FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Cine e fotbalistul despre care Boloni a declarat că nu l-a dorit înapoi la națională în 2001 » Detalii despre ruptura dintre Loți și FRF

Ladislau Boloni // foto: Raed Krishan +8   FOTO
Ladislau Boloni // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 17:16 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 22:36

Ladislau Boloni a susținut azi o conferință de presă, în care a vorbit despre negocierile eșuate cu FRF pentru postul de selecționer.

În cadrul conferinței, Boloni a fost întrebat și despre plecarea sa de la echipa națională, în 2001, la Sporting. Antrenorul a spus că ar fi fost vorba de anumite neînțelegeri cu conducerea FRF, provocate de o posibilă revenire a unui jucător pe care Boloni nu-l dorea la națională, fără să dea mai multe detalii.

Ladislau Boloni: „Să mă ierte jucătorii, dar nu găsești unul talentat în fotbalul românesc!” + „Știu ce trebuia să facă Răzvan Marin la Ajax”
CONFERINȚĂ
Ladislau Boloni: „Să mă ierte jucătorii, dar nu găsești unul talentat în fotbalul românesc!” + „Știu ce trebuia să facă Răzvan Marin la Ajax”

„Să vorbesc despre faimoasa plecare, din cauza căreia am suferit destul de mult sentimental. La un moment dat, poți avea o problemă cu ideile conducerii. Au apărut câteva probleme în vremea respectivă. Cred că este mai bine dacă nu spun problema respectivă. Era vorba despre revenirea cuiva, cu care nu eram de acord, și nu era femeia de serviciu. Mai multe despre asta nu doresc să spun.

Poate pentru că sunt ardelean, eu am nevoie de siguranță. Prefer să joc șah, decât poker. Doresc să am siguranță în spatele meu, care putea veni dinspre Federație numai după Campionatul Mondial la care trebuia să ne calificăm. Aveam și o problemă de familie. Când problemele s-au «dublat» cu interesul unui club interesant important, am ales să merg acolo”, a declarat Boloni.

Gică Popescu, mărul discordiei dintre Boloni și FRF

Jucătorul pe care Boloni nu-l dorea înapoi la națională era Gică Popescu. Fundașul se retrăsese de la echipa națională după EURO 2000 și trecea printr-un moment excelent la Galatasaray, cu care câștigase Cupa UEFA și Supercupa Europei. 

Motivul retragerii lui Gică Popescu nu era unul sportiv. “Baciul” s-a supărat că statul l-a obstrucționat să cumpere un hotel în Poiana Brașov .

Din informațiile GSP, Boloni a refuzat să meargă la Istanbul pentru a-l ruga pe Popescu să revină la națională, așa cum dorea Mircea Sandu, președintele de atunci al FRF. 

Cine e fotbalistul despre care Boloni a declarat că nu l-a dorit înapoi la națională în 2001 » Detalii despre ruptura dintre Loți și FRF

Astfel, relațiile dintre Boloni și Sandu s-au răcit, iar antrenorul a preferat să plece. Ulterior, numit în locul lui Boloni pe banca naționalei, Gică Hagi l-a convins pe Popescu să revină la echipa națională. Fundașul a jucat la primul cu Hagi selecționer, 2-2 cu Slovenia, într-un amical.

VIDEO Dezbaterea zilei, 26 ianuarie » A procedat corect FRF în negocierile cu Ladislau Boloni?

Citește și:

Ladislau Boloni: „Să mă ierte jucătorii, dar nu găsești unul talentat în fotbalul românesc!” + „Știu ce trebuia să facă Răzvan Marin la Ajax”

Ladislau Boloni îi răspunde ironic lui Dumitru Dragomir: „«Oracolul» fotbalului românesc mai «ghicise» una, că m-a trimis Orban la Sepsi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
qwes12
qwes12  •  27 Ianuarie 2022, 10:08

si s-a intors Popescu sa-l ajute pe noul antrenor Gica Hagi si s-a vazut in barajul cu micuta Slovenie... daca ne uitam la meciul tur vedem un Popescu usor depasit la cei 35 de ani, la fel cum era depasit si la Euro de Italia si imediat in calificari tot de Italia, practic aveam jucatori prea batrani unii si nu puteam sa ne ridicam la nivelul Italiei...dar cu Slovenia...

560928364107122
Marcel Jeler  •  27 Ianuarie 2022, 09:59

Acelasi stil de cand il cunosc, cu multe pretentii, ca dupa timpul cat a lungit negocierile sa spuna ca nu vine.....

vandnamol
vandnamol  •  27 Ianuarie 2022, 00:48
Postat de polistul68 pe 26 Ianuarie 2022, 21:28

Si tu crezi ca lui Mircea Sandu i pasa de presa ? Cate nu s-au scris...dar Hagi era ideal, pt ca era din clanul lor, impreuna cu Victor si Giovanni....impreuna, puteau creste ( sau scadea, in fucntie de interese) cotele jucatorilor care se mai puteau vinde...te asigur ca lui mircea sandu efectiv i se rupea si i se rupe de presa...

Ce conspiratii visezi prietene? Pe vremea aia Hagi era un zeu in tara, daca candida la prezidentiale probabil castiga. Saracul n-a avut si destul creier sa inteleaga ce se intampla si cat de periculos e. Sandu l-a pus pe Hagi la nationala cu un singur motiv, lovitura de imagine. Si n-a avut nici un stres sa il lase singur sa fie linsat dupa ce s-a ratat calificarea.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează