FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD

Extramotivați! Macedonenii au luat deja prime pentru meciul decisiv, cu Islanda!

Macedonia de Nord- România
Macedonia de Nord- România

Articol de - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 21:03 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 22:39

Federația de la Skopje a decis să le dea o primă jucătorilor înaintea partidei de duminică. Dacă înving acasă, roș-galbenii prind barajul pentru Mondial, iar noi rămânem pe locul 3.

Primele două luni ale toamnei nu au fost prea bune pentru nord-macedoneni. În septembrie, nu au învins pe nimeni: 0-0 cu Armenia acasă, 2-2 în Islanda, după ce au condus cu 2-0 la Reykjavik, și tot un egal cu noi, 0-0 la Skopje.

În octombrie, roș-galbenii au câștigat clar în Liechtenstein (4-0), dar au pierdut apoi cu același scor pe teren propriu în fața Germaniei (0-4).

Blagoja Milevski: „Noi am crezut în calificare”

Primul meci din noiembrie a însemnat o victorie fără niciun dubiu la Erevan. Macedonenii i-au pulverizat pe armeni, 5-0 în deplasare. Și, profitând de pasul nostru greșit, 0-0 cu Islanda, ei au urcat pe locul 2 și soarta sfârșitului grupei e în mâinile lor.

„După 0-4 cu Germania, nimeni nu mai credea că ne-am putea califica la baraj. Dar noi am crezut, în vestiar”, spune acum selecționerul Blagoja Milevski.

„Suntem aproape de încă un moment istoric”

Dacă vor câștiga duminică, în fața islandezilor, prind play-off-ul pentru Mondial. Pentru a-i motiva și mai mult pe jucători, președintele federației, Muamed Sejdini, le-a dat deja o primă, acum, înaintea partidei cu nordicii, au dezvăluit jurnaliștii de la Skopje.

Internaționalii lui Milevski văd calificarea atât de aproape. „Nimic nu e întâmplător în viață. Victoria din Armenia e rezultatul muncii noastre, arată calitatea acestei echipe”, a declarat fundașul stânga Ezgjan Alioski. „Suntem aproape de încă un moment istoric. Sunt optimist că vom învinge Islanda”.

Nu mai există favoriți în fotbal. Toți credem că vom învinge, dar trebuie să jucăm ca o echipă. Vom juca pentru victorie și pentru istorie, aceasta este marea noastră motivație.
 
- Ezgjan Alioski, fundaș Macedonia de Nord

N-ar trebui să fim euforici în acest moment. Să ne păstrăm sângele rece, să gîndim limpede și să ne concentrăm total la meci.  
- Tihomir Kostadinov, mijlocaș Macedonia de Nord

Citește și:

Cum prindem locul de baraj pentru CM 2022 » România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă

Concluzia amară a unuia dintre cei mai mari atacanți români: „Asta e valoarea fotbalului românesc!” + Pe cine vede în locul lui Rădoi

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
tristan
tristan  •  13 Noiembrie 2021, 09:28
Postat de reteleanu pe 13 Noiembrie 2021, 01:17

discutia e terminata. macedonia (oricum peste noi, si ca valoare a jucatorilor si ca echipa) se va duce la baraj.

Tocmai că nu e..ei sunt peste noi in clasament doar pt că au antrenor mult peste ce este Rădoi....

reteleanu
reteleanu  •  13 Noiembrie 2021, 01:17

discutia e terminata. macedonia (oricum peste noi, si ca valoare a jucatorilor si ca echipa) se va duce la baraj.

jean_valjean
jean_valjean  •  12 Noiembrie 2021, 23:45

Macedonia merita din plin calificarea...au fost peste noi ca joc in meciurile directe si mai ales ptr ca au batut in germania si au umilit armenia cu 5-0.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close