FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LETONIA, AZI ORA 20:45, ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO!

LIVE / România - Letonia 1-0 FINAL

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 august 2008 00:00

România dispută astăzi primul joc amical după eliminarea de la Campionatul European, urmînd a întîlni de la 20:45, la Urziceni, reprezentativa Letoniei. Fără starurile Mutu şi Chivu în primul 11, selecţionerul Victor Piţurcă va miza în acest meci pe forma bună arătată în debutul de sezon de Săpunaru, Gabriel Paraschiv, Marica sau Pulhac.

De asemenea, partida cu Letonia poate consemna şi debutul în echipa naţională pentru "briliantul" Universităţii Craiova, Florin Costea, convocat de urgenţă sub tricolor în locul accidentatului Mutu.

Min 1. A început meciul. Hai România!

Min 3. Letonia ameninţă poarta lui Lobonţ după o reluare cu capul din centrul careului. Prinde sigur portarul dinamovist.

Min 4. Cociş îi centrează lui Dică, jucătorul Cataniei reluînd cu capul peste poarta letonilor.

min 12 :Tamaş primeşte primul "galben" al partidei pentru un fault din spate.

min 13: Rădoi trage de la 30 de metri de poarta lui Vanins, dar balonul trece mult peste!

min 21: Acţiune prelungită de atac a României. Cociş pentru Dică, mai departe pînă la Săpunaru, fostul fundaş al Rapidului lasă pentru Contra în bandă, însă căpitanul naţionalei din această seară pierde balonu.

min 23: Paraschiv este faultat la 20 de metri de poarta lui Vanins. Execută bine Dică, însă Vanins boxează în corner!

min 25: Săpunaru trage bine de la 25 de metri, Vanins respinge! Fază spectaculoasă de atac realizată de echipa României!

min 30: O nouă lovitură liberă pentru naţionala României, de această dată din poziţie centrală! Trage puternic Tamaş, respinge Vanins!

min 33: Cociş depăşete doi adversari, încearcă lansarea pentru Marica, dar Vanins iese şi reţine.

min 38: Cociş încearcă o pătrundere în careu, trece de un adversar, dar este blocat! Mijlocaşul cere penalty dar norvegianul Ovrebo se lasă impresionat!

min 45: Acţiune importantă de atac a oaspeţilor! Karlsos profită de o eroare a fundaşilor centrali români, trage la poartă, dar mingea trece alături!

Repriza se încheie! România - Letonia 0-0 la capătul primelor 45 de minute!

min 46: A început repriza secundă! Bratu, Nicoliţă, Lazăr şi Ogăraru au intrat în teren! Au ieşit Marica, Paraschiv, Contra şi Pulhac!

min 51: Nicoliţă urmăreşte un balon înalt în careul leton, Vanins iese şi îl faultează! Penalty pentru România! Execută Dică şi este 1-0 pentru România!

min 58: Karlsos scapă singur cu Lobonţ, trece balonul de goalkeeperul lui Dinamo, dar bara transversală se opune golului!

min 63: Intră Moţi iese Tamaş în echipa României.

min 73: Florin Costea debutează îşi face debutul la echipa naţională. Atacantul Universităţii Craiova intră în locul lui Rădoi!

min 77: Ghinea respinge excelent, din faţa lui Solonicins, un balon centrat de pe partea stîngă!

min 79: Costea ia o acţiune pe cont propriu, depăşeşte doi adversari în banda stîngă, dar şutul său trece mult peste!

min 90+ 2: Partida se încheie! România se impune cu 1-0 în faţa Letoniei!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
 •  21 August 2008, 02:42

Fac un apel a toti adevaratii jurnalisti ai GSP : Tolontan , Vochin , Buzarin, Ioanitoaia, Gradinescu desteptarea fratilor !!! Langa voi stau parazitii agramati. Chiar meritati sa va identificati cu asemenea mizerii.pai amarasteanul asta "a debutat si si-a facut debutul" la voi fie pe pile sau fie din intamplare dar noi nu meritam asa ceva. Cum noi va respectam pe voi , gigantii presei sportive din Romania cerem minim respect si pentru noi plebeii. Va multumim!!

 •  20 August 2008, 22:46

Sa spui razand trauma suferita de Costea in copilarie, prin pierderea degetului aratator, Gradinescu arata cat de nesimtit l-a educat ma-sa. Rusine...nici ghetele nu ati merita sa i le stergeti.

 •  20 August 2008, 22:46

de abia ii baturam pesti si dintrun penalti care mai mult nu a fodt ce sanse avem in fata frantei sau derbiei care juak fotbal nu k noi kre jukm bambilici q banel ,dica ,si petre vai de noi

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close