FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FEROE 4-1

La națională, ca la Divizia D! Cosmin Moți a apărut cu burtă în debutul preliminariilor pentru Euro 2020

Articol de , - Publicat joi, 28 martie 2019 22:30

Cosmin Moți a apărut cu burtă în debutul preliminariilor pentru Euro 2020. „Se mănâncă bine în Bulgaria”, glumește Cornel Dinu despre fundașul care ar avea, după diverse surse, între un kilogram și jumătate și cinci kilograme peste greutatea normală.

Naționala României și-a păstrat distribuția cu burtă și fără să mai fie convocat Budescu. Cosmin Moți e noul gras dintre „tricolori” și asta s-a văzut în meciul cu Feroe, câștigat cu 4-1 la Cluj. Fundașul în vârstă de 34 de ani a provocat penalty-ul din care au marcat oaspeții, dar nu greșeala de la gol a atras atenția cel mai tare, mai mult a ieșit în evidență Moți cu burta care-i umfla tricoul. 

Nu e clar câte, dar sunt în plus!

Cornel Dinu a remarcat constituția anormală pentru fotbalul profesionist încă din primele zile ale acțiunii „Suedia și Feroe”. Jucătorii se adunaseră la Mogoșoaia și la DigiSport curgeau imagini dintr-un antrenament. Mister a sesizat că Moți nu se afla în forma cea mai bună: „Uitați-vă la el! Se mănâncă bine în Bulgaria, dar nu așa ajungem la Euro!”

Apariția, șocantă pentru acest nivel al calificărilor pentru un Campionat European, a semănat mai mult cu o imagine din liga a patra, unde jucătorii sunt amatori ocupați cu alte joburi în timpul săptămânii și strânși în weekend ca să bifeze meciuri din plăcere. Dar Moți e profesionist, e titular la multicampioana Bulgariei, Ludogoreț, și e una dintre legendele clubului din Razgrad. 

Ce se ascunde sub tricoul care plesnea pe căpitanul lui Ludogoreț? Surse din Federație pretind că apărătorul ar avea doar un kilogram și jumătate în plus. Alte surse indică însă un surplus de cinci kilograme! Oricâte ar fi în plus, se văd! Budescu era ocolit la meciurile internaționale, și când randamentul lui era excelent, tocmai din cauza aspectului de jucător neserios, cu kilograme multe peste greutatea ideală. Alibec era certat și la FCSB, și la națională din același motiv, că nu izbutea să slăbească. 

De-o seamă cu Cristiano, doar „pătrățelele” lipsesc

Moți nu a suferit recent vreo accidentare gravă, deci nu din cauza absenței din antrenamente a acumulat kilogramele. El a jucat constant la Ludogoreț, a adunat 20 de partide doar în campionatul Bulgariei, în care a evoluat cel mai recent pe 10 martie. A rămas un om esențial pentru cel mai puternic club din țara vecină, spre deosebire de statutul pe care-l are Dragoș Grigore. Colegul lui Cosmin din apărarea României a bifat doar patru jocuri în liga bulgară, fiindcă el a fost și accidentat. 

Nici vârsta nu poate constitui explicația regresului de formă. E drept că Moți se află, la 34 de ani, mai aproape de retragerea din cariera de jucător decât de apogeu, dar tot 34 de ani are și Cristiano Ronaldo și portughezul încă își expune abdomenul cu pătrățele după golurile pe care le marchează pentru Juventus. 

Ludogoreț era îngrijorată acum un an!

Moți are succes în Bulgaria, unde o peluză a stadionului din Razgrad a fost „botezată” după numele lui. Antrenorul lui Ludogoreț a avut totuși un moment în care l-a amenințat pe Cosmin că nu-l va folosi într-un meci oficial. „E prea gras!”, a remarcat presa din Bulgaria, la fel ca tehnicianul Dimitrov. Antrenorul s-a răzgândit, l-a utilizat pe român din start în partida care urma, un joc cu AC Milan în Europa League, și Ludogoreț a pierdut cu 0-3 la Sofia. Bulgarii par să se fi resemnat de atunci, din moment ce Moți nu a slăbit, dar a continuat să evolueze în multe partide. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
ruffus
ruffus  •  29 Martie 2019, 10:17

Se vedea la TV ce burta de saormar avea cetateanul Moti, pe surse, se aude ca Asociatia bucatarilor feroezi au inaintat o oferta celor de la Ludogoret pentru transferul romanului. O intrebare, e adevarat, mai mult retorica: daca pe vremea lui Sandu acjzam ca selectiile se fac pe i terese, de ce si acum avem aceeasi impresie? Stanciu, Chipciu, Moti, Grigore ... just a few ... si ne miram de ce nu ne calificam nici la Cupa oraselor targuri! PS. Daca nu intra primul gol cu Feroe ... in modul alambicat in care a intrat ... ne prindea minutul 75 fara gol, injuraturi din tribune ... apoi un gol pe final ... daca intra si ala.

cneius
cneius  •  29 Martie 2019, 07:48

"Surse din Federație pretind că apărătorul ar avea doar un kilogram și jumătate în plus. Alte surse indică însă un surplus de cinci kilograme!" - apocaliptic de-a dreptul...te apuca risul, ati reusit sa scrieti inca un "articol"...!

1618597915124142
Alexandru Chis  •  29 Martie 2019, 07:40

Corba de burta si sarmalute in foi de vita - meniul predilect pentru apararea nationalei.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează