FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

Lazăr explică de ce 0-0 cu Franţa e un rezultat bun: ”Lumea aştepta de la noi ce n-a reuşit nici Generaţia de Aur”

Costin Lazăr
Costin Lazăr

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 22:13

Mijlocaşul de 30 de ani, de la PAOK Salonic, spune că fanii nu trebuie să fie trişti fiindcă nici Hagi şi compania n-au învins Franţa şi consideră că remiza contra ”cocoşilor” poate reprezenta un nou început pentru "naţională"


- Salut, Costin, cît de gravă e accidentarea la gleznă?
- Din fericire, nu e nimic grav. E vorba de o problemă mai veche. Sper ca în două zile să-mi treacă şi să pot juca în week-end la PAOK. Am ratat deja prima etapă, ce fac?

- La cît de infiorător a fost gazonul, ai scăpat uşor, spre deosebire de Săpunaru
- Aşa e, terenul a fost sub orice critică, ne-am împiedicat încă de la încălzire. S-au rupt brazde de parcă erau numai muşuroaie de cîrtiţe. Ne-am făcut de rîs, dar sînt convins că se va repara pînă la următorul meci, cu Belarus. Durerile la gleznă mi-au apărut după ce m-a lovit o minge în vîrful piciorului, iar după ce am călcat într-o groapă n-am mai putut alerga deloc. Alunecam de parcă jucam pe gresie udă, n-aveam nici un pic de stabilitate.

- Se putea mai mult contra Franţei pe un asemenea teren?
- Lumea aştepta de la noi ceea ce n-a reuşit nici Generaţia de Aur, să învingem Franţa! Eu cred că ar trebui să fim cît de cît mulţumiţi că am făcut 0-0 cu o forţă europeană şi mondială.

- Din păcate, încă o calificare ratată.
- Ne pare rău, dar calificarea nu cred că s-a pierdut acum, ci înainte, cu echipele accesibile. Acest rezultat de egalitate este un pas bun pentru echipa naţională. E dureros că mai sînt două meciuri, dar nu mai avem şanse. Trebuie să avem răbdare, poate acum se va face reconstrucţia şi peste doi ani ne vom califica la Mondialul din Brazilia.

- Cum ţi s-au părut publicul şi reacţia ostilă din final?
- Suporterii au fost fenomenali, dar m-au surprins huiduielile din final. Păcat că nu i-am mulţumit cu o victorie.

"M-am simţit mîndru că joc pentru «naţionala» României, cînd am văzut că în tribune toţi spectatorii sînt lîngă noi şi n-au mai existat rivalităţi între rapidişti, dinamovişti şi stelişti"
Costin Lazăr, mijlocaş România

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
haxor
haxor  •  08 Septembrie 2011, 13:11
Postat de alexandru_p pe 08 Septembrie 2011, 09:04

ce penibil! franta a jucat slab. era de batut. spectatorii si romanii in general vroiau sa vada ca macar va chinuiti, ca atacati. unde nu se poate, nu se cere. dar cand noi tragem de timp desi avem nevoie de victorie, doar ca sa'si treaca piti in "palmares" inca un mega-rezultat - egal cu super-puterea Franta - nu ma incalzeste cu nimic, din contra, ma scarbeste. atitudine rusinoasa. nu stiu a cui a fost vina, cine a hotarat sa ne aparam, dar cred ca nici Piti nu e dpdv al mentalitatii mai sus decat Razvanel. Gandim marunt si ne meritam soarta. Nu stiu cat de curand o sa ne mai calificam la vreun turneu final cu atitudinea asta! RUSINE!

daca terenul ar fi fost practicabil eu cred ca aveam o seara de cosmar, las la oparte nationalismul si patriotismul si incerc sa fiu impartial,...ne tavaleau rau francezii, asa ca trebuie sai multumim lui ala cu gazonul ;-)))))

haxor
haxor  •  08 Septembrie 2011, 13:07
Postat de larr pe 08 Septembrie 2011, 09:16

e prost ma saracu' ! Lazare, pricepe ca lumea nu e suparata ca n-ati invins Franta, e suparata ca ati pierdut inca o calificare (nici nu le mai tinem minte numarul)

nu e prost, asa a fost educat sa se multumeasca cu putin

haxor
haxor  •  08 Septembrie 2011, 13:03
Postat de sarmasucfr pe 08 Septembrie 2011, 10:41

din cauza acestei atitudini nu a ajuns el fotbalist si cu aceas mentalitate nu vom invinge niciodata echipele mari

CORECT! CORECT! si iara-si CORECT! ...mentalitatea e buba romaneasca fratilor si de asta pierdem si meciuri pe final si Razvanel nu-mi place dar chestia cu mentalul o pus punctul pe "i" dar noi ascundem gunoiul sub pres in Romania cand maturam si nu ne recunoastem problemele ca sa le tratam si sa le reparam!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează