FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SERBIA 0-0

Liga Națiunilor// România - Serbia 0-0 » Jucătorii lui Cosmin Contra au fost cei mai slabi din ultimii 5 ani la acest capitol în meciul cu Serbia!

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , - Publicat marti, 16 octombrie 2018 09:29

Contra Serbiei, 0-0, România a avut cea mai mică posesie din septembrie 2014 încoace!

 

tabel2

"Am scos un egal și ne bucurăm? Iertați-mă, nu am un scop de a critica jocul naţionalei, dar cu Serbia nu am văzut absolut nimic. Nu prea am ce comenta, a fost un meci slab" a fost prima reacție a lui Dorinel Munteanu. Și Cornel Dinu a criticat dur jocul "tricolorilor": "A fost mai interesant să vorbesc cu câinele meu".
Declarațiile celor doi sunt confirmate de cifrele duelului de duminică.

Posesia din jocul de pe Arena Națională a fost cea mai slabă din ultimii 5 ani, doar 33%! Serbia a avut posesie superioară la Bucureşti şi a creat 16 acţiuni de poartă, faţă de numai 6 ale noastre.

Cu toate acestea, România a câştigat duelul şuturilor pe spaţiul porţii: 4-3! "Le-am spus să strângem rândurile şi să încercăm să jucăm pe contraatac. Sunt mândru de cum s-au descurcat jucătorii. Chiar dacă nu e rezultatul dorit, în condiţiile date ne mulţumim cu această remiză", a declarat Contra. 

"Ne-au forţat să ne apărăm foarte, foarte jos în repriza a doua, a trebuit să alergăm enorm. Practic, recuperau mingea în apropierea careului, era greu să ieşim, era doar Ţucudean în faţă, nu aveam soluţii de pasă, având în vedere că ne apăram cu ceilalţi opt jucători foarte jos"
Nicolae Stanciu, mijlocaș România

"Critici ai echipei naţionale sunt şi vor rămâne. Aşa e făcut sportul ăsta, unii trebuie să critice, alţii să fie mulţumiţi. Nu am nimic să le transmit. Să ne critice la fiecare meci şi noi să le câştigăm pe toate, eu aş fi mulţumit!"
Cristian Săpunaru, fundaș România

CLASAMENTUL GRUPEI:

Serbia 4 2 2 0 5-2 8p
Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7p
ROMÂNIA 4 1 3 0 4-3 6p
Lituania 4 0 0 4 2-9 0p

Mai sunt de jucat: 17 noiembrie: România - Lituania, Serbia - Muntenegru
20 noiembrie: Muntenegru - România, Serbia - Lituania

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
marius.bxl
marius.bxl  •  16 Octombrie 2018, 13:59

Ce sa castigi daca stanciu da pase la portarul advers .nu e capabil sa dribleze si pierde toate baloanele.auzi "ca nu a jucat pe pozitia care ai convine" pai si dasta nu esti in stare amaratule sa dai o pasa .***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caminero
caminero  •  16 Octombrie 2018, 11:32

Da, și nici unul din meciurile alea nu a fost pierdut, ceea ce înseamnă că România este, a fost și va fi o echipă de contraatac. Dar asta o știam deja ....

10209355191619210
Dani Dany  •  16 Octombrie 2018, 11:25

Dupa ce vezi un spania anglia iti dai seama ca valoarea fotbalului romanesc e in lumea a 8 a a fotbalului, iar jucatorii fff slabi...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează