FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, 11 OCTOMBRIE, ORA 19:00, TVR 1, LIVETEXT GSP.RO

liveTEXT, VIDEO, FOTO Maghiarii au returnat o bună parte din bilete » Cîţi suporteri va mai avea naţionala Ungariei

Foto: Ștefan Constantin +27   FOTO
Foto: Ștefan Constantin

Articol de , , - Publicat sambata, 11 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 octombrie 2014 18:14

Partida dintre România şi Ungaria este un meci cu grad mare de risc, iar forţele de ordine din Capitală sînt pregătite pentru ce e mai rău.

UPDATE 18:10: Au avut loc primele incidente în incinta Arenei Naţionale. Suporterii maghiari au aruncat cu fumigene în fanii români, aceştia din urmă returnîndu-le. În acest timp a ieşit la încălzire şi Ciprian Tătăruşanu.

UPDATE 17:50: Suporterii maghiari au returnat 1.000 din cele 2852 de bilete pe care aveau dreptul să le primească pentru partida de pe Arena Naţională. Doar 1.800 de suporteri va avea naţionala Ungariei de partea ei, anunţă Digisport.

UPDATE 15:50: În zona de lîngă stadion, primăria a organizat un fan-zone pentru sporterii maghiari, de unde aceştia îşi pot achiziţiona mici, carne de porc, hamburgeri, cîrnaţi, bere şi băuturi răcoritoare cu jetoane contra cost. Le-au fost date şi cîteva mingi, astfel că suporterii se bucură de vremea frumoasă şi joacă fotbal pe terenul de la Electoraparataj.

UPDATE 15:30: Fanii unguri au fost transportaţi de la Gara Băneasa cu mai multe autobuze RATB. Aceştia au ajuns în zona mixtă de la stadion, unde vor sta sub paza jandarmilor pînă cînd li se va permite accesul în stadion.

UPDATE 13:50: 100 de fani ai echipei U Cluj au sosit în Centrul Vechi, unde au ajuns şi suporteri ai Ştiinţei.

 

UPDATE 13:40: Suporterii maghiari coboară din tren sub supravegherea jandarmilor. Aceştia sînt controlaţi de forţele de ordine şi li se înmînează pliante în maghiară cu informaţii despre regulile de securitate. Ultraşii sînt îmbrăcaţi majoritatea în tricouri negre cu steagul Ungariei pe piept. Pînă în prezent, jandarmii au situaţia sub control.

UPDATE 13:30: Mai mulţi unguri au ajuns în Centrul Vechi şi de teama unor incidente cu suporterii români vorbesc în şoaptă între ei, iar la magazine vorbesc în engleză. Pe fiecare străduţă din centrul istoric patrulează grupuri de cîte 10-15 jandarmi.

UPDATE 13:15: Trenul cu cei 1000 de fani maghiari a ajuns în Gara Băneasa şi au apărut şi primele incidente. Ungurii au aruncat cu torţe şi petarde pe geamuri.

________________________

1.000 de fani maghiari sînt aşteptaţi să sosească în curînd în Bucureşti, iar 
autorităţile române au decis ca Gara Băneasa să fie destinată doar sosirii 
trenului cu fanii Ungariei.

Garnitura specială a intrat în România prin Gara Curtici şi a fost dusă pe o rută ocolitoare, pe Craiova şi nu pe Braşov, pentru a evita incidente.

Cîteva sute de jandarmi şi poliţişti, împreună cu echipaje SMURD, au fost trimişi pentru a preveni eventuale incidente şi vor folosi drone şi un elicopter pentru a îi supraveghea cît mai bine pe fanii maghiari.

Restul fanilor maghiari sînt aşteptaţi să vină pe Autostrada Bucureşti-Piteşti sau pe DN1, cu 70 de autocare. De asemenea, mai mulţi maghiari vor veni din România, separat de galeria din Ungaria.

De la gară, fanii unguri vor pleca în autobuze RATB spre zona mixtă de la 
stadion şi vor fi păziţi de forţele de ordine.

Mai multe filtre ale poliţiei se află în zonele cu grad ridicat de risc, în special în jurul stadionului şi în Centrul Vechi, unde sînt aşteptaţi suporterii care vin pe cont propriu.

În Centrul Vechi se află mai mulţi ultraşi români, iar în acea zonă se află mai multe forţe de ordine, aproximativ 10-15 jandarmi pe fiecare straduţă.

La finalul partidei, forţele de ordine îi vor escorta pe fanii maghiari la ieşirea din Bucureşti, fără să le permită să meargă în Centrul Vechi.

Trimisul Gazetei Sporturilor urmăreşte evenimetele pas cu pas şi va oferi cele mai recente informaţii şi imagini!

Sportivii români sînt alături de naţionala României

Aflat în cantonementul din Filipine, pugilistul Lucian Bute a transmis un mesaj de susţinere naţionalei României, prin intermediul contului său de Facebook.

”Din Filipine sîntem alături de echipa Naţională de Fotbal pentru meciul de astăzi!”, a scris Bute.

637182-bute.jpg

 

Ungurii vor afişa la meci steaguri cu însemne naziste.

Pe Twitter au apărut poze cu fanii echipei Diosgyor  în drum spre România altături de un steag cu svastica pe el.

637168-svastica.jpg

Sursă foto: twitter.com/AlecsStam

Fotbaliştii ţinuţi departe de scandal

Fotbalişii români au decis să se relaxeze înaintea meciului. Jucătorii naţionalei s-au plimbat printr-un mall din nordul Bucureştiului.

Fotbaliştii Ungariei au profitat de vremea frumoasă şi au ieşit în această dimineaţă la o plimbare prin parcul Izvor.

637167-bzp5xvsceae24z2.jpg


Maşină spartă
Pe contul de facebook al Gazetei, unul dintre suporterii români s-a plîns că fanii unguri i-au spart geamul maşinii cu pietre, foto mai jos.

637166-geam-spart.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (310)
solomon_i
solomon_i  •  11 Octombrie 2014, 21:05

Suntem fraierii Europei...

eucutine
eucutine  •  11 Octombrie 2014, 19:49

avem un fotbalist si 9 jucatori (Tatarusanu nu intra la socoteala). meciul asta imi aduce aminte de cel cu Bosnia. La fel si atunci, gol anulat pt adversari, imediat gol pt noi, la fel ca si atunci meci senzational facut de Sanmartean.

bvd_magheru
bvd_magheru  •  11 Octombrie 2014, 19:33

Rusescu asta a slabit degeaba . Mai bun era cind era gras .

Vezi toate comentariile (310)
Comentează