FOTBAL  »  NATIONALA  »  OFERTĂ PENTRU DAUM

Marcel Daum, fiul fostului selecționer Christoph Daum, a fost dorit la Bayern Munchen » Ce analist video a pierdut România!

Marcel Daum
Marcel Daum

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 iunie 2019 22:09

Marcel Daum, fiul fostului selecționer al "tricolorilor", care a lucrat part-time și pentru naționala noastră în mandatul tatălui său, a fost ofertat de Niko Kovaci la Bayern Munchen, însă a fost blocat la actualul său club, Leverkusen, de directorul sportiv Rudi Voller.

Numele Daum continuă să rămână la nivel foarte înalt în fotbalul din Germania. Nu este însă vorba despre fostul selecționer al României, Christoph Daum, ci de băiatul acestuia, care e analist video.

Marcel Daum a primit în urmă cu câteva zile o ofertă fabuloasă. Din partea lui Niko Kovaci, care îl dorește în staff-ul său la campioana Bundesligii, Bayern Munchen

Tehnicianul croat a colaborat cu Daum junior la Eintracht Frankfurt, în 2017-2018, când s-a și cucerit Cupa Germaniei. Kovaci a fost extrem de mulțumit de ajutorul pe care i l-a dat Marcel Daum, iar acum, după ce a fost reconfirmat în funcție la Bayern și a și primit mână liberă pentru a-și completa staff-ul, l-a pus primul pe listă, iar șefii grupării din Munchen i-au înaintat o ofertă.

Daum: "Băiatul meu e foarte apreciat de Kovaci și Voller"

Mutarea însă nu s-a realizat fiindcă Daum jr. e sub contract cu o altă echipă grea din Germania, Bayer Leverkusen, unde l-a înlocuit anul trecut pe Lars Kornetka, unul dintre cei mai buni analiști video din Germania, care a primit o megaofertă de la Leipzig. Director sportiv la Bayer e un fost nume imens al fotbalului din Germania, Rudi Voller, campion mondial în 1990 și câștigător al Champions League cu Marseille, în 1993. Voller a respins imediat propunerea lui Bayern Munchen, după ce s-a consultat și cu antrenorul Peter Bosz, fost la Ajax și Borussia Dortmund. Mai mult, "aspirinele" urmează să-i ofere băiatului lui Daum o prelungire de contract, dar și o mărire de salariu.

Intenția lui Kovaci și a lui Bayern, dar și poziția fermă a lui Leverkusen au fost confirmate și de Christoph Daum într-un interviu pe care l-a acordat săptămâna trecută site-ului sportbuzzer.de: "Kovaci l-a apreciat pe băiatul meu după colaborarea pe care au avut-o la Frankfurt și a spus că e pregătit să treacă la nivelul la care e Bayern Munchen. Totuși, Leverkusen îl dorește în continuare și Rudi Voller nu vrea să-l lase să plece, astfel că el va continua la Bayer".

De ce a renunțat la naționala României

Marcel Daum a lucrat și pentru naționala României, o parte din perioada în care tatăl său a fost selecționer aici. FRF nu și-a permis atunci să-l angajeze full-time, tocmai din cauza angajamentului pe care acesta îl avea la Eintracht Frankfurt, dar a încheiat cu el o colaborare part-time și își ajuta tatăl atunci cînd reprezentativa României se reunea și avea acțiuni oficiale. Angajarea lui a creat un val de critici la adresa FRF și a lui Daum, acuzați de nepotisme, iar Marcel a decis să demisioneze, din cauza acestor controverse, în martie 2017. Cu mai bine de jumătate de an înainte ca tatăl său să fie demis!


Marcel Daum, care va împlini luna viitoare 33 de ani, are pagină personalizată pe site-ul lui Bayer Leverkusen

10.000 €pe lună era salariul pe care Marcel Daum l-a avut în ultimii 2 ani la Eintract Frankfurt

15.000 €pe lună e contractul pe care îl are în prezent Marcel Daum la Bayer Leverkusen

250 €pe zi era suma cu care FRF îl plătea pe Daum junior atunci când venea la acțiunile naționalei

"Din păcate, relația cu Marcel Daum s-a încheiat din cauza timpului său limitat și pentru că n-a vrut să fie în mijlocul interpretărilor de favoritism. Rezumând totul, nu băiatul lui Daum a avut nevoie de noi, ci noi am avut nevoie de el!"
Andrei Vochin, consilier FRF, în vara lui 2017

Cariera de analist video

Perioada / Echipa / Cine era antrenor principal

iulie 2009 - iunie 2010 / Fenerbahce / Christoph Daum
martie 2011 - iulie 2018 / Eintracht Frankfurt / Christoph Daum, Armin Veh, Thomas Schaaf
august 2016 - martie 2017 / România (part-time) / Christoph Daum
iulie 2018 - prezent / Bayer Leverkusen / Peter Bosz

A propus softul actual

Daum junior nu mai lucrează la echipa națională a României, dar prima reprezentativă tot s-a ales cu ceva de pe urma colaborării cu acesta. FRF a achiziționat la acea vreme, la propunerea expresă a lui Marcel Daum, softul necesar sistemului de monitorizare, pe baza căruia se face o analiză în detaliu a fiecărui fotbalist, sistem identic cu cel pe care îl folosesc și formațiile din Bundesliga. În prezent, analist video la naționala mare a României este un român, Rareș Ene, în timp ce la tineret lucrează un spaniol, Ruben Rodriguez.

A jucat sub comanda tatălui său

Marcel Daum are studii economice, însă a jucat și fotbal, dar nu la nivel înalt. A debutat în urmă cu mai bine de un deceniu, la FC Koln, chiar sub comanda tatălui său, care a fost aici, în al doilea său mandat, între 2006 și 2009. Daum junior a mai jucat fotbal la juniorii lui FC Koln și la Viktoria Frechen, după care s-a dedicat antrenoratului. A luat aproape toate licențele și s-a specializat ca analist video. El este căsătorit și are un băiat, Noah Can, în vârstă de aproape 5 ani.

"90 la sută din discuțiile pe care le am cu tata, indiferent în ce cadru le avem, sunt legate de fotbal"
Marcel Daum

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  18 Iulie 2019, 12:48

Ioanitoaia ce zice?

duffyduck
duffyduck  •  20 Iunie 2019, 13:54

În meciul Franța - Anglia de la U21, englezii având tricouri albe, se putea observa cum absolut toți jucătorii purtau un corset special, care monitorizează toată activitatea jucătorilor pe parcursul meciului. Se analizează apoi parametrii fizici (nivel de oboseala, km alergați, etc) și tactici (zone acoperite, etc) - în baza cărora se iau cele mai bune decizii. Noi încă suntem la nivelul de "focul la ei" a-la Florin "Flocea" Marin.

958984520821048
Sorin Dreyer  •  20 Iunie 2019, 11:47

Asa e romanii, prosti! Ce este si mai rau,ca prostii,e si multi!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează