FOTBAL  »  NATIONALA  »  MALTA U21 - ROMÂNIA U21, MARȚI, 19:00

MALTA U21 - ROMÂNIA U21. Luptăm pentru primul loc! Șanse mari să ne calificăm direct la EURO 2021

România U21 mai speră la șefia grupei după pasul greșit al danezilor cu Ucraina +49   FOTO
România U21 mai speră la șefia grupei după pasul greșit al danezilor cu Ucraina

Articol de GSP - Publicat luni, 07 septembrie 2020 18:01 / Actualizat luni, 07 septembrie 2020 19:22

România U21 mai speră la șefia grupei după pasul greșit al danezilor cu Ucraina. Finala va fi în ultimul meci al grupei, asta dacă nu pierdem puncte cu Malta și Ucraina. Avem însă mari șanse să prindem și unul dintre cele 5 locuri secunde care să meargă la Europeanul din Slovenia și Ungaria.

  • Malta U21 - România U21 se joacă marți, 8 septembrie, de la ora 19:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProX

Victoria din Finlanda la pachet cu remiza surprinzătoare a danezilor cu Ucraina dau o altă importanță meciului României din Malta. Ceea ce în mod normal se transformase într-un „amical" devine acum o finală în lupta pentru supremația din grupă.

Sperăm să scăpăm de emoții

UEFA a schimbat sistemul de calificare la Campionatul European din Ungaria și Slovenia, unde pe lângă țările gazdă și câștigătoarele celor 8 grupe mai merg direct la turneul final și cele mai bune 5 locuri doi. Înaintea rundei trecute, România o cam "pierduse" pe Danemarca. Așa că rezultatele cu Malta deveneau mai puțin importante, locul 2 fiind aproape asigurat, iar punctele strânse cu ultima clasată din grupă nefiind luate în calcul pentru stabilirea celui mai bun loc 2.

Finală cu Danemarca?

Totuși, ceea ce am pierdut anul trecut cu Irlanda de Nord și Danemarca am recuperat parțial acum, după egalul surprinzător al danezilor cu Ucraina. Iar ultimul meci al grupei, din 17 noiembrie, contra danezilor, devine o adevărată finală, în cazul în care nu facem pași greșiți cu Malta, în două meciuri, și Ucraina.

România e acum prima în clasamentul celor mai bune locuri 2, cu 13 puncte. „Tricolorii" mai au însă doar două meciuri care vor conta în acest clasament, în Ucraina și acasă cu Danemarca. Sunt șanse mari să fim depășiți de Franța și Italia, care au 12, respectiv 10 puncte. Italienii sunt totuși pe locul 2 în grupa de calificare și pentru că au două meciuri în minus. Vor depăși probabil Irlanda, care încă nu-i sigură de locul secund, aproape fiind Islanda. Ambele au un parcurs similar cu al nostru. 

Pentru noi, vestea bună vine dinspre cele mai slabe locuri secunde, Israel, Belgia și Grecia, care au șanse extrem de mici să ne depășească chiar dacă vom pierde cu Ucraina și Danemarca. Aceasta înseamnă că doar Austria mai poate pune probleme. Siguri de locul 2 în grupa 3, austriecii au acum 9 puncte în clasamentul celor mai bune locuri secunde și 3 meciuri de jucat: cu Anglia, Turcia și Kosovo. E greu de crezut că vor aduna mai mult de 6 puncte, ceea ce înseamnă că o victorie ne-ar fi suficientă să ne apropiem de calificare.

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Finlanda U21 - România U21:

Finlanda U21 - România U21 FOTO: FRF.ro
Golul lui Olaru
Golul lui Olaru
Golul lui Olaru
Golul lui Olaru
+31 FOTO

Clasamentul în grupa României U21:

MALTA U21 - ROMÂNIA U21. Luptăm pentru primul loc! Șanse mari să ne calificăm direct la EURO 2021

Programul „tricolorilor” lui Adrian Mutu:

  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Clasamentul celor mai bune locuri 2:

ECHIPĂPUNCTE
1. România13
2. Franța12
3. Italia10
4. Polonia10
5. Portugalia9
6. Austria9
7. Belgia7
8. Grecia7
9. Israel5

Viorel Moldovan, mesaj pentru jucătorii lui Mirel Rădoi: „Ar trebui educați!”

Opinie » Justin Gafiuc are 6 întrebări incomode pentru Tătărușanu, după izbucnirea de la conferința de presă a portarului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
116538290032900
Alice Popa  •  07 Septembrie 2020, 21:26

Avem sanse la primul oc. Daca stam in maini!

bogat
bogat  •  07 Septembrie 2020, 20:42

Mult succes nationalei U21, este extraordiar ca au ambitie si sunt in carti pentru calificare, insa nu prea valoreaza mult rezultatele lor comparativ cu cele ale nationalei de seniori. A juca o finala de campionat european U21 unde marea parte a juniorilor de valoare nu participa pentru ca sunt deja la seniori, e sub performanta de a avea nationala mare calificata la turneele finale ale campionatelor europene si mondiale. Degeaba ai performante la juniori daca nu sunt. Confirmate de performantele seniorilor. Vedem acum ca Radoi cu nationala mare gafaie desi a reusit rezultate notabile cu U21. Ianis Hagi era star la U21, la seniori e anonim.

853246084756615
Marcel Popa  •  07 Septembrie 2020, 20:07

La sfarsit vorbesti nu acuma.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează