FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Laude pentru naționala României din partea unui fost mare fotbalist! "Vă apreciez mult"

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2018 12:32

Fostul mare fotbalist Rui Costa are numai cuvinte de laudă la adresa naționalei României. Lusitanul recunoaște că mereu a avut parte de dueluri tari atunci când Portugalia a trebuit să înfrunte România. 

"Panduru îmi este prieten. A jucat în Portugalia, a jucat la Benfica. Nu am reuşit să jucăm împreună. Un jucător bun, tipic şcolii româneşti, o şcoală care întotdeauna mi-a plăcut mult.

Să ne aducem aminte de nume mari ale fotbalului din România, de la Hagi şi mulţi alţii, Popescu, cei care mi-au marcat tinereţea. Panduru a fost un jucător de mare calitate. A fost un jucător pe care noi aici, în Portugalia, îl apreciem mult.

Îl cunosc pe Mutu, bineînţeles, dar nu am jucat nici cu el. Îl ştiu ca adversar din Italia. Dar ceea ce este ciudat este faptul că nu am jucat niciodată cu români.

Am întâlnit însă o naţională foarte bună a României. Ne-am întâlnit de multe ori în grupele preliminare, în calificări şi la Europeanul din 2000. Şi atunci am fost în aceeaşi grupă şi ne-am calificat amândouă, dintr-o grupă destul de dificilă cu Anglia şi Germania, iar România şi Portugalia au mers mai departe.

Cred că suntem foarte asemănători, portughezii şi românii. Este o ţară pe care eu o apreciez foarte mult, o admir foarte mult. Am jucat de câteva ori în România şi întotdeauna mi-a plăcut să joc acolo.

Această naţională a fost una care într-un fel sau altul, m-a marcat mult. Ne-am duelat de multe ori, erau meciuri foarte bune, de mare calitate, cu un respect extraordinar unii faţă de alţii, cu admiraţie reciprocă. De aceea, îi salut pe Panduru, pe Hagi, pe Popescu şi pe toţi ceilalţi şi îi îmbrăţişez cu drag", a declarat Rui Costa pentru Telekom Sport.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează