NATIONALA  ·  SELECȚIE

Mai uşor cu cetăţenia » Aria de selecţie a lui Iordănescu s-ar putea mări considerabil în viitorul apropiat

De Amorim e printre cei care ar putea fi naturalizați. Brazilianul evoluează la Astra din 2010
De Amorim e printre cei care ar putea fi naturalizați. Brazilianul evoluează la Astra din 2010

Articol de — Miercuri, 28 Octombrie 2015, 00:00

Senatul a aprobat propiectul unei ordonanţe de urgenţă prin care inclusiv sportivii străini ar putea fi naturalizaţi mai repede, faţă de prevederile de pînă acum ale Legii 21/1991.

O veste bună pentru echipa naţională de fotbal a României şi nu numai. De curînd, Senatul a adoptat cu 87 de voturi "pentru", 33 de abţineri şi 3 "împotrivă" proiectul de aprobare a ordonanţei OUG 37/2015, prin care se poate obţine mai uşor cetăţenia română.

Aceasta se va putea acorda "la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin care poate contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanţe deosebite în domeniul sportului, dacă solicitantul va reprezenta România în loturile naţionale, în conformitate cu reglementările statutare ale federaţiei sportive internaţionale la care România este afiliată", cu condiţia să îndeplinească condiţiile prevăzute la art.8 alin 1 lit b), c) şi e) din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991.

Nu mai e nevoie de 8 ani de aşteptare

Practic, a fost eliminată litera a) a articolului 8 din Legea 21/1991, în care se preciza că, pentru a obţine cetăţenia română, o persoană trebuie "să fi domiciliat la data cererii, în condiţiile legii, pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei".

Astfel, ordonanţa ar veni în sprijinul intenţiei FRF de a naturaliza străini ce evoluează în L1, posibil chiar în perspectiva alcătuirii lotului pentru Euro 2016.

"Există o discuţie la Federaţie şi probabil că se va lua şi o decizie. De Amorim sau Boldrin sînt jucători care pot fi oricînd subiect de discuţie la echipa naţională. Mai sînt şi alţii, de la ASA Tîrgu Mureș"
Ionuţ Badea, secund România

"Normal că ne-ar ajuta noua lege, naturalizarea se practică în multe ţări cu fotbal avansat. Ne-ar ajuta şi pe noi, dar asta nu înseamnă automat că jucătorii ce vor primi cetăţenie vor fi şi convocaţi. Va depinde şi de evoluţiile lor"
Daniel Isăilă, secund RomâniaClipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1