FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

MAE recomandă fanilor români care merg la meciul din Kosovo să evite frontiera din nord. „Situația de securitate poate înregistra noi deteriorări”

Suporterii însoțesc peste tot naționala României
Suporterii însoțesc peste tot naționala României

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 11:22 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 12:05

Naționala României va fi însoțită de circa 70 de suporteri la meciul cu reprezentativa din Kosovo, programat la Priștina, vineri, 16 iunie, în preliminariile Euro 2024.

  • Kosovo - România e programat vineri, 16 iunie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1 
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Având în vedere situația tensionată din nordul Kosovo, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă fanilor „tricolori” ca intrarea în Kosovo să se realizeze pe la frontiera cu Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje) sau cu Serbia (Merdare), informează FRF.

MAE nu recomandă intrarea în Kosovo pe la Brnjak și Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de către autoritățile kosovare cu sprijinul trupelor KFOR, dacă situația de securitate se va degrada semnificativ.

MAE a mai transmis, prin Biroul de Legătură de la Priștina, că situația de securitate din Nordul Kosovo poate înregistra noi deteriorări în perioada imediat următoare.

Suplimentar, MAE recomandă suporterilor români ca pe durata deplasării în Kosovo, în special la stadion, să nu scandeze sau să afișeze mesaje politice care pot conduce la reacții din partea spectatorilor gazdă.

De câteva săptămâni, situaţia este extrem de tensionată în regiune, care trece de la o criză la alta de ani de zile. Mulţi membri ai comunităţii sârbe majoritare în patru oraşe din nordul Kosovo nu recunosc autoritatea Pristinei şi rămân loiali Belgradului. 

Sârbii au boicotat alegerile municipale din aprilie în aceste localităţi, ceea ce a dus la alegerea unor primari albanezi, cu o prezenţă la vot de mai puţin de 3,5%. Învestirea lor de către guvernul kosovar a făcut ca situaţia să explodeze.

NATO a decis să desfăşoare suplimentar 700 de militari pentru menţinerea păcii în Kosovo, consolidând astfel contingentul de 3.800 de militari din cadrul KFOR.

VIDEO. Mihai Stoichiță, despre obiectivul României în „dubla” din preliminariile EURO 2024 cu Kosovo și Elveția

Citește și alte articole despre echipa națională:

Varianta-surpriză a lui Duckadam pentru poarta naționalei: „Cred că asta va fi alegerea”

Dezvăluiri din interior despre nivelul la care e Ianis Hagi » Cum s-a descurcat în amicalul naționalei: „M-am uitat foarte atent la el”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează