FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV / VIDEO Florin Răducioiu, interviu INCENDIAR la 25 de ani de la drama cu Suedia » Îi acuză pe Iordănescu și doi jucători: „M-a deranjat ce a făcut la penalty-uri”

Florin Răducioiu, într-o cursă memorabilă făcută în partida cu Columbia
Florin Răducioiu, într-o cursă memorabilă făcută în partida cu Columbia

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2019 09:05

25 de ani de la CM 1994 // Gazeta Sporturilor continuă seria interviurilor cu eroii naționalei României de la Campionatului Mondial din 1994. După Anghel Iordănescu și Gheorghe Hagi, a venit rândul lui Florin Răducioiu să rememoreze momentele trăite de „tricolori” în nopțile de la Mondialul american. 

„Marele Blond”, autorul „dublelor” cu Columbia, 3-1, și Suedia, a acceptat să dialogheze cu reporterii Gazetei.

Într-un interviu de 3 pagini, acesta vorbește despre clipele de glorie și tristețe trăite peste Ocean și nu-i menajează pe Belodedici, Prunea și Iordănescu. 

IATĂ UN FRAGMENT DIN INTERVIU: 


- Florin,
 pe rând, să vorbim despre golul pragmatic înscris de tine!
- Au fost acolo niște devieri, am egalat cu noroc în minutul 88. Trebuie să recunoaștem! Au ieșit însă în evidență rapiditatea și reflexele mele. Am reușit să-mi pun mingea de pe stângul pe dreptul și să dau cu ristul. Puteam foarte bine să trimit balonul la tabela de marcaj, dar bine că l-am pus în plasă!

- Prelungirile și eroarea lui Prunea.
- Cred că ne-a copleșit ideea că mai avem doar câteva minute până la semifinale. Nici în cele mai adânci vise nu ne închipuiam probabil că vom fi acolo, umăr la umăr cu Brazilia. Ne-au lipsit însă mintea limpede, calmul. Poate că și Hagi putea face mai mult în acele momente cruciale. Nu știu: să fragmentăm jocul, să ne tăvălim un pic pe jos, să ascundem mingea. Să fi dat cineva tonul! Iar golul lui Andersson e, desigur, rodul celei mai proaste decizii pe care o putea lua Prunea la acea fază: nici n-a ieșit decis, nici n-a stat pe linie, să-i lase pe fundași să intervină. Mingea a venit acolo plouată, ca la rugby, se vede de la distanță traiectoria previzibilă, dar Florin se mulțumește doar s-o aștepte, oferindu-i suedezului șansa unui gol de evitat. 

- Ești foarte abrupt în evaluarea "momentului Prunea"!

- E "fratele" meu, îl iubesc, îl îmbrățișez, îl respect, dar asta e realitatea. Nu trebuie să se supere. Gafa lui ne-a costat scump pe toți. 

- Loviturile de departajare.
- Am avut sentimentul că totul e terminat încă dinainte de a se executa penalty-urile. Asta pentru că, imediat după fluierul final, s-a creat multă agitație în dreptul băncii noastre, unde ne strânseserăm în așteptarea loviturilor de la 11 metri. Eram neliniștiți, toată lumea invoca numai gafa lui Prunea și s-a instalat acolo un nor de negativitate. Vorbea mai mult Moraru, antrenorul portarilor, iar nea Puiu părea pierdut în spațiu. Parcă-l văd și acum: era transpirat, se uita în gol cu gura căscată și, în loc să ne strângă, să reacționeze altfel, nu zicea mai nimic! A gestionat foarte prost acele momente. În plus, era clar că trebuia să-l fi schimbat pe Prunea după golul lui Andersson. 

- Ai fost primul "tricolor" care a tras de la 11 metri. Ți-a tremurat un pic piciorul?
- Niciodată! Mai marcasem de la 11 metri și la Brescia, și la echipa națională. N-aveam probleme cu penalty-urile. Nu m-a intimidat nici maimuțăreala lui Ravelli pe linia porții și m-a motivat mult și faptul că, înaintea mea, Mild ratase prima lovitură a Suediei. Din păcate, a trebuit să plecăm acasă din cauza șuturilor lui Petrescu și Belo. La Belo m-a deranjat cumva stilul lui flegmatic de execuție, relaxat. Nu emana deloc energie și convingere.

VIDEO / Rezumatul meciului cu Suedia (penalty-urile încep la minutul 16:10. Ratarea lui belodedici, la 23:50): 

 

Interviul integral cu Florin Răducioiu poate fi citit în ediția digitală a Gazetei Sporturilor sau în varianta print, acum la chioșcuri. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (37)
581534618615543
Robert Ivan  •  26 Iulie 2019, 19:24

Gica Popescu s-a fofilat la 11 metri si cu IRLANDA la CM 1990 si cu Suedia la CM 1994

chris_bu67
chris_bu67  •  04 Iulie 2019, 20:38

Perfect adevărat ce spune Florin,acum e târziu,iată nici cei mici de u21 n-au știut să gestioneze avantajul avut la pauză și ne-a costat,așa suntem noi românii,păcat!

catalin_cj
catalin_cj  •  02 Iulie 2019, 18:23
Postat de Pompiliu Bota pe 02 Iulie 2019, 12:56

Questo Raduci a dat cea mai tare teapa din istoria fotbalului: AC Milan l-a cumparat cu 8 milioane $ apoi a fost inclus in top 13 transferuri ratate ale Milanului (lista rusinii) !. S-au bucurat italienii cand l-au vandut cu 1 milion $ !

Era rezerva lui Papin, Van Basten și Massaro, a avut concurenta cei mai buni atacanți din Europa în acel moment. Milanul unde era el în acel moment dădea 4-0 Barcelonei fără drept de apel în finala UCL. Mai vedeți și contextul nu luați doar cifrele.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează