FOTBAL  »  NATIONALA  »  AUSTRIA - ROMÂNIA

EXCLUSIV Erwin Hoffer, „călăul” Românei din urmă cu 11 ani, e sigur: „Vă batem 2-1 și astăzi”

Erwin Hoffer, 33 de ani, fostul internațional care a marcat ambele goluri ale Austriei în victoria cu România de acum 11 ani, tot la Klagenfurt, în preliminariile CM 2010, scor 2-1, crede că naționala lui Foda se va impune și azi.
Erwin Hoffer, 33 de ani, fostul internațional care a marcat ambele goluri ale Austriei în victoria cu România de acum 11 ani, tot la Klagenfurt, în preliminariile CM 2010, scor 2-1, crede că naționala lui Foda se va impune și azi.

Articol de - Publicat luni, 07 septembrie 2020 08:08 / Actualizat luni, 07 septembrie 2020 08:27

Erwin Hoffer, 33 de ani, fostul internațional care a marcat ambele goluri ale Austriei în victoria cu România de acum 11 ani, tot la Klagenfurt, în preliminariile CM 2010, scor 2-1, crede că naționala lui Foda se va impune și azi.

  • Austria - România, al doilea meci pentru „tricolori” din noua ediție de Liga Națiunilor, se joacă astăzi, de la ora 21:45. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

- Salut, Erwin! Îți mai aduci aminte de meciul de acum 11 ani? 
- Normal! Sunt cele mai frumoase amintiri! De la acel meci de aici, de la Klagenfurt, din 2009, când v-am bătut cu 2-1. Ce tânăr eram pe atunci...

- Ce-ți mai aduci aminte de la acea partidă? 
- Foarte multe, parcă ar fi fost ieri. Încă nu împlinisem 22 de ani, eram emoționat că urma să jucăm cu România, o echipă puternică, cu jucători talentați. Nu pot să-l uit pe Tănase, cel care a și deschis scorul, cu lobul acela, după o degajare greșită a portarului nostru... Norocul nostru a fost că am avut replică și am egalat repede. Chiar am avut noroc: la o fază, mingea a ramas la mine după un duel cu doi fundași de-ai voștri și am marcat! Apoi, până la pauză am mai înscris o dată, pe o contră. Dar pe final ați ratat și voi ocazii mari. A fost o zi specială pentru mine, am reușit pentru prima dată, dar și ultima, să dau o "dublă" la echipa națională.

"Îl mai țin minte pe Rădoi, probabil că și el pe mine"

- Îl aveați atunci selecționer pe Dietmar Constantini. Știai că vorbea puțin și românește? 
- Nu, nu-mi amintesc să ne fi spus asta. Dar a fost mai bine pentru Didi și pentru noi să ne vorbească în germană, Așa, toți înțelegeam ce ne spunea.

- Ai păstrat ceva amintiri de la acel meci, tricoul, mingea, ceva? 
- Mama mea se ocupă de asta, ea e fanul meu numărul unu. Îmi aduc aminte ce mândri erau ai mei după jocul în care adusesem victoria Austriei. Mi-a păstrat tricoul mama, am și un filmuleț de meciul acela, care rămâne special în cariera mea.

- De Mirel Rădoi îți amintești ceva de la acea partidă? Acum e selecționerul României.
 - Am citit despre asta. Da, îmi amintesc de el, parcă juca la mijloc, dar nu mai sunt chiar sigur, că au trecut anii și am îmbătrânit și eu... Probabil că și el își mai amintește de mine. Am văzut că a avut rezultate excelente cu naționala voastră de tineret. Îi doresc să aibă o carieră frumoasă și ca tehnician!

- Știi că atunci, în 2009, ai provocat demiterea selecționerului nostru, Victor Pițurcă? 
- Nu, n-am știut. Dar nu eu am făcut asta, ci echipa Austriei. În fotbal, se știe, un jucător nu poate face nimic de unul singur. Doar echipa contează.

- Ai avut o carieră destul de tumultuoasă, după transferul la Napoli, de unde ai tot fost împrumutat la echipe din Germania, la Frankfurt, Kaiserslautern, Dusseldorf, Karlsruher 
- Da, după transferul la Napoli, antrenorul care mă adusese a fost demis după numai câteva săptămâni. Apoi, cel care a venit nu prea m-a inclus în planurile lui. N-a fost deloc ușor pentru mine. Așa că a trebuit să merg să joc la alte echipe și am ales fotbalul german, care mi se potrivea mai bine. Dar să știi că nu am regrete. Mi-a plăcut și scurta perioadă la Napoli, să îmbrac tricoul acelei echipe, chiar dacă am evoluat puțin la ei. Dacă aș putea să dau timpul înapoi, n-aș schimba nimic.

"Austria a crescut mult, are încredere"

- Iar acum te-ai întors acasă, la Admira Wacker. 
- E normal, e primul club profesionist din cariera mea și mă simt foarte bine aici. Să vedem cât mai joc. La vârsta mea trebuie să-mi ascult corpul. Nu știu ce va urma, dar sunt încă aici, pe teren.

- Te gândești la o carieră în antrenorat sau să rămâi cumva în fotbal? 
- Nu cred. E de ajuns cât am stat în fotbal. Încă nu m-am gândit ce voi face după retragere fiindcă încă joc, dar nu cred că voi rămâne în fenomen.

- Ce crezi că va fi la Klagenfurt, în partida Austria- România? 
- Eu sper să fie un meci frumos, în primul rând! Austria a crescut mult, are încredere, atacă mult. Voi înțeleg că sunteți la început de drum, cu un nou selecționer, dar chiar dacă nu știu multe despre echipa României, cred că rămâneți una periculoasă, capabilă de surprize.

- Aveți avantajul că ați câștigat în Norvegia, noi am făcut doar egal acasă cu Irlanda de Nord. 
- Da, dar niciun meci nu seamănă cu altul. În plus, noi am ratat mult, dar ne-a ieșit. Și voi ați avut ocazii multe, însă așa e fotbalul uneori, te taxează la cea mai mică eroare. Eu zic că va fi un meci în care orice e posibil, dar noi avem prima șansă.

- Adică
- Dacă mă întrebi, cred că noi vom câștiga iar cu 2-1, la fel ca acum 11 ani. Jucăm totuși acasă și chiar dacă nu vor fi spectatori, avem un moral mai bun după victoria din Norvegia. Rămâne să vedem dacă îmi iese sau nu. Dar eu merg pe Austria! 

28 de meciurila naționala Austriei are Erwin Hoffer, reușind să marcheze numai 4 goluri, două chiar împotriva naționalei noastre

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor:

EXCLUSIV Erwin Hoffer, „călăul” Românei din urmă cu 11 ani, e sigur: „Vă batem 2-1 și astăzi”

VIDEO. Voie bună și multă veselie la antrenamentul oficial al României

Programul naționalei în această toamnă

Data MeciCompetiție
4 septembrieRomânia - Irlanda de Nord  1-1Liga Națiunilor
7 septembrieAustria - RomâniaLiga Națiunilor
8 octombrieIslanda - Româniabaraj Euro
11 octombrie Norvegia - RomâniaLiga Națiunilor
14 octombrie România - AustriaLiga Națiunilor
12 noiembrie Bulgaria/Ungaria - Româniabaraj Euro (dacă batem Islanda)
15 noiembrie România - NorvegiaLiga Națiunilor
18 noiembrie Irlanda de Nord - RomâniaLiga Națiunilor

Citește și alte știri despre naționala României: 

AUSTRIA - ROMÂNIA. FOTO + VIDEO Echipa GSP a asistat la antrenamentul oficial al „tricolorilor”

AUSTRIA - ROMÂNIA. ANALIZĂ GSP. Vrem prea mult de la Ianis sau mijlocașul își arată deja prematur limitele la nivel înalt? » Ce arată datele InStat ale lui Hagi jr. la „națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  07 Septembrie 2020, 11:32

TOT ÎN TOAMNA LUI 2009 A FOST ȘI EȘECUL 0 - 5 ÎMPOTRIVA SERBIEI!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează