FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia » Atac 100% nou, Sorescu și Man OUT, Moruțan IN

Mirel Rădoi / foto: GSP
Mirel Rădoi / foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 12:29 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 23:01

Mirel Rădoi, selecționerul României, a anunțat în urmă cu scurt timp lotul lărgit pentru „dubla” cu Germania și Armenia, din 8 și 11 octombrie, conform site-ului oficial FRF. 

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg. 
  • Luni, 11 septembrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei. Partidele vor putea fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Spre deosebire de precedenta acțiune a naționalei, Mirel Rădoi apelează la numeroși jucători noi. Surprizele încep între buturi selecționerul apelând inclusiv la Horațiu Moldovan, goalkeeper-ul celor de la Rapid. Alți trei portari mai sunt în lot: titularul Niță, dar și Andrei Vlad și Marian Aioani. 

În ofensivă apar cele mai multe noutăți: Andrei Ivan, Claudiu Keșeru și George Pușcaș sunt noii atacanți ai lui Rădoi. Niciunul nu fusese prezent la meciurile din septembrie. 

În plus, revine la lot și Olimpiu Moruțan, cel care în week-end a înscris primul gol la Galatasaray. Dispare din lot Deian Sorescu. Dinamovistul nu a dezamăgit în precedentele apariții sub tricolor, dar se pare că ultimele prestații de la club nu l-au mai mulțumit pe selecționer. 

Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0); 

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1); 

Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11); 

Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).

11 nume noi în lotul României față de meciurile din septembrie

Față de convocările din septembrie, au dispărut mai mulți jucători, cei mai mulți din compartimentul ofensiv, care este unul cu totul nou. Astfel, nu au mai fost convocați: Mario Camora, Virgil Ghiță. Marius Marin, Dorin Rotariu, Deian Sorescu, Dennis Man, Darius Olaru Denis Alibec, Jovan Markovic, Denis Drăguș, Florin Tănase. 

Noutățile selecționerului: 
Horațiu Moldovan (portar, Rapid) 
Andrei Burcă (fundaș. CFR Cluj) 
Nicușor Bancu (fundaș, CS Universitatea Craiova)
Alexandru Albu (mijlocaș, Rapid) 
Alexandru Maxim (mijlocaș, Gaziantep) 
Alexandru Mitriță (mijlocaș, PAOK) 
Olimpiu Moruțan (mijilocaș, Galatasaray) 
Andrei Ivan (atacant, CS Universitatea Craiova) 
Claudiu Keșeru (atacant FCSB) 
Valentin Mihăilă (extremă, Parma)
George Pușcaș (atacant, Reading)

Luptă strânsă pentru calificare în grupa României

După șase runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte, la o singură lungime de poziția secundă, ocupată în continuare de Armenia. Germania e lider detașat, cu 15 puncte. 

Pentru „tricolori”, luna octombrie vine cu două meciuri decisive: în deplasare cu Germania și acasă cu Armenia. În ultimele două etape, naționala va avea două meciuri la prima vedere facile: acasă cu Islanda, o echipă ieșită din calcule, și în deplane cu Liechtenstein.

Citește și alte știri despre naționala României: 

Alt fotbalist ieșit din formă, propus lui Rădoi dinspre FRF: „Are valoare”

Mihai Stoichiță, declarație de neînțeles despre gafeurul de serviciu din Liga 1: „Îl vreau la națională”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (58)
138672209828437
Gelu Oanca  •  01 Octombrie 2021, 10:53

Un portar este rezerva, si trei stau in poarta, poate asa nu ia 5-6 goluri. O gluma de antrenor.

torque07
torque07  •  01 Octombrie 2021, 09:46
Postat de dinamo_ever86 pe 30 Septembrie 2021, 16:59

Sorescu nu are ce cauta la nationala la forma slaba pe care o are...poate isi baga si mintile in cap acum ca a pierdut lotul..! Sa se trezeasca ! Problema insa e alta..daca tot convoci pe forma..ce cauta bancu, keseru, maxim, nedelcu, ianis , puscas...ce au facut acesti oameni in ultima luna sa merite convocati ?si mai ales, ce *** faci cu 4 portari ?

E lotul largit in ***!!!! de aia-s 4 portari. Atata frustrare la fiecare selectie ...sunteti incredibilili. Zi ceva atacanti romani care pot fi convocati la nationala. Si nu-mi zi nimic din liga mamaliga ca arunc PC-ul pe geam. Nu-mi zi din liga ce nu are in Europa Legue o echipa...sa nu mai vb de CL. Bancu e singurul fundas lateral decent roman...asta ca sa-ti dai seama la ce nivel suntem. Hagi e apreciat acolo unde este si isi face treaba intr-un campionat de 2 ori mai profesionist ca liga 1. Lasati mofturile de specialisti in ale fotbalului...fi suporter in ***! Fi suporter nu selectioner, antrenor, expert ale fotbalului. Ca asta esti...un simplu suporter.

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  30 Septembrie 2021, 19:06

*** ? Puscas a mancat doua calificari nu joaca nici in L2 si tu il convoci ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează