FOTBAL  »  NATIONALA  »  LOT

UPDATE Lotul României pentru partidele cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord » Prezența lui Vlad Chiricheș este incertă

Mirel Rădoi a anunțat lotul României pentru următoarele 3 partide
Mirel Rădoi a anunțat lotul României pentru următoarele 3 partide

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 noiembrie 2020 18:24 / Actualizat sambata, 07 noiembrie 2020 18:24

Mirel Rădoi a anunțat în urmă cu scurt timp lotul României pentru amicalul cu Belarus (11 noiembrie) și confruntările din Liga Națiunilor cu Norvegia (15 noiembrie) și Irlanda de Nord (18 noiembrie).

  • 11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploiești
  • 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast

UPDATE SÂMBĂTĂ, 7 NOIEMBRIE

Vlad Chiricheș (30 de ani), căpitanul primei reprezentative, se află pe lista convocaților, dar prezența lui la lot este în pericol, informează FRF. Chiricheș nu a evoluat pentru Sassuolo în duelul cu Udinese de sâmbătă, din cauza unei accidentări. Altul este motivul care împiedică venirea lui. 

Fundașul central va efectua marți, 10 noiembrie, un test pentru Covid-19 împreună cu toți colegii de la echipa de club. Dacă o persoană este găsită pozitivă, întreg lotul poate intra într-o perioadă de carantină specială de 10 zile. Dacă toate testele vor fi negative, Chiricheș s-ar putea alătura „tricolorilor” cel mai devreme pe 11 noiembrie.

Lotul convocat de Mirel Rădoi

Naționala României, aflată încă în suferință după „dezastrul” din luna octombrie, când a fost învinsă de Islanda, Norvegia și Austria, are la jumătatea acestei luni ultimele teste din 2020. Un amical cu Belarus, dar și ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord.

Mirel Rădoi a anunțat lista finală a jucătorilor convocați pentru cele trei partide, iar printre cei 23 de fotbaliști convocați se numără și câteva surprize. Fundașii Vasile Mogoș (Chievo Verona), Valentin Crețu (FCSB) Bogdan Țîru (Jagielonia) și mijlocașii Alexandru Băluță (Akademia Puskas) și Alexandru Albu (UTA Arad) sunt jucătorii cu care Rădoi surprinde pentru aceste meciuri.

De altfel, Mario Camora e convocat din nou la prima reprezentativă, experimentatul fundaș stânga bifând o nouă apariție sub tricolor după ce și-a obținut cetățenia în urmă cu două luni. Pe listă se află 4 jucători de la FCSB - inclusiv Dennis Man și Florin Tănase, dar și mijlocașul Eric Bicfalvi, aflat într-o formă de excepție la Ural, în Rusia. 

Au dispărut de pe listă nume precum Sergiu Hanca (accidentat), Claudiu Keșeru (accidentat) sau Alexandru Crețu (diagnosticat cu COVID-19), dar și Alexandru Mitriță sau Nicolae Stanciu. Mijlocașul Slaviei Praga a jucat puțin în ultima perioadă, campionatul fiind întrerupt din cauza pandemiei. 

Lotul anunțat de Mirel Rădoi: 

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0);
  • Fundași: Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 8/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 17/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0);
  • Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Denis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);
  • Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).

Alți 8 „tricolori” sunt pe lista de rezervă întocmită de selecționerul Mirel Rădoi: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Ovidiu Bic (Universitatea Craiova, 0/0), Mihai Căpățînă (Universitatea Craiova, 0/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Sergiu Buș (FCSB, 0/0).

Ianis Hagi merge la „tineret”

 Ianis Hagi (22 de ani), mijlocaș la Rangers, va face parte din lotul României U21 pentru meciul decisiv cu Danemarca U21.

Pentru a crește șansele, Adrian Mutu și Mirel Rădoi au ajuns la un acord ca Ianis Hagi, o prezență constantă la prima reprezentativă în ultima perioadă, să facă parte din lotul reprezentativei de „tineret”, informează sursele GSP. Loturile finale vor fi anunțate în această seară.

VIDEO Mihai Stoichiță, sprijin total pentru Mirel Rădoi: „Să fie clar! Nu se pune problema demiterii!”

Citește și alte știri despre naționala României: 

EXCLUSIV Mirel Rădoi îl lasă pe Ianis Hagi la naționala de „tineret”, pentru meciul decisiv România U21 - Danemarca U21

VIDEO EXCLUSIV FRF, decizie în privința lui Mirel Rădoi: „Sunt interese să plece! Nu avem un plan B”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
tivireli
tivireli  •  07 Noiembrie 2020, 19:32

Dl.Radoi, nu te mai baza domnule pe acest jucator, ca nu te ajuta cu nimic. Face un meci bun pe an, juma de an e accidentat, iar restul este chiflă. Nu inteleg cum ii inseala pe italieni sa le ia banii degeaba. Dar nu cred ca mai are mult si vine acasa, sa joace aici unde este un nivel de liga 3 romaneasca.

1738154953079566
Petre Tsu  •  07 Noiembrie 2020, 18:57

BENGA de la UTA a facut meciuri bune . Hai sa mai lasam tot "strainerii"care freaca banca prin alte campionate.Haide sa jucam cu romanii nostri !

1738154953079566
Petre Tsu  •  07 Noiembrie 2020, 18:41

BENGA de la UTA a facut meciuri bune . Hai sa mai lasam tot "strainerii"care freaca banca prin alte campionate.Haide sa jucam cu romanii nostri !

Vezi toate comentariile (48)
Comentează