FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

VIDEO Kosovarii au petrecut înaintea meciului cu România. Alain Giresse a dansat cu jucătorii

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2023 23:17 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 00:42

În timp ce Edward Iordănescu (44 de ani) a impus concentrare maximă în cantonamentul de la Mogoșoaia, selecționerul naționalei din Kosovo, Alain Giresse (70 de ani), a petrecut vineri seară cu jucătorii convocați pentru meciul cu România, la botezul băiatului atacantului Vedat Muriqi.

  • Kosovo - România are loc pe 16 iunie, de la ora 21:45. meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Presa locală scrie că tehnicianul francez a dansat cu jucătorii pe muzică tradițională, iar pe rețele au apărut și imagini cu Alain Giresse foarte activ pe ring.

Reprezentativa din Kosovo s-a reunit joi pentru confruntările cu România (16 iunie, Priștina) și cu Belarus (19 iunie, Budapesta).

Următorul meci al naționalei României în preliminariile Euro 2024, cel de la Priștina, cu Kosovo, ar putea fi o cheie extrem de importantă care să deschidă ușa spre calificare.

Mai ales în contextul în care echipa lui Alain Giresse a înregistrat două rezultate contradictorii, a remizat în Israel (1-1), cu una dintre echipele care vizează locul secund, dar a terminat cu același scor și acasă, partida cu modesta Andorra.

Alain Giresse este sub presiune: „Nu renunț atât de ușor”

Giresse este sub presiune. După egalul cu Andorra, selecționerul naționalei din Kosovo a refuzat să discute despre demisie și nu a făcut o dramă din faptul că echipa sa are doar două puncte după 180 de minute.

„Nu renunț atât de ușor și nu-mi pasă dacă decizia mea vă face sau nu plăcere! Obiectivul meu este să-mi continui munca aici, pentru că preliminariile sunt abia la început și e prea devreme să vorbim despre șansele de calificare”, a declarat antrenorul francez.

Alain Giresse a convocat 23 de jucători pentru meciurile cu România și Belarus. Printre noutăți se află și extrema celor de la CFR Cluj, Ermal Krasniqi (24 de ani).

Kosovo are 7 jucători legitimați la cluburi din Top 5 campionate europene: Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1. 

Unul joacă în Anglia (Muric, la Burnley, promovată în Premier League), 3 în Italia (Ujkani la Empoli, Vojvoda la FC Torino, respectiv Rrahmani la Napoli), doi în Franța (Rashani la Clermont, respectiv Zhegvova, la Lille) și unul în Spania (Muriqi, la Mallorca).

România are numai doi fotbaliști în Top 5 campionate: Radu Drăgușin și George Pușcaș joacă la Genoa, formație proaspăt promovată în Serie A. Iordănescu a convocat 26 de jucători.

Lotul naționalei Kosovo pentru meciul cu România

  • Portari: Arjanet Muric (Burnley), Samir Ujkani (Empoli), Visar Bekaj (FK Tirana)
  • Fundași: Mergim Vojvoda (FC Torino), Amir Rrahmani (Napoli), Lirim Kastrati (Ujpest), Mirlind Kryeziu (FC Zurich), Fidan Aliti (FC Zurich), Amar Gerxhaliu (Antalyaspor), Leart Paqarada (St. Pauli), Betim Fazliji (St. Pauli), Ibrahim Dresevic (Karagumruk)
  • Mijlocași: Donat Rrdudhani (Young Boys Berna), Hekuran Kryeziu (FC Winterhur), Bersant Celina (Stoke City), Florian Loshaj (Istanbulspor), Florent Muslija (Paderborn)
  • Atacanți: Elbasan Rashani (Clermont), Edon Zhegrova (Lille), Milot Rashica (Galatasaray), Jetmir Topalli (Istanbulspor), Ermal Krasniqi (CFR Cluj), Vedat Muriqi (Mallorca)

Citește și alte articole:

Fiorentina reacționează public după solicitarea lui Gică Hagi: „A crescut”

Lăcătuș, buimăcit de strategia lui Becali: „Se bat lucrurile cap în cap!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Iunie 2023, 11:51

..,.daca nici pe amatorii acestia nu i batem ...atunci demisia Edy ...

VanBasten
VanBasten  •  11 Iunie 2023, 09:57

Foarte frumos. Sa ne bata cu 3-0 ca să aibă motive de petrecere și după.meci.

johny2003
johny2003  •  11 Iunie 2023, 09:16

Lasa ca si noi o sa facem o hora a victoriei dupa meci!))))))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează