FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

Boloni a numit cei 3 fotbaliști pe care ar fi urmat să se bazeze la națională: „E momentul ideal pentru a crea acest grup”

Ladislau Boloni
Ladislau Boloni

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 14:04 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 14:48

Antrenorul Ladislau Boloni (70 de ani), care la începutul anului trecut a purtat discuții cu oficialii FRF pentru a prelua banca tehnică a naționalei României, a dezvăluit că îi pare rău că numirea sa în calitate de selecționer nu s-a materializat.

Tehnicianul a spus că el și-ar fi dorit foarte mult să devină selecționerul primei reprezentative, pentru că își dorea să încheie un anumit ciclu, început la Târnăveni, acolo unde și-a făcut junioratul, și continuat apoi cu experiența, la nivel de seniori, la ASA Târgu-Mureș, Steaua și continuând apoi cu echipele Racing Jet Bruxelles, Creteil și Orleans, unde a evoluat pe finalul carierei. 

Ladislau Boloni a explicat pentru cititorii Gazetei: „Nici vorbă să vin la Cluj!”
INTERVIU
Ladislau Boloni a explicat pentru cititorii Gazetei: „Nici vorbă să vin la Cluj!”

Ladislau Bolini regretă că nu a devenit selecționerul naționalei: „Îmi doream să mă întorc acasă”

„Am regrete că nu am preluat naționala. Nu știam atunci că o să ajung la Metz sau în prima ligă din Franța. În schimb, atunci când eram în discuții cu FRF, chiar îmi doream să ajung selecționer, pentru că voiam să închei acel ciclu: Târnăveni, ASA, Steaua, echipa națională, echipele din străinătate. Îmi doream să mă întorc acasă. 

Într-o carieră lungă, și cred că a mea e destul de lungă, ai și momente când nu îți iese ceva, cum am pățit eu la Monaco și la Gent”, a declarat Ladislau Boloni, luni seară, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Ladislau Boloni, dezvăluiri după ce nu a fost numit selecționerul României: „Am spus că nu accept asemenea condiții”

Ulterior, Ladislau Boloni a dezvăluit că mai multe motive au stat în spatele negocierilor eșuate cu oficialii FRF. Printre acestea, faptul că data contractului pe care urma să-l semneze nu era fixă, depinzând de parcursul naționalei în Liga Națiunilor, importanța pusă de FRF pe rezultatele din această competiție, dar și partea salarială. Boloni își dorea un salariu apropiat de cel pe care neamțul Christoph Daum l-a avut, de aproximativ 540.000 de euro anual. 

„Am spus că nu accept asemenea condiții la națională. Eu am întrebat de ce nu mi se acceptă unele condiții impuse de mine. Dacă venea un începător înțelegeam, dar dacă vine unul din Franța... Nu am înțeles de ce nu mi se dă mai mult timp la dispoziție. 

Acele săptămâni petrecute la Târgu-Mureș au fost excepționale, dar mi-a fost frică să accept, deși îmi doream foarte mult să preiau naționala”, a mai spus Boloni. 

Ladislau Boloni, despre fotbaliștii de la națională: „Am fi putut crea un grup mic de jucători”

Boloni a analizat și jucătorii pe care ar fi urmat să se bazeze la echipa națională. Tehnicianul a spus că ar fi urmat să se bazeze pe un nucleu format din jucători cu experiență, precum Nicolae Stanciu, Vlad Chiricheș și Ciprian Tătărușanu, portar care s-a retras între timp de la prima reprezentativă. 

„Nu știu dacă aveam un nucleu de jucători pe care să mă pot baza, dar cu un Chiricheș, cu un Stanciu, cu un Tătărușanu am fi putut crea unul mic, în care să mai atragem 4, 5 jucători tineri care acceptă gândirea mea despre fotbal, despre competiție. 

Nu a fost să fie. Acum știm că este momentul ideal pentru a crea acest grup, pentru că am avut acele meciuri din Liga Națiunilor, două meciuri amicale și este deja suficient să creezi unul, iar pe baza acestuia să ataci preliminariile EURO”, a mai punctat Ladislau Boloni. 

Citește și: 

Boloni lasă deschisă ușa unei posibili veniri la CFR Cluj: „Eu aș sta de vorbă cu cei de acolo, sunt un om politicos”

Schimbarea făcută de Gică Hagi la Farul, după discuția cu Ianis: „A venit cu o idee bună! Așa e la Rangers”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dandana
dandana  •  06 Iunie 2023, 19:46

Mda! Degeaba vorbim acuma, avem în conducere ciuperci otrăvitoare. L-au pus antrenor pe Iordănescu Jr și se știa asta. Frate nu suntem proști, asta cu negociatul este pentru fraieri. A pus stăpânire familia Iordănescu pe națională? Băi cât de proști suntem sa nu vedem realitatea. Nu putem face nimic nici în 100 de ani cu asa conducere

gheorghe
gheorghe  •  06 Iunie 2023, 17:36
Postat de ionescugeorge77 pe 06 Iunie 2023, 14:55

...un roman adevarat care are mama la Budapesta ...mai ales pe Stanciu sa te bazezi ...la 11 m sa te bazezi ...asa cum a facut si Daum ...

Ești obsedat, ***.....calmează te , faci iar AVC, ai grijă, cine îl mai înjură pe acest mare om , fotbalist și antrenor, pe numele său: L. BÖLÖNI .....?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Rapid1923
Rapid1923  •  06 Iunie 2023, 16:38

De la BOLONI incoace toti antrenori care s au perindat, s au bazat pe cei trei si au dat in gard.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează