi aveți foarte mulți jucători tineri foarte buni.

- Cine ți se pare cel mai periculos jucător din naționala României? 
- Să fiu sincer, nu cunosc foarte bine jucătorii și nu vreau să spun ceva greșit. Știu doar că românilor le place foarte mult atacul și jocul ofensiv. Totuși, atacantul vostru, Denis Alibec, am văzut că a marcat foarte multe goluri. Și nouă ne place mult să jucăm ofensiv și vor fi valorificați destul de mult Rashica și Muriqi.

VIDEO. Jetmir Krasniqi despre strategia lui Giresse: „Jucătorii nu din atac nu dau maximul”

-Totuși, am văzut că sunt probleme foarte mari cu terenul, care aseară era de-a dreptul inundat. 
-Nu sunt în Kosovo acum, dar familia îmi povestea că a plouat foarte mult la Priștina. Totuși, stadionul arată bine și cred că cei care se ocupă de el vor avea grijă ca în meciul din această seară totul să arate bine.

-Cum văd oamenii din Kosovo acest joc? 
-În general, oamenii din Kosovo sunt foarte optimiști. Pentru ei, fiecare joc de acasă este asemenea unei finale de Champions League sau de Cupă Mondială. Nu s-au mai bucurat cu ultimele jocuri, dar sunt sigur că sută la sută vor da totul pentru națională. Mai sunt și critici, dar pentru ei este vital ce se va întâmpla diseară.

- E vital și pentru Giresse, care este destul de criticat. 
- Exact! Avem foarte mulți jucători ofensivi, iar ei pare că nu sunt utilizați la capacitatea maximă. Senzația e că Alain Giresse nu i-a făcut să joace într-o manieră corectă. Personal, am încredere în el și consider că mai are nevoie de timp. Știe ce trebuie să facă cu jucătorii și abia e la început. Cu siguranță, va reveni.

- Dar publicul mai are răbdare cu Giresse? 
- Dacă va obține rezultate bune relația lor va fi de asemenea una bună, dacă nu va reuși să obțină rezultate în această campanie îi va fi greu. În Kosovo, dacă câștigi ești idol, dar dacă pierzi 2-3 jocuri te urăsc.

Avertisment pentru România înaintea duelului de la Priștina: „E un joc vital pentru Alain Giresse!”
Jermit Krasniqi la FC Schaffhausen

- Ce rezultat vezi în această seară? 
- Cred că va fi un joc foarte echilibrat și clar îmi doresc victoria țării mele. Cred că va fi 2-1 pentru Kosovo. Cred că România va marca prima prin Alibec, iar noi vom avea o revenire în a doua parte cu un gol marcat de Muriqi și unul de Rashica.

- Ai o prezență în națională. Care a fost senzația ta când ai ajuns acolo, ținând cont că ești crescut în Elveția? 
- Sincer, a fost o bucurie! Chiar dacă am crescut în Elveția, familia mea e din Kosovo. Când am primit convocarea, n-am ezitat nicio secundă. E o senzație uimitoare să-ți vezi familia că te susține! Comparativ cu perioada în care jucam pentru naționala Elveției la juniori, simt că e ceva mai mult.

VIDEO. Jetmir Krasniqi despre perioada din România: „La Voluntari lumea era îndrăgostită de mămăligă”

Fundașul din Kosovo a prins 3 partide pentru cei la FC Voluntari în sezonul 2019/2020, doar că o serie de accidentări l-au făcut să nu mai fie păstrat în lot. Jetmir  recunoaște că i-a plăcut foarte mult mâncarea românească, în special mămăliga pe care foarte mulți străini o degustau.

Aveam un restaurant lângă stadion la Voluntari, unde mâncam. Țin minte că lumea iubea foarte mult acest preparat, chiar și străinii din echipă. O serveam la aproape fiecare masă de prânz.

În România am avut o experiență foarte frumoasă. Oamenii sunt foarte buni ți m-au ajutat foarte mult. Din păcate, am avut foarte multe accidentări în acea perioadă. M-aș întoarce oricând acolo”, a mai spus Jetmir Krasniqi. 

Citește și alte știri: 

Sorin Cârțu, OUT de la Universitatea Craiova! „Am decis să ies din fotbal”

„Băi, ești un papagal moțat!” » FRF l-a urcat în avionul de Kosovo și pe scandalagiu!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează